Orang tak suka perempuan banyak cakap ... Orang suka perempuan pendiamlah .

by - June 14, 2012

Assalamualaikum .

Ehhh tajuk panjang kemain aku kali nie. Hewhewhew. Ehh betul ke statement kat atas tu ? Bukan aku yang kata , korang jugak yang kata kan ... Sentap hati mak nok...


Aku memang banyak cakap sejak dulu kini dan entahlah ,selagi ada suara selagi tu aku akan terus bercakap.Hakhakhak .

Waktu sekolah rendah , pantang takde cikgu dalam kelas . Mulalah projek aku mengacau orang itu mengacau orang ini . Tapi tu waktu aku darjah 6 jelah , waktu aku darjah 1-5 aku seorang kanak2 dipresi  yang mengalami stress tahap teruk . Kahkahkah :P 

Hahaha . Time korang sekolah korang pernah menghadapi situasi nie tak ? Cikgu tak masuk kelas, ketua kelas yang bajet ketua polis , terpacak depan kelas , konon-konon tulis nama pelajar bising dan nakal kat papan hitam , padahal alasan nak main kapur . Ingat orang tak tau lettew... :P

Waktu sekolah menengah , aku budak asrama . Sapa budak asrama mesti tahu prep kan. Waktu prep buat ape?  Itulah juga waktu kemuncak aku ada banyak cerita cerita gosip gosip hangat nak kongsi dengan kawan aku . Bhahaha.....
 
"DIAMMMM SIKIT ,WAKTU PREP NI~!"

Haaa kene jerkah ngan budak laki baru aku tau ape ertinya sentapppp. 

Esok buat lagi ... Weeee~~

Hahaha . Bila dah besar sikit nie , aku still banyak cakap potpetpotpet . Aku harap orang sekeliling aku tak bosan bila dengan aku .

Memang aku cakap banyak , tapi Mak aku sentiasa pesan aku cakap benda elok-elok saja. Aku sentiasa berusaha tapis lapan tapisan (Errrk) segala ayat ayat aku sebelum aku cakap . Ye lah , aku taknak aku lukakan hati orang . Aku nak semua orang sayang aku . 

Korang sayang aku kan?

Kahkahkah :P

Assalamualaikum :)

You May Also Like

20 orang rajin komen

  1. xkisah pendiam atau banyak mulut.. asalkan x over sangat..kalau semua diam siapa nak ceriakan keadaan..hehe :)

    ReplyDelete
  2. Pendapat sy,

    Lelaki yg x byk ckp mmg ske cari gurl yg byk ckp.

    N sebaliknya.. ^_^

    ReplyDelete
  3. saya tengah2 mungkin.. nak kata diam sangat pun tak.. bising sangat pun tak... hehe...

    ReplyDelete
  4. @mrs mell kalau org tak kenal , mai pendiam la,, heee malu...

    ReplyDelete
  5. mesti ada pro and cons di sebalik ini

    ReplyDelete
  6. saya banyak ckp.. pakwe tak banyak ckp.. baru serasi sbb kalau dua2 banyak ckp, bingit pulak nanti.. kalau dua2 diam, sunyi pulak.. eh.. nie dah macam perasan nie.. maaf cik mai..:p

    ReplyDelete
  7. saya pendiam dengan org yang saya tak rapat..tp dengan org yg saya rapat, pot pet je..huhu~~

    ReplyDelete
  8. ada yg kata, perempuan banyak cakap ni, jenis gedik. ada juga yg kata, jenis pandai bawa watak.. hehe apa pun jaga mulut je :D

    ReplyDelete
  9. cik na suka dpt kawan ckp byk, meriah sket sbb cik na ni agak pendiam. hehe.. org ckp byk ni peramah kan. :)

    ReplyDelete
  10. perempuan haruslah ceria, baru lahh lelaki suka. bwekkk :p takleh terima hakikat. hihi

    ReplyDelete
  11. Husna rase lelaki suke pmpuan byk ckp. Ntah la~

    ReplyDelete
  12. potpetpotpet je keje dia. hehe

    ReplyDelete
  13. wuu Nina suka cakap jugak. tapi depends tempat and dengan siapa kita bercakap.

    ReplyDelete
  14. lorh haha cik mai slalu kene tulis name sebab bising !! hoho same la kitee :)
    cendol pn bnyk ckp tp kalo dgn gurls la..even first time jumpe ckp bnyk haha tp kalo dgn lelaki suare ni payah nk klua melainkan pd bnde yg patut hoho

    ReplyDelete
  15. betolllah dear,,,,but diam tuu lebih anggun kan hehehhe

    ReplyDelete
  16. saya suke org byk ckp sbb saye pendiam orgnye. ;)

    ReplyDelete
  17. tak best juga law asyik senyam ajee.. bosan kott..

    cuma biarlah berpada2.. :)

    ReplyDelete