Tutorial : Mana nak cari dan letak ikon / emoticon / smiley comel untuk chatbox dan fibox ?

by - June 13, 2012

Assalamualaikum .

Tutorial Mai adalah untuk fibox sahaja memandangkan Mai pakai fibox. Namun emoticon yang Mai akan kongsi sebentar lagi adalah sesuai untuk chatbox jenis lain juga :)

Langkah-langkah :

1. Pergi pada http://www.fibox.ws/ dan log in seperti biasa.

2. Klik setting

3. Pilih smiley


4.Untuk kotak merah tu , korang masukkan perkataan yang nak di ikon kan. Maksudnya bila orang taip perkataan tu naik symbol smiley :)

5.Untuk kotak kuning tu , korang masukkan URL Gambar smiley . Ingat ye URL GAMBAR . Cara nak amik URL GAMBAR macam mana? Klik mana-mana gambar yang diingini , dan paste dalam tu .

6. Pada setiap satu smiley yang kamu add , sila klik save yea sayang sayang.

7. Ok done . 

Sekarang mai nak kongsi pulak jenis jenis smiley yang comel-comel belaka yang Mai guna . Boleh copy terus ye url gambar dekat bawah setiap gambar tu :)

http://i255.photobucket.com/albums/hh145/nindynindy/newproject/big%20baby%20boy/12225675750.gif
http://s255.photobucket.com/albums/hh145/nindynindy/newproject/kuro%20kuro/th_mocmoc17.gif


http://s255.photobucket.com/albums/hh145/nindynindy/newproject/kuro%20kuro/th_mocmoc18.gif

http://i255.photobucket.com/albums/hh145/nindynindy/newproject/big%20baby%20boy/12225675382.gif

http://i255.photobucket.com/albums/hh145/nindynindy/newproject/big%20baby%20boy/12225675380.gif

Ape ni Mai ~ ? Gua tak puas arrr lu kasi sikit sangat ... Errrrr .. Ok pakcik makcik kanda dinda sekalian . Anda tak puas? Anda nak lebih banyak ?

Klik pada setiap tema gambar yang mana anda bekenan . 

Recommended - tomey tomey tahap nak terpengsan

Baby blues

Big baby boy

Mushroom head  

Sebenarnya ada banyak lagi :)

~Klik gambar untuk ke penaja utama~



You May Also Like

5 orang rajin komen