Banyaknya pakaian seragam tentera @_@

Senyap-senyap aku belajar jenis-jenis pakaian tentera. Fuhhh banyak gila, tak terhafal aku . Macam mana nak tunjuk hebat kat encik Akmal neh. (T______T)

Takpe-takpe . Aku seacrh kat google. Nasiblah ada akak sudi kongsi ilmu dia pasal pakaian askar nie. Wowowowo. Melted hokey aku dengan pakaian seragam , lagi2 lelaki berpakaian seragam . Macam sejenis magnet plak ngan hati aku nie, ala2 sensitif gitu . Lalala~ Gatal .

Bwahahaha , ampunnnnnnn . Tak tak ,aku melted ngan akmal je.hahahaha. Ye serious2. 

So sebab banyak sangat aku malas lah nak ingat jenis2 seragam diorang ney . Aku ingat yang buah hati aku selalu pakai je lah . Nanti boleh tunjuk hebat ngan dia.... =..= . Wahhh , mesti dia terujaaaa...

Pakaian no 3 - Pakaian Kerja 
Ahaa , nie pakaian no 3 . Baju nie pakai time keja lah . Or time tugas yang bukan berbentuk latihan atau operasi . 

Pakaian no 5 - Celoreng
Baju nie jarang dia pakai tapi saja la aku amik tau sebab aku suka tengok dia pakai baju neh , muahahaha...

Sooooo... bermulalah babak aku tunjuk hebat .

Eden  : Besok awak pakai baju ape ?

Akmal : Baju biasa tu .

Eden  : Baju no 3 eh..

Akmal : Eh wahhh mcm mana awak tahu.

Eden  : Tahulahh. Baju celoreng no 5 kan .

Akmal : Yeeahhhh pandai.

Eden  : "idong kembang kempis =oo=" muahahahaha.


Hahaha. Time kasih Cik Deeya sebab tolong ajar den pasal2 pakaian tentera nie. Kalau tak ,takbleh la den bg dia kagum ngan den. Hewhewhew .

Eh dah dekat pukul 3 lah. Den tido dlulah yea. Besok subuh Akmal kejut den tak bangun lagi abis laaa makin capang telinga den dia bebel . 

Assalamualaikum. (^___^)v
Previous
Next Post »

12 Comments

Click here for Comments
4/21/2012 8:39 AM ×

wahh~ cik abe tentera erk? gud2 ... lepas dah belajar sikit2 pasal keje die, lepas ni mesti lagi memahami die :)

Reply
avatar
CikMai
admin
4/21/2012 2:00 PM ×

yea..hehe... kena saling memahami :)

Reply
avatar
Yana_Nana21
admin
4/21/2012 2:22 PM ×

Adess , pakaian aku plak ?

Reply
avatar
CikMai
admin
4/21/2012 2:25 PM ×

hang pakai je baju skolah yg cun tu, bwahahaha

Reply
avatar
Yana_Nana21
admin
4/21/2012 2:27 PM ×

Ish , bukan elak pung , kalau nampak aku ni kurus kut lah , ni gemok semacam jekk . hoho

Reply
avatar
4/21/2012 4:54 PM ×

wah .. macam2 rupa ada .
:D

Reply
avatar
4/21/2012 5:59 PM ×

hahaha wahh wahh sweett. hope berkekelan :P yee. kahwin jemput #tibetibe :D

Reply
avatar
CikMai
admin
4/21/2012 11:12 PM ×

ha ah nelly .. mcm2 adaa..ehehehe

nakalnye detective fiqa ni eh.haha..aamiin...

Reply
avatar
Anonymous
admin
4/26/2012 5:45 PM ×

nanti kawen soh dye pkai mass kit ea..hee..xpun awk suruh dye pkai no 1..pakaian istiadat..

Reply
avatar
CikMai
admin
4/26/2012 6:33 PM ×

awak megat kan anonymous :") saya tahu ni awak

Reply
avatar
Fariz Reza
admin
5/02/2012 1:32 AM ×

Pakaian tentera?? ahhah....
FR pakar pasal ni........yes...pasal senapang2 pun tanya je wakakakaap
XD

Reply
avatar
CikMai
admin
5/02/2012 1:54 AM ×

ahaa minat nk jd perwira jugok?

Reply
avatar