Promosi blog yang berkesan :)

Assalamualaikum , 

Aku nak cakap pasal ape td? Pasal promosi yang berkesankan? Okok , bagi aku yang agak baru gak lah berkecimpung dalam dunia blog nie , aku rasa cara nak promosikan blog yang paling aku rasa berkesan adalah.

Facebook

Selain wall dan fanpage aku, aku selalu gak ping kan entry aku dekan group-group blogger. Ah lantak la orang nak bace ke tak, at least aku usaha ping kan :)
Blogwalking

Aku selalu gak blogwalking dari blog ke blog . Aku tengok kat fibox tu mana-mana ade nama yang sedap menarik tertarik hati aku aku klik la. Bila blogwalking secara tak langsung dapat promosikan blog kita kat orang .

Drop komen

Drop komen lagi penting. Aku suka drop komen kat blog orang . Mesti tuan blog suka kan . Ye la sape tak suka orang komen entry dia. At least dia akan rasa org baca gak rupanya entry dia. Bak kata sifu kesayangan saya kak mell , Bila kite bahagiakn org.. Kita pun turut bahagia tau.. Dgr ckp sifu ni. Hahaha..


Tinggal jejak kat shoutbox
Kalau tak tinggal jejak camne orang nak datang balik ye dok? Kalau tinggal jejak tu jangan plak pakse2 dia "FOLLOW I BACK OR I UNFOLLOW YOOUUUUUUU ARGGHHH FIRE2!" Kebende tuuuu , bhahahahaha..... Dan lagi satu, kalau nak tggl jejak kat shoutbox pastikan korang pun ade shoutbox ok. Kalau korang takde sila tggl jejak kat komen. Not fair not fair.
Chatting
Chatting pon boleh tolong mempromosikan blog korang tau . Aku selalu chat kat sini je , sebab pengguna sana polite dan saling menghormati serta mesra. Hihihi :)

Kebenda tips kau share nie Mai, semua orang tahu laaaa pasal nie...bhahaha..... Eh suke aty ai la nak kongsi tips ape pun . Lalala~ Sayang korang yang sudi baca..Kihkihkih :*

Good night :)
Previous
Next Post »

24 Comments

Click here for Comments
5/07/2012 10:44 PM ×

tips yg berguna..hehe^^!

Reply
avatar
pha is
admin
5/07/2012 11:05 PM ×

janji kongsi ilmu.. kan..? hehehe

Reply
avatar
ary_lee
admin
5/07/2012 11:44 PM ×

ada tak tips ntuk promote blog bagi orang yang sibuk? ^^

Reply
avatar
teratak hati
admin
5/07/2012 11:59 PM ×

tips bagus ni..thanks sharing..

Reply
avatar
CikMai
admin
5/08/2012 1:28 AM ×

nani : thanks , hehe

pha : hihi, betul betul betul

ary : tu kena tnya rahsia blogger femes fatin liyana tu

teratak hati : sama sama kak :)

Reply
avatar
5/08/2012 1:34 AM ×

chatting tu xpnh try lagi.. hehe

Reply
avatar
5/08/2012 8:41 AM ×

gud2.. tip yg bagus... tp sayangnya ai xleh pomot kat fb.. law tak mesti ribu riban ai punye polower.. hahahak..

jap! jap! name sifu kene petik... malunya...... bahagia rasa... hihi..
love yuu sayunk..

Reply
avatar
[ miSsNanA ]
admin
5/08/2012 11:28 AM ×

entri yang bagus cik mai :)

Reply
avatar
asmiezaharis
admin
5/08/2012 1:18 PM ×

whoa.. tips y berguna :D hehe

Reply
avatar
CikMai
admin
5/08/2012 2:15 PM ×

hehehe nama sifu penting tu, siap copy ayt dari komen kak mell lg...

miss nana : thanks dear

as : hehehe, macehhh

Reply
avatar
Awan Nina
admin
5/09/2012 2:19 PM ×

haaa tips berguna utk blogger baru mcm saya .
btw lawa kawasaki >,<

Reply
avatar
CikMai
admin
5/09/2012 2:29 PM ×

hehehe , kongsi pengalaman je nina..lawa ke? macehhh , hehehe

Reply
avatar
Iklil Syahmi
admin
5/25/2012 11:36 PM ×

Terima kasih untuk perkongsian tips yang berguna nie untuk saya yang masih newbie.. =)

Reply
avatar
5/26/2012 2:17 AM ×

nice tips. saye slalu buat yg pertme & kedua . huhu. drop komen jarang sbb saye silent reader ;)

Reply
avatar
livola girlz
admin
11/09/2012 4:58 PM ×

hai.. bagus sangat entry nie sbb sy pon nk promo blog sy tpi xlh cntik mcm blog nie sbb tlmpau sibuk dengan kuliah. tpi kalau ada yg sudi singgah alhamdulillah ni dia alamatny http://thelivelovela.blogspot.com/ . harapnya sudi lah like post atau komen pape yg ptut. nnti sy try use the better layout or add the advertisement later thanks!

Reply
avatar
zrine joe
admin
11/23/2012 11:51 AM ×

terima kasih sgt sbb kongsi benda camni.saya nie newbie dlm blog nie.

Reply
avatar
1/12/2013 12:42 AM ×

Salam. Nice info untuk blogger baru mcm saya.

Jemput menjengah ke blog saya www.seaweedzy.blogspot.com

Reply
avatar
1/31/2013 4:22 PM ×

ur tips make me fun =)..thanks for the sharing

Reply
avatar
1/31/2013 4:23 PM ×

thanks for the sharing info yg sgt menghiburkan hati =)

Reply
avatar
4/29/2013 2:42 PM ×

Bagi sesiapa yang berminat untuk menjaga kecantikan kulit dan menjaga bentuk badan agar lebih cantik..boleh la tgok2 kt blog saye

http://perfumebranded2906.blogspot.com/

Reply
avatar
SweetMamaMia
admin
12/01/2013 7:47 AM ×

tq share ilmu...follow saya eh..sy baru g kt dunia blog sweetmamamia.blogspot.com

Reply
avatar
SweetMamaMia
admin
12/01/2013 7:48 AM ×

tq share ilmu...follow saya eh..sy baru g kt dunia blog sweetmamamia.blogspot.com

Reply
avatar
SweetMamaMia
admin
12/01/2013 7:49 AM ×

salam perkenalan..tq for share ilmu..lagi2 saya yang baru ni ha.. t follow saya eh.. ;) tenkiuuuuu

Reply
avatar
3/11/2017 3:10 PM ×

nice tips jemput ke blog saya juga dan berikan sedikit tips ye
https://thisisme-38.blogspot.my/

Reply
avatar