Hadiah-hadiah sesuai untuk wanita :) *dan maksud disebalik hadiah

Assalamualaikum :)

Kahkahkah ternyata entry aku kali ni memang keterlaluan , tapi apakan daya bulan 6 sudah menghampiri kita . Ada apa dengan bulan 6? Ada tarikh 25/6 la. So what? Eiiiisshhhh, birthday aku la. Muahahaha.

Bukan ape. Aku nak mempermudahkan sesiapa yang nak bagi aku hadiah nanti tak payah susah payah perah otak pikir dah, meh aku listkan hadiah-hadiah sesuai .  Heeee~

Taklaaaa gurau je lah . Sebenarnya mai tadi ternampak artikel mengenai rahsia disebalik hadiah dari kekasih , saje nak kongsi dengan kawan-kawan . Tapi kalau nak buat panduan nak beli hadiah ape untuk orang tersayang pon boleh . Yelah selalunya time nak beli hadiah laaa otak selalu stuck sikit tak tau nak beli ape kan. Mai pun sama (^__^)v~

Maksud tersirat disebalik hadiah =)

  • JAM TANGAN : Tanda meningati setiap masa dan waktu. 
  • CINCIN : Tanda ikatan kasih yang abadi. 
  • GELANG : Tanda mesra 
  • RANTAI LEHER : Ikatan cinta yang perlu perhatian. 
  • SUBANG : Tanda penghargaan dan penghormatan. 
  • KASUT : Sentiasa mengambil berat/prihatin. 
  • PAKAIAN/KAIN : Semoga kasih berkekalan dan dekatselalu. 
  • PAYUNG : Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi. 
  • MINYAK WANGI : Tanda cinta 
  • BINGKAI GAMBAR : Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan. 
  • BUKU : Bersifat terbuka dan bertolak ansur. 
  • BUNGA : Tanda perkenalan dan tanda sayang 
  • COKELAT : semanis cintamu. 
  • LAGU/CD/KAD UCAPAN : mengabadikan cinta 
  • SEJADAH DAN ALQURAN : tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat. 

jangan kasi teddy bear aku alah habuk dan tak suka teddybearrrrr....

Begituuuulah ceritanya, hahaha... Amacam lepas nie adelah guide sikit-sikit untuk korang pilih hadiah untuk yang tersayang . 

Bagi Mai , kalau beli hadiah tu biarlah boleh dipakai selalu oleh penerima tu . Kan bila dia pakai hari hari or kadang kadang , at least dia mesti tersenyum bila ingat siapa yang belikan dia . 

Nak tahu tak selain apa yang dalam list tu, ada satu benda yang perempuan nak . Yeahhh, nak tahu tak? Nak tahu tak ?  (kecepuk kepala, amboi gitau jelah buat suspen kalah sinetron indonesia)

MASUK MEMINANG : tanda si dia serius dan betui betui serius serta serius betui betui . dah dah dah. 

Setuju tak?



Previous
Next Post »

30 Comments

Click here for Comments
5/30/2012 9:50 PM ×

peningla kepala cik abg tu yeh. hihi

Reply
avatar
asmiezaharis
admin
5/30/2012 10:09 PM ×

tp, saya suka hadiah duit. haha. camna tu (dasar mata duitan) hehehehe :P

Reply
avatar
shedameor
admin
5/30/2012 10:51 PM ×

nak akak masuk meminang ke ? ehh ? hehe

Reply
avatar
Chic Na
admin
5/30/2012 11:02 PM ×

hadiah yang last tu, setuju sangat. hihihi.. :)

Reply
avatar
5/30/2012 11:06 PM ×

Hahha. Saya tak pernah dapat satu hadiah pun lagi kak. Baru nak kenal hati budi. Hihi. But hadiah lain tak heran sangat. Paling penting dia masuk meminang, tanda dia serius. Amin :)

Reply
avatar
Awan Nina
admin
5/30/2012 11:45 PM ×

eh eh saya tua 5 hari lah dari Mai haha . saya terima apa saja ! weee ~

Reply
avatar
CikMai
admin
5/31/2012 1:45 AM ×

yana : bagus sangat,hahaha

gadis : eh mai gurau je.hehehe....

as : duit pun boleh.ekekekeke...bleh beli mcm macam

sheda : ehhhh boley pulak...kihkih

chic na : kan kan..gagagaga

liyana : kan betul kan.... heee~

nina : 20 jun ye? ehhh sambut sekali lah..ehehehe

Reply
avatar
nurshamila
admin
5/31/2012 2:12 AM ×

singgah2. hehe saya penah gk jumpa blog tuh. em 1001 apa tah, tak ingat. haha hpy bday [soon]

Reply
avatar
CikMai
admin
5/31/2012 2:19 AM ×

ye betul2 ... 1001 rahsia diri...

Reply
avatar
cha'e
admin
5/31/2012 9:27 AM ×

rasa nak dapat hadiah payung lak. haha

Reply
avatar
CikMai
admin
5/31/2012 9:30 AM ×

hahaha , payung guna daun pisang la romantik awak.kihkih *memori daun pisang

Reply
avatar
FEDO
admin
5/31/2012 9:41 AM ×

Wah. Blh jd idea nanti beli hadiah ne :)

Reply
avatar
mrs mell
admin
5/31/2012 9:44 AM ×

nak adiah doa darimu sebaik2nyer... ececehh...

Reply
avatar
CikMai
admin
5/31/2012 9:52 AM ×

Fedo : untuk Mai ade hadiah tak?haha

Mell : Syahdunye akak..hehehe

Reply
avatar
Afasz
admin
5/31/2012 12:27 PM ×

masuk meminang & kawin la hadiah paling best

Reply
avatar
Izara4eva™
admin
5/31/2012 1:51 PM ×

ok paham.. pmpn paling nak hadiah yg bawah 1x tu kan ? :D

Reply
avatar
Afasz
admin
5/31/2012 2:05 PM ×

betul kata izara tu :D

Reply
avatar
CikMai
admin
5/31/2012 2:11 PM ×

Izara & Afasz : hahahaha yang tu dia kena siapkan betul2 persiapan.. kene sabar sikit lah kite ye sambil bg semangat kt dia...hihi

Reply
avatar
6/01/2012 1:17 AM ×

nice entry :)
iela suker kalo dpat sejadah n Al Qur'an..(mnyayngi dnia akhirat)
btw,salam prkenalan Senyum :)

Reply
avatar
CikMai
admin
6/01/2012 2:19 PM ×

@lela :sejuk hati dapat hadiah tu kan :)

Reply
avatar
Anonymous
admin
2/06/2016 2:57 PM ×

Tudung pon boleh bagi..

Reply
avatar
Anonymous
admin
2/06/2016 2:57 PM ×

Tudung pon boleh bagi..

Reply
avatar
9/22/2016 12:43 PM ×

bg surat cinta.. ehhh

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
9/22/2016 5:40 PM ×

@Anonymous

Hihihi betul tu, senang nak cari tudung skrg ni, shopping online saja.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
9/22/2016 5:41 PM ×

@ZULHILMI TEMPOYAK hahaha sweet bebenor ni, dalam hati ada taman :P

Reply
avatar
Fendi Rocka
admin
9/23/2016 5:32 AM ×

hadiahkan kereta, tanda dia kaya raya

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
9/23/2016 6:07 AM ×

@Fendi Rocka

Hahaha. Kalau awek tu dah ada kereta sendiri kena beli helikopter pula la. :P

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon