Tips nak susun sidebar blog

by - May 09, 2012

Assalamualaikum.

Muahaha, den punya blog pun tak kemas . Ade hati nak bg tips kat orang yerh? Ahhh tak kire tak kire , kalau taknak anggap nie tips berguna pun den tetap nak kongsi-kongsi ngan korang pendapat Mai (^__^)v

Syahdunya pepagi nak kongsi ilmu sambil dengar nasyid , woha :)

IKLAN
Haaaa iklan nie kalau boleh letak kat atas sekali dalam sidebar tu yeahhhh . Tambah-tambah iklan Nuffnang .Mai ade dengar cite yg kalau letak iklan Nuffnang nie menepati kehendak , senang dapek BE. Mai tak penah dapat BE pon , cuma , ape salahnye dengar cakap sifu-sifu.

KOTAK FOLLOWER
Yang nie penting , haaa penting penting sekali untuk letak kat atas. Kenapa? Sebab memudahkan orang nak follow anda lah. Nak tak ramai follower? Kalau nak sila letak. Kalau boleh letaklah kotak yang asal tu ye . Yang ade perkataan "JOIN THIS SITE" . Kalau nak tahu kenapa boleh semak entry lepas Mai. Penting tauuuu . >Kepentingan kotak follower<. Haaa lagi satu kalau anda letak kotak follower tu bawah2 malas pulak orang nak cari , tambah2 kalau tersorok. Lagipun tak salahkan hargai follower anda dengan letak diorang kat atas-atas. Hewhewhew.

GAMBAR -Kalau boleh jangan banyak-banyak sampai berjela2 ye . Hehehehehehe.Bukan ape nanti semak pulak segala angkatan tentera semut nak letak, kalau semak takpe lagi, kalau berat blog camne?Haaa sedihlah blog loading tak habis orang dah blah. Padahal entry lu gempak wa cakap sama luuu..Wuhuuu.Then , korang bolehlah letak ape2 korang nak letak contohnya :
  • SENARAI ENTRY-ENTRY LEPAS- Penting jugak nie , mana tau orang ade hal contohnya esaimen ape2 lah, tetibe dia ade teringat entry anda ade info pasal esaimen tu, so takkan dia nak tekan "older post" sampai rapuh jari jemari.Awww~
  • BUTIRAN DIRI -Contohnya nak letak link facebook kamu ke , twitter kamu ke, suka hati lah, ade orang tak suka tonjolkan diri dia , ala-ala misteri gitu, bwahahaha.... Tapi Mai redah je , lantok lah... Selagi boleh berkawan , Mai buat kawan baru, bahagia je hidup nie .Ngehehe.
Ok dah . Then bawah tuuuuu... Barulah kamu boleh letak....

SHOUTBOX/FIBOX/CBOX
Nak tahu kenapa Mai tak galakkan benda alah ni korang letak kt bahagian atas atas blog. Haaa nanti kan, orang masuk blog kamu tak baca entry ape dah. Dia tulis "hi" je then blah. Sedihkannnnnnn...Alaaa kate la sedih (T__T)v. Haa , if korang letak shoutbox nie bahagian bawah-bawah, at least nanti dia terpaksa scroll blog korang ke bawah untuk dia jerit jerit di situ. Bila dia scroll, besar kemungkinan dia akan terbaca sikit-sikit entry korang pastu tetibe dia tertarik hati lantas tergoda lalu membaca sampai ke habis dan follow korang. Weewittt happy ending lah :) Muahaha *ape aku merepek pepagi buta nie.

Ok lah sampai disini pelajaran kita untuk hari nie. Hewhewhew. Apa macam? Berguna tak? Bhahaha. Ke korang malas nak baca ? Sampai hati.... :B



Ok nomnomnom , ngidam nasi kerabu lorh ... Huahuahua..K dah kelaut, aku minta diri dulu. 

Assalamualaikum (^___^)v

You May Also Like

31 orang rajin komen

  1. nasi kerabu tu sedap hahaha

    tag awak

    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/05/segmen-aku-terjah-kau-kau-terjah-aku.html

    ReplyDelete
  2. dulu iklan nuffnang ni ade dekat title entri...pastu tetibe ilang pulak...

    ReplyDelete
  3. miss Z :sedap3

    yumida, aik cemna jd mcm tu...

    kancil : eheheheh :B

    ReplyDelete
  4. rajin bg tip die... tip jd fofular kann... hihik!

    ReplyDelete
  5. amboi fofular la sangat ai nie,ngehngehngeh

    ReplyDelete
  6. sy tertarik ngn nasi kerabu. tp masih bc tips ni...tq for sharing...sy dah susun sebaik mungkin dah :)

    ReplyDelete
  7. wah..sedapnya nasi kerabu tu..hihi..Nak?blh?=D

    ReplyDelete
  8. bagus tips ni dear..baru nampak kemas ramai yg masuk blog kita..hehe

    ReplyDelete
  9. "if korang letak shoutbox nie bahagian bawah-bawah, at least nanti dia TERPAKSA scroll blog korang ke bawah untuk dia jerit jerit di situ"

    pkataan "terpaksa" tu mcm sadis je dengar.. hahahahha

    ReplyDelete
  10. cik farizam : hehe nasik ni juga tertarik menarik de bom ye.muahaha

    sh hily : haha meh meh nak mai suapkan tak?

    ziezah : Hehe, share je walaupun blog sendiri tak cukup kemas..hihi..kite admire kak zizah...

    pha : haha , mmg sadis pun kene paksa org baca entry cara nie..kalau tak org tak bace. sedih penat taip.muahaha

    ReplyDelete
  11. Ooo. Nuffnang kena letak atas sekali erk kak? Hmm kena ubah ni. Kotak follower tu memang penting sebab nanti susah orang nak follow kalau tersorok. Hewhew. Thanks sis. Entry ni memang terbaik lah and helpful enough. Thumbs up!

    ReplyDelete
  12. ye syg nuffnang taruk atas. hehehe..thanks bace, terharulah kite ,hihi

    ReplyDelete
  13. baik cik mai.
    cik mai, acane nak buat kotak2 cam cik mai ni. kotak2 kat tepi sidebar ni.

    ReplyDelete
  14. Mai buat add a gadjet mcm biasa je syg,,,

    ReplyDelete
  15. baru lpas mkn bbrpa hari :) oh nasi kerabu :P

    ReplyDelete
  16. hahaha nasik tu jugak yg dia nampak.,hihi

    ReplyDelete
  17. suka suka. hehe. i follow :)

    ReplyDelete
  18. Bagus2 sharing loving :) erkkkk sentap jiwa tgk nasi kerabu...:)

    ReplyDelete
  19. sharing is caring is loving,hehek

    ReplyDelete
  20. bagus tips ni buat blogger2 baru ;) juga untuk blogger2 lama yg nk mmperbaiki blog ;)

    ReplyDelete
  21. rasanya tajuk entri yang lebih sesuai adalah widget-widget yang perlu ada pada sidebar^^
    Hehehe.. Memandai je ary nih..
    Sedangkan baru blogging^^

    ReplyDelete
  22. amboi, siap bagi tips gituu. setuju sangat tu dik :)

    ReplyDelete
  23. hehehehe, gracias semua sbb bg sokongan kt mai....

    ReplyDelete
  24. terima kasih sudi berkongsi ilmu.. sy tak reti sngt bab2 blog ni,biar je la mcm tu...

    ReplyDelete
  25. I know this site presents quality dependent posts and
    extra information, is there any other web
    site which gives these kinds of data in quality?

    My webpage; get followers

    ReplyDelete
  26. Heya i am for the primary time here. I came across this board and I find It really helpful & it helped me out
    much. I hope to provide something again and aid others such as you aided me.


    Feel free to surf to my web site :: marketing on twitter
    My page :: social networking marketing

    ReplyDelete
  27. This is very interesting, You're a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I've shared your site in
    my social networks!

    Feel free to visit my web site: instant twitter followers

    ReplyDelete
  28. I'd like to find out more? I'd love to find out more details.


    Here is my blog post ... aaa fx

    ReplyDelete
  29. Just because name implies, these ugg boot are from Australia, which
    are crafted from twin-tier merino wool. These kinds of Ugg Boots Clearance may
    be found in 2 colors from the store at fine sand at the same time as saying.
    And reproductions may perhaps appearance just as terrific.


    Here is my web blog - ルイヴィトン 財布

    ReplyDelete