Tutorial : Tayang Entry Lama-lama

by - April 30, 2012

Assalamualaikum . Ehewwww . Lepas first time den buat Segmen Bloglist *klik kalau nak join, den nak buat first tutorial pulak. Muahaha. 

Cuba korang tengok kat blog aku , kat sidebar tu, yang kat bawah2 tu . Ade nampak nie tak?



Kalau korang rasa best . Senang nak tengok entry lama-lama . Meh den nak kongsikan kod dia :)

<div style="border: 2px solid rgb(51, 255, 51); overflow: auto; height: 355px;" margin="5px" ;>
<script style="text/javascript" src="http://www.srbekasi.org/daftar-isi.txt"></script><script style="text/javascript">var numposts = 1000;var showpostdate = false;var showpostsummary = false;var numchars = 100;var standardstyling = true;</script><script src="http://urlBLOGKORANG.blogspot.com/feeds/posts/default?orderby=published&alt=json-in-script&max-results=999&callback=showrecentposts"></script>
</div>

Copy kod tu , paste macam biasa dalam design>add a gadget>html 

Ahaaaa itu je yang den nak berkongsi . Den dah buat benda nie lama dah .http://www.penulissenja.com/ yang ajar mai dulu .

Kalau dah try pastu menjadi , bgtau la mai yea .

errk gambo hiasan 


K assalamualaikum .

You May Also Like

6 orang rajin komen

  1. bloglist yg berjaya...tahniah...folower naik mendadak...

    ReplyDelete
  2. errr kak ima xsempat join bloglist =-='

    thanks tutor. jadik! :)

    ReplyDelete
  3. sama sama kak ima :)

    tq sesumpah :)

    ReplyDelete