Kawan yang ikhlas , wujud ke?

Assalamualaikum ,
Hai :) Just wanna share some story . I had a lovely conversation dengan salah sorang kawan I baru-baru nie, time study untuk final ,saje borak-borak kosong, but the conversation buat I berfikir, every single word the girl cakap mmg bernas . 

Dia cakap , kita kalau nak sayang orang biarlah tanpa sebab , kalau kita ada sebab , nty bila sebab tu dah tak ada , takkan kita dah tak sayang . Hmm , contohlah kita sayang kawan kita sebab dia baik , bila tiba2 dia dah tak baik , kita tak sayang dia ? Kan ? Hmmm .

Bila kita senang , time tu lah kawan kita akan kenal siapa kita yg sebenar. Berlagakkah kita, lupa diri kah kita . Tapi time kita susah , bukak lah mata, time tu lah kita tahu siapa kawan siapa lawan. Siapa yang sanggup dengan kita ,siapa yang dah awal-awal blah .

Everytime people i love walks out from my life, i feel bad . Gila-gila teruk. Rasa mcm "eh buruk sangat yea perangai kite sampai orang tak mampu tahan". Tapi, sedih tu tak berpanjangan , sebab masih ramai yang sayang kita kan . Hargai yang masih ada , i always try my best to be the best girl friend utk semua orang . But biasalah , nobody perfect. Kadang-kadang cacat cela yang sedikit tu la buat hati orang lain tersentap dan tak suka dengan i , so what can i do , nak berlutut nak merayu pada orang yang nak pergi tu? okay so not me :P



Tak kisahlah ape jenis pun kawan den. Den tetap sayang dan hargai . Kawan-kawan bukan hak milik kita, tapi anugerah yang kita kena hargai , kan :)

Belajarlah menerima kekurangan orang lain , belajarlah menyayangi orang lain tanpa sebab .
U give love , u get back love . Indah dunia ni kalau semua orang hidup berkasih sayang <3

Maaf entri panjang, Fatin Amaleena , u are my inspiration dalam merepek panjang2 nie . Hahak , romantik tak haku? rindu punya pasal. Kbyeeeeeee..

Assalamualaikum.
Previous
Next Post »

15 Comments

Click here for Comments
4/05/2012 7:14 PM ×

:) hmm betul tu kak. sy sokong ^^ :)
biarlah dia macam mana sekali pon. kita kene hargai nya ^^

Reply
avatar
Aiman Isa
admin
4/05/2012 7:21 PM ×

ehh, orang atas, komen macam tuju ke pakwe je. :p

a'ah, ada bernas cakap mmbe kau tuh.
well, buatkan aku terfikir pulak tentang aku dengan kawan2 aku n dengan si tuutt. owh >.<''

btw, yap, aku suka kaunye kesimpulan, positif thinking :)

Reply
avatar
wani
admin
4/05/2012 9:19 PM ×

kawan ketawa senang nak cari, kawan menangis... memang payah nak ketemu. ^^

Reply
avatar
CikMai
admin
4/05/2012 9:38 PM ×

fiqa: kawan2 sgt penting kan :)

Reply
avatar
CikMai
admin
4/05/2012 9:39 PM ×

aiman isa : haha , boleh guna utk tutt juga.. :P eh makasih yea sudi singgah sini baca :)

Reply
avatar
CikMai
admin
4/05/2012 9:39 PM ×

wani : bila dah jmpa kawan menangis tu, jgn lepas ... hehehe

Reply
avatar
Yana_Nana21
admin
4/06/2012 12:18 PM ×

kwn yg baik selalu ada untuk kita :))

Reply
avatar
CikMai
admin
4/06/2012 12:28 PM ×

sibling still my top besfren

Reply
avatar
EYFAalias
admin
4/06/2012 12:39 PM ×

a'ah eh betul jugak. kalau kita sayang bersebab nanti kalau sebab tu dah xde kita dh xsayang dia.

Reply
avatar
CikMai
admin
4/06/2012 10:06 PM ×

hahaha, kan awk kan... betul ape yg kwn kite ckp tu..

Reply
avatar
ZYASH
admin
4/06/2012 11:42 PM ×

dat's right girl.. susah nak jadi perfect di mata semua org sekeliling kita.. Paling terbaik... Just be yourself..

Reply
avatar
aboy93
admin
4/07/2012 4:56 PM ×

Yeap, betul dah tu..
Kalau nak syg seseorang tuh jgn lah bersebab..

Tak senang nak cari kawan yang sanggup bersusah ngn kite, but if dah jumpa tu jaga dia elok-elok.

Kawan yg bersusah pyh ngn kite bese nye yg sama jantina.

XD

Reply
avatar
Aboy93
admin
4/07/2012 4:59 PM ×

Btw, Maaf conteng kat ruang komen ni..

1.Fibox skg ni ade problem tau..
2.Im follow you..


aboy93

Reply
avatar
4/07/2012 5:00 PM ×

Jalan balas sini.. :) Fibox rosak dah tak boleh bw.. Anyway cantik blog :)

Reply
avatar
CikMai
admin
4/08/2012 1:28 AM ×

aboy : tak kire lah jantina, kalau dah kawan , terima seadanya, kan :) ihihi

dropicinoo : thank you awak , maaf kite tak tau fibox buat hal td :)

Reply
avatar