Tips nak susun sidebar blog

Assalamualaikum.

Muahaha, den punya blog pun tak kemas . Ade hati nak bg tips kat orang yerh? Ahhh tak kire tak kire , kalau taknak anggap nie tips berguna pun den tetap nak kongsi-kongsi ngan korang pendapat Mai (^__^)v

Syahdunya pepagi nak kongsi ilmu sambil dengar nasyid , woha :)

IKLAN
Haaaa iklan nie kalau boleh letak kat atas sekali dalam sidebar tu yeahhhh . Tambah-tambah iklan Nuffnang .Mai ade dengar cite yg kalau letak iklan Nuffnang nie menepati kehendak , senang dapek BE. Mai tak penah dapat BE pon , cuma , ape salahnye dengar cakap sifu-sifu.

KOTAK FOLLOWER
Yang nie penting , haaa penting penting sekali untuk letak kat atas. Kenapa? Sebab memudahkan orang nak follow anda lah. Nak tak ramai follower? Kalau nak sila letak. Kalau boleh letaklah kotak yang asal tu ye . Yang ade perkataan "JOIN THIS SITE" . Kalau nak tahu kenapa boleh semak entry lepas Mai. Penting tauuuu . >Kepentingan kotak follower<. Haaa lagi satu kalau anda letak kotak follower tu bawah2 malas pulak orang nak cari , tambah2 kalau tersorok. Lagipun tak salahkan hargai follower anda dengan letak diorang kat atas-atas. Hewhewhew.

GAMBAR -Kalau boleh jangan banyak-banyak sampai berjela2 ye . Hehehehehehe.Bukan ape nanti semak pulak segala angkatan tentera semut nak letak, kalau semak takpe lagi, kalau berat blog camne?Haaa sedihlah blog loading tak habis orang dah blah. Padahal entry lu gempak wa cakap sama luuu..Wuhuuu.Then , korang bolehlah letak ape2 korang nak letak contohnya :
  • SENARAI ENTRY-ENTRY LEPAS- Penting jugak nie , mana tau orang ade hal contohnya esaimen ape2 lah, tetibe dia ade teringat entry anda ade info pasal esaimen tu, so takkan dia nak tekan "older post" sampai rapuh jari jemari.Awww~
  • BUTIRAN DIRI -Contohnya nak letak link facebook kamu ke , twitter kamu ke, suka hati lah, ade orang tak suka tonjolkan diri dia , ala-ala misteri gitu, bwahahaha.... Tapi Mai redah je , lantok lah... Selagi boleh berkawan , Mai buat kawan baru, bahagia je hidup nie .Ngehehe.
Ok dah . Then bawah tuuuuu... Barulah kamu boleh letak....

SHOUTBOX/FIBOX/CBOX
Nak tahu kenapa Mai tak galakkan benda alah ni korang letak kt bahagian atas atas blog. Haaa nanti kan, orang masuk blog kamu tak baca entry ape dah. Dia tulis "hi" je then blah. Sedihkannnnnnn...Alaaa kate la sedih (T__T)v. Haa , if korang letak shoutbox nie bahagian bawah-bawah, at least nanti dia terpaksa scroll blog korang ke bawah untuk dia jerit jerit di situ. Bila dia scroll, besar kemungkinan dia akan terbaca sikit-sikit entry korang pastu tetibe dia tertarik hati lantas tergoda lalu membaca sampai ke habis dan follow korang. Weewittt happy ending lah :) Muahaha *ape aku merepek pepagi buta nie.

Ok lah sampai disini pelajaran kita untuk hari nie. Hewhewhew. Apa macam? Berguna tak? Bhahaha. Ke korang malas nak baca ? Sampai hati.... :B



Ok nomnomnom , ngidam nasi kerabu lorh ... Huahuahua..K dah kelaut, aku minta diri dulu. 

Assalamualaikum (^___^)v

Previous
Next Post »

31 Comments

Click here for Comments
5/09/2012 7:00 AM ×

nasi kerabu tu sedap hahaha

tag awak

http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/05/segmen-aku-terjah-kau-kau-terjah-aku.html

Reply
avatar
Yumida
admin
5/09/2012 9:10 AM ×

dulu iklan nuffnang ni ade dekat title entri...pastu tetibe ilang pulak...

Reply
avatar
Kancil 8349
admin
5/09/2012 9:25 AM ×

wah...tips yang bagus...

Reply
avatar
CikMai
admin
5/09/2012 10:20 AM ×

miss Z :sedap3

yumida, aik cemna jd mcm tu...

kancil : eheheheh :B

Reply
avatar
5/09/2012 10:53 AM ×

rajin bg tip die... tip jd fofular kann... hihik!

Reply
avatar
CikMai
admin
5/09/2012 11:29 AM ×

amboi fofular la sangat ai nie,ngehngehngeh

Reply
avatar
Cik FaRiZaM
admin
5/09/2012 12:02 PM ×

sy tertarik ngn nasi kerabu. tp masih bc tips ni...tq for sharing...sy dah susun sebaik mungkin dah :)

Reply
avatar
Sh Hily
admin
5/09/2012 12:25 PM ×

wah..sedapnya nasi kerabu tu..hihi..Nak?blh?=D

Reply
avatar
ziezah
admin
5/09/2012 12:38 PM ×

bagus tips ni dear..baru nampak kemas ramai yg masuk blog kita..hehe

Reply
avatar
pha is
admin
5/09/2012 1:16 PM ×

"if korang letak shoutbox nie bahagian bawah-bawah, at least nanti dia TERPAKSA scroll blog korang ke bawah untuk dia jerit jerit di situ"

pkataan "terpaksa" tu mcm sadis je dengar.. hahahahha

Reply
avatar
CikMai
admin
5/09/2012 1:32 PM ×

cik farizam : hehe nasik ni juga tertarik menarik de bom ye.muahaha

sh hily : haha meh meh nak mai suapkan tak?

ziezah : Hehe, share je walaupun blog sendiri tak cukup kemas..hihi..kite admire kak zizah...

pha : haha , mmg sadis pun kene paksa org baca entry cara nie..kalau tak org tak bace. sedih penat taip.muahaha

Reply
avatar
5/09/2012 2:05 PM ×

Ooo. Nuffnang kena letak atas sekali erk kak? Hmm kena ubah ni. Kotak follower tu memang penting sebab nanti susah orang nak follow kalau tersorok. Hewhew. Thanks sis. Entry ni memang terbaik lah and helpful enough. Thumbs up!

Reply
avatar
CikMai
admin
5/09/2012 2:16 PM ×

ye syg nuffnang taruk atas. hehehe..thanks bace, terharulah kite ,hihi

Reply
avatar
5/09/2012 2:17 PM ×

baik cik mai.
cik mai, acane nak buat kotak2 cam cik mai ni. kotak2 kat tepi sidebar ni.

Reply
avatar
CikMai
admin
5/09/2012 2:31 PM ×

Mai buat add a gadjet mcm biasa je syg,,,

Reply
avatar
~~oOpEt~~
admin
5/09/2012 2:40 PM ×

baru lpas mkn bbrpa hari :) oh nasi kerabu :P

Reply
avatar
CikMai
admin
5/09/2012 2:44 PM ×

hahaha nasik tu jugak yg dia nampak.,hihi

Reply
avatar
asmiezaharis
admin
5/09/2012 3:04 PM ×

suka suka. hehe. i follow :)

Reply
avatar
5/09/2012 4:55 PM ×

Bagus2 sharing loving :) erkkkk sentap jiwa tgk nasi kerabu...:)

Reply
avatar
CikMai
admin
5/09/2012 4:58 PM ×

sharing is caring is loving,hehek

Reply
avatar
Azzah
admin
5/09/2012 5:13 PM ×

bagus tip dia..

Reply
avatar
fiQ'Ra
admin
5/09/2012 6:58 PM ×

bagus tips ni buat blogger2 baru ;) juga untuk blogger2 lama yg nk mmperbaiki blog ;)

Reply
avatar
ary_lee
admin
5/09/2012 8:49 PM ×

rasanya tajuk entri yang lebih sesuai adalah widget-widget yang perlu ada pada sidebar^^
Hehehe.. Memandai je ary nih..
Sedangkan baru blogging^^

Reply
avatar
shedameor
admin
5/09/2012 9:17 PM ×

amboi, siap bagi tips gituu. setuju sangat tu dik :)

Reply
avatar
CikMai
admin
5/09/2012 10:45 PM ×

hehehehe, gracias semua sbb bg sokongan kt mai....

Reply
avatar
Woofer Storm
admin
5/10/2012 12:19 AM ×

terima kasih sudi berkongsi ilmu.. sy tak reti sngt bab2 blog ni,biar je la mcm tu...

Reply
avatar
Anonymous
admin
2/18/2013 11:21 PM ×

I know this site presents quality dependent posts and
extra information, is there any other web
site which gives these kinds of data in quality?

My webpage; get followers

Reply
avatar
Anonymous
admin
2/21/2013 9:13 AM ×

Heya i am for the primary time here. I came across this board and I find It really helpful & it helped me out
much. I hope to provide something again and aid others such as you aided me.


Feel free to surf to my web site :: marketing on twitter
My page :: social networking marketing

Reply
avatar
Anonymous
admin
2/21/2013 11:33 AM ×

This is very interesting, You're a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I've shared your site in
my social networks!

Feel free to visit my web site: instant twitter followers

Reply
avatar
Anonymous
admin
2/22/2013 12:12 PM ×

I'd like to find out more? I'd love to find out more details.


Here is my blog post ... aaa fx

Reply
avatar
Anonymous
admin
5/31/2013 6:22 PM ×

Just because name implies, these ugg boot are from Australia, which
are crafted from twin-tier merino wool. These kinds of Ugg Boots Clearance may
be found in 2 colors from the store at fine sand at the same time as saying.
And reproductions may perhaps appearance just as terrific.


Here is my web blog - ルイヴィトン 財布

Reply
avatar