Banyaknya pakaian seragam tentera @_@

by - April 21, 2012

Senyap-senyap aku belajar jenis-jenis pakaian tentera. Fuhhh banyak gila, tak terhafal aku . Macam mana nak tunjuk hebat kat encik Akmal neh. (T______T)

Takpe-takpe . Aku seacrh kat google. Nasiblah ada akak sudi kongsi ilmu dia pasal pakaian askar nie. Wowowowo. Melted hokey aku dengan pakaian seragam , lagi2 lelaki berpakaian seragam . Macam sejenis magnet plak ngan hati aku nie, ala2 sensitif gitu . Lalala~ Gatal .

Bwahahaha , ampunnnnnnn . Tak tak ,aku melted ngan akmal je.hahahaha. Ye serious2. 

So sebab banyak sangat aku malas lah nak ingat jenis2 seragam diorang ney . Aku ingat yang buah hati aku selalu pakai je lah . Nanti boleh tunjuk hebat ngan dia.... =..= . Wahhh , mesti dia terujaaaa...

Pakaian no 3 - Pakaian Kerja 
Ahaa , nie pakaian no 3 . Baju nie pakai time keja lah . Or time tugas yang bukan berbentuk latihan atau operasi . 

Pakaian no 5 - Celoreng
Baju nie jarang dia pakai tapi saja la aku amik tau sebab aku suka tengok dia pakai baju neh , muahahaha...

Sooooo... bermulalah babak aku tunjuk hebat .

Eden  : Besok awak pakai baju ape ?

Akmal : Baju biasa tu .

Eden  : Baju no 3 eh..

Akmal : Eh wahhh mcm mana awak tahu.

Eden  : Tahulahh. Baju celoreng no 5 kan .

Akmal : Yeeahhhh pandai.

Eden  : "idong kembang kempis =oo=" muahahahaha.


Hahaha. Time kasih Cik Deeya sebab tolong ajar den pasal2 pakaian tentera nie. Kalau tak ,takbleh la den bg dia kagum ngan den. Hewhewhew .

Eh dah dekat pukul 3 lah. Den tido dlulah yea. Besok subuh Akmal kejut den tak bangun lagi abis laaa makin capang telinga den dia bebel . 

Assalamualaikum. (^___^)v

You May Also Like

12 orang rajin komen

  1. wahh~ cik abe tentera erk? gud2 ... lepas dah belajar sikit2 pasal keje die, lepas ni mesti lagi memahami die :)

    ReplyDelete
  2. yea..hehe... kena saling memahami :)

    ReplyDelete
  3. Adess , pakaian aku plak ?

    ReplyDelete
  4. hang pakai je baju skolah yg cun tu, bwahahaha

    ReplyDelete
  5. Ish , bukan elak pung , kalau nampak aku ni kurus kut lah , ni gemok semacam jekk . hoho

    ReplyDelete
  6. hahaha wahh wahh sweett. hope berkekelan :P yee. kahwin jemput #tibetibe :D

    ReplyDelete
  7. ha ah nelly .. mcm2 adaa..ehehehe

    nakalnye detective fiqa ni eh.haha..aamiin...

    ReplyDelete
  8. nanti kawen soh dye pkai mass kit ea..hee..xpun awk suruh dye pkai no 1..pakaian istiadat..

    ReplyDelete
  9. awak megat kan anonymous :") saya tahu ni awak

    ReplyDelete
  10. Pakaian tentera?? ahhah....
    FR pakar pasal ni........yes...pasal senapang2 pun tanya je wakakakaap
    XD

    ReplyDelete
  11. ahaa minat nk jd perwira jugok?

    ReplyDelete