Tutorial : Tayang Entry Lama-lama

Assalamualaikum . Ehewwww . Lepas first time den buat Segmen Bloglist *klik kalau nak join, den nak buat first tutorial pulak. Muahaha. 

Cuba korang tengok kat blog aku , kat sidebar tu, yang kat bawah2 tu . Ade nampak nie tak?



Kalau korang rasa best . Senang nak tengok entry lama-lama . Meh den nak kongsikan kod dia :)

<div style="border: 2px solid rgb(51, 255, 51); overflow: auto; height: 355px;" margin="5px" ;>
<script style="text/javascript" src="http://www.srbekasi.org/daftar-isi.txt"></script><script style="text/javascript">var numposts = 1000;var showpostdate = false;var showpostsummary = false;var numchars = 100;var standardstyling = true;</script><script src="http://urlBLOGKORANG.blogspot.com/feeds/posts/default?orderby=published&alt=json-in-script&max-results=999&callback=showrecentposts"></script>
</div>

Copy kod tu , paste macam biasa dalam design>add a gadget>html 

Ahaaaa itu je yang den nak berkongsi . Den dah buat benda nie lama dah .http://www.penulissenja.com/ yang ajar mai dulu .

Kalau dah try pastu menjadi , bgtau la mai yea .

errk gambo hiasan 


K assalamualaikum .
Previous
Next Post »

6 Comments

Click here for Comments
Yana_Nana21
admin
4/30/2012 8:10 PM ×

Menjadi lah! Hiii x)

Reply
avatar
CikMai
admin
4/30/2012 8:14 PM ×

muahahaha tahniah beb!

Reply
avatar
5/01/2012 12:57 AM ×

bloglist yg berjaya...tahniah...folower naik mendadak...

Reply
avatar
5/01/2012 2:46 AM ×

errr kak ima xsempat join bloglist =-='

thanks tutor. jadik! :)

Reply
avatar
CikMai
admin
5/01/2012 3:07 AM ×

sama sama kak ima :)

tq sesumpah :)

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon