Orang tak suka perempuan banyak cakap ... Orang suka perempuan pendiamlah .

Assalamualaikum .

Ehhh tajuk panjang kemain aku kali nie. Hewhewhew. Ehh betul ke statement kat atas tu ? Bukan aku yang kata , korang jugak yang kata kan ... Sentap hati mak nok...


Aku memang banyak cakap sejak dulu kini dan entahlah ,selagi ada suara selagi tu aku akan terus bercakap.Hakhakhak .

Waktu sekolah rendah , pantang takde cikgu dalam kelas . Mulalah projek aku mengacau orang itu mengacau orang ini . Tapi tu waktu aku darjah 6 jelah , waktu aku darjah 1-5 aku seorang kanak2 dipresi  yang mengalami stress tahap teruk . Kahkahkah :P 

Hahaha . Time korang sekolah korang pernah menghadapi situasi nie tak ? Cikgu tak masuk kelas, ketua kelas yang bajet ketua polis , terpacak depan kelas , konon-konon tulis nama pelajar bising dan nakal kat papan hitam , padahal alasan nak main kapur . Ingat orang tak tau lettew... :P

Waktu sekolah menengah , aku budak asrama . Sapa budak asrama mesti tahu prep kan. Waktu prep buat ape?  Itulah juga waktu kemuncak aku ada banyak cerita cerita gosip gosip hangat nak kongsi dengan kawan aku . Bhahaha.....
 
"DIAMMMM SIKIT ,WAKTU PREP NI~!"

Haaa kene jerkah ngan budak laki baru aku tau ape ertinya sentapppp. 

Esok buat lagi ... Weeee~~

Hahaha . Bila dah besar sikit nie , aku still banyak cakap potpetpotpet . Aku harap orang sekeliling aku tak bosan bila dengan aku .

Memang aku cakap banyak , tapi Mak aku sentiasa pesan aku cakap benda elok-elok saja. Aku sentiasa berusaha tapis lapan tapisan (Errrk) segala ayat ayat aku sebelum aku cakap . Ye lah , aku taknak aku lukakan hati orang . Aku nak semua orang sayang aku . 

Korang sayang aku kan?

Kahkahkah :P

Assalamualaikum :)
Previous
Next Post »

20 Comments

Click here for Comments
6/14/2012 4:41 PM ×

xkisah pendiam atau banyak mulut.. asalkan x over sangat..kalau semua diam siapa nak ceriakan keadaan..hehe :)

Reply
avatar
6/14/2012 4:45 PM ×

Pendapat sy,

Lelaki yg x byk ckp mmg ske cari gurl yg byk ckp.

N sebaliknya.. ^_^

Reply
avatar
CikMai
admin
6/14/2012 4:46 PM ×

@AyaZuki Is Cullen hehehe ceriaa selalu... :P

Reply
avatar
CikMai
admin
6/14/2012 4:47 PM ×

@Riswin Zahari ahaa betul la... kan kan..

Reply
avatar
mrs mell
admin
6/14/2012 5:05 PM ×

saya tengah2 mungkin.. nak kata diam sangat pun tak.. bising sangat pun tak... hehe...

Reply
avatar
CikMai
admin
6/14/2012 5:24 PM ×

@mrs mell kalau org tak kenal , mai pendiam la,, heee malu...

Reply
avatar
6/14/2012 5:56 PM ×

mesti ada pro and cons di sebalik ini

Reply
avatar
zanairin
admin
6/14/2012 6:06 PM ×

saya banyak ckp.. pakwe tak banyak ckp.. baru serasi sbb kalau dua2 banyak ckp, bingit pulak nanti.. kalau dua2 diam, sunyi pulak.. eh.. nie dah macam perasan nie.. maaf cik mai..:p

Reply
avatar
Yana Libra
admin
6/14/2012 7:04 PM ×

saya pendiam dengan org yang saya tak rapat..tp dengan org yg saya rapat, pot pet je..huhu~~

Reply
avatar
fiQRa
admin
6/14/2012 8:42 PM ×

ada yg kata, perempuan banyak cakap ni, jenis gedik. ada juga yg kata, jenis pandai bawa watak.. hehe apa pun jaga mulut je :D

Reply
avatar
6/14/2012 9:13 PM ×

Anda kuat perasan:) Wkakakka .

Reply
avatar
Chic Na
admin
6/14/2012 9:55 PM ×

cik na suka dpt kawan ckp byk, meriah sket sbb cik na ni agak pendiam. hehe.. org ckp byk ni peramah kan. :)

Reply
avatar
6/14/2012 10:07 PM ×

perempuan haruslah ceria, baru lahh lelaki suka. bwekkk :p takleh terima hakikat. hihi

Reply
avatar
Husnalyas
admin
6/14/2012 10:20 PM ×

Husna rase lelaki suke pmpuan byk ckp. Ntah la~

Reply
avatar
ejulz
admin
6/14/2012 10:59 PM ×

potpetpotpet je keje dia. hehe

Reply
avatar
Awan Nina
admin
6/14/2012 11:18 PM ×

wuu Nina suka cakap jugak. tapi depends tempat and dengan siapa kita bercakap.

Reply
avatar
cendol
admin
6/15/2012 7:56 AM ×

lorh haha cik mai slalu kene tulis name sebab bising !! hoho same la kitee :)
cendol pn bnyk ckp tp kalo dgn gurls la..even first time jumpe ckp bnyk haha tp kalo dgn lelaki suare ni payah nk klua melainkan pd bnde yg patut hoho

Reply
avatar
6/15/2012 10:38 AM ×

betolllah dear,,,,but diam tuu lebih anggun kan hehehhe

Reply
avatar
9n0L4
admin
6/15/2012 5:43 PM ×

saya suke org byk ckp sbb saye pendiam orgnye. ;)

Reply
avatar
Nurrul
admin
6/16/2012 1:10 PM ×

tak best juga law asyik senyam ajee.. bosan kott..

cuma biarlah berpada2.. :)

Reply
avatar