Diploma Microbiology UiTM - As114

by - December 26, 2011

Assalamualaikum. Hehehe . Hai . Err. Ermm dah lupe nak cakap camne.Dah lama tak menulis kan..Ahaha.Sorrylah,bukan taknak update tapi line kat rumah sewa kite tu teruk (T__T).

Ehm.Actually entry nie aku nak cerita pasal Diploma aku sambil nak promote kat adik adik yang nak isi UPU tu, eh meh meh , kita gosip gosip pasal microb. 

Diploma ini cuma ditawarkan di UiTM Kuala Pilah .So , if korang pilih microb dan microb pilih korang...Di sinilah korang akan bergomol dengan bacteria selama 5 sem .

Hihihik. Comel uitm kite ,lalala~

Silibus yang korang kene hadap?
Erm sesuai utk orang yang tak suke mengira sangat.Sebab diploma nie takde fizik..Heee~Kalau sayang ketat ketat subjek fizik tu mesti rase rugi,kalau tak minat sangat fizik mcm aku nie,fuhh fuuhh lega.HAHA~Pre calculus pulak cume ada waktu sem 1 je. Kalau tak nak berdepan buku math lagi sem 2, buat molek-molek kasi lulus,then .....GOOD BYE CALCULUS,kihkih =))

Lepas habis diploma microb boleh sambung mana?
Degree microbiology,itu semestinya!hehe..Degree forensic,degree medical microbiology,degree medicine.dan lain-lain. (^______^)v

Study stress sangat ke?
Takde la stress. Seronok boleh main-main dengan microscope =)


Memenuhi  SYARAT AM UNIVERSITI dengan mendapat 

kepujian dalam mata pelajaran: 
    • Matematik/Matematik Tambahan 
    • Kimia 
    • Biologi / Sains / Sains Pertanian/ Pengajian 
       Agroteknologi / Sains Tambahan 
DAN 
    • Lulus Bahasa Inggeris



p/s: aku tergoda nak join microbiology ni pun dulu lepas baca blog senior senior aku , hehe.
blog diorang lagi detail dan explanation terbaik ,haha.




maklumat lanjut , sila hubungi :

Course Tutor
Diploma in Microbiology
Faculty of Applied Sciences
Universiti Teknologi MARA
40450 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan
Tel: 03 - 5544 4570
Fax: 03 - 5544 4562

You May Also Like

9 orang rajin komen

  1. ohh so subjek kimia and biologi kene strong ke kak? hmm :(

    ReplyDelete
  2. kimia and biology kene strong jugak..tapi dont worry , bila dah masuk sini,insyaAllah boleh cover...belajar ramai2 ngan kawan2..lecturer pun caring2... :)

    ReplyDelete
  3. hidup microb!! practical pun best XD

    ReplyDelete
  4. best apa men bacteria ni..haha.. guna mcroscope.. masa skolah dulu time bio,,dapt wat eksperimen guna mcscope..excited..nak meneroka..haha,,:D

    ReplyDelete
  5. gram stain dah leh buat ke

    ReplyDelete
  6. dah siap blajar streak dah...

    ReplyDelete
  7. Kalau pratikal lak mcm mana?
    Bidang kerja apa.. O.o

    ReplyDelete
  8. Salam sis, you got any buku rujukan for as114 part 1?

    ReplyDelete
  9. Salam sis. You got any buku rujukan for as114 part 1?

    ReplyDelete