Kawan yang ikhlas , wujud ke?

by - April 05, 2012

Assalamualaikum ,
Hai :) Just wanna share some story . I had a lovely conversation dengan salah sorang kawan I baru-baru nie, time study untuk final ,saje borak-borak kosong, but the conversation buat I berfikir, every single word the girl cakap mmg bernas . 

Dia cakap , kita kalau nak sayang orang biarlah tanpa sebab , kalau kita ada sebab , nty bila sebab tu dah tak ada , takkan kita dah tak sayang . Hmm , contohlah kita sayang kawan kita sebab dia baik , bila tiba2 dia dah tak baik , kita tak sayang dia ? Kan ? Hmmm .

Bila kita senang , time tu lah kawan kita akan kenal siapa kita yg sebenar. Berlagakkah kita, lupa diri kah kita . Tapi time kita susah , bukak lah mata, time tu lah kita tahu siapa kawan siapa lawan. Siapa yang sanggup dengan kita ,siapa yang dah awal-awal blah .

Everytime people i love walks out from my life, i feel bad . Gila-gila teruk. Rasa mcm "eh buruk sangat yea perangai kite sampai orang tak mampu tahan". Tapi, sedih tu tak berpanjangan , sebab masih ramai yang sayang kita kan . Hargai yang masih ada , i always try my best to be the best girl friend utk semua orang . But biasalah , nobody perfect. Kadang-kadang cacat cela yang sedikit tu la buat hati orang lain tersentap dan tak suka dengan i , so what can i do , nak berlutut nak merayu pada orang yang nak pergi tu? okay so not me :P



Tak kisahlah ape jenis pun kawan den. Den tetap sayang dan hargai . Kawan-kawan bukan hak milik kita, tapi anugerah yang kita kena hargai , kan :)

Belajarlah menerima kekurangan orang lain , belajarlah menyayangi orang lain tanpa sebab .
U give love , u get back love . Indah dunia ni kalau semua orang hidup berkasih sayang <3

Maaf entri panjang, Fatin Amaleena , u are my inspiration dalam merepek panjang2 nie . Hahak , romantik tak haku? rindu punya pasal. Kbyeeeeeee..

Assalamualaikum.

You May Also Like

15 orang rajin komen

  1. :) hmm betul tu kak. sy sokong ^^ :)
    biarlah dia macam mana sekali pon. kita kene hargai nya ^^

    ReplyDelete
  2. ehh, orang atas, komen macam tuju ke pakwe je. :p

    a'ah, ada bernas cakap mmbe kau tuh.
    well, buatkan aku terfikir pulak tentang aku dengan kawan2 aku n dengan si tuutt. owh >.<''

    btw, yap, aku suka kaunye kesimpulan, positif thinking :)

    ReplyDelete
  3. kawan ketawa senang nak cari, kawan menangis... memang payah nak ketemu. ^^

    ReplyDelete
  4. fiqa: kawan2 sgt penting kan :)

    ReplyDelete
  5. aiman isa : haha , boleh guna utk tutt juga.. :P eh makasih yea sudi singgah sini baca :)

    ReplyDelete
  6. wani : bila dah jmpa kawan menangis tu, jgn lepas ... hehehe

    ReplyDelete
  7. kwn yg baik selalu ada untuk kita :))

    ReplyDelete
  8. sibling still my top besfren

    ReplyDelete
  9. a'ah eh betul jugak. kalau kita sayang bersebab nanti kalau sebab tu dah xde kita dh xsayang dia.

    ReplyDelete
  10. hahaha, kan awk kan... betul ape yg kwn kite ckp tu..

    ReplyDelete
  11. dat's right girl.. susah nak jadi perfect di mata semua org sekeliling kita.. Paling terbaik... Just be yourself..

    ReplyDelete
  12. Yeap, betul dah tu..
    Kalau nak syg seseorang tuh jgn lah bersebab..

    Tak senang nak cari kawan yang sanggup bersusah ngn kite, but if dah jumpa tu jaga dia elok-elok.

    Kawan yg bersusah pyh ngn kite bese nye yg sama jantina.

    XD

    ReplyDelete
  13. Btw, Maaf conteng kat ruang komen ni..

    1.Fibox skg ni ade problem tau..
    2.Im follow you..


    aboy93

    ReplyDelete
  14. Jalan balas sini.. :) Fibox rosak dah tak boleh bw.. Anyway cantik blog :)

    ReplyDelete
  15. aboy : tak kire lah jantina, kalau dah kawan , terima seadanya, kan :) ihihi

    dropicinoo : thank you awak , maaf kite tak tau fibox buat hal td :)

    ReplyDelete