Unfriend Finder dalam FB memerlukan ketabahan hati .

Assalamualaikum.


Mai dah pasang unfriend finder dalam Facebook Mai dah lama dah . Tapi sejak pasang tu seriously Mai sedar memerlukan ketabahan hati yang kental . Boleh dikatakan setiap hari ada manusia yang unfriend Mai . 


Kalau Mai tak kenal , maka Mai tak berapa kisah sangat . Tapi kalau kawan highschool (wahh tetibe omputih) , yang selalu bertepuk bertampar , yang selalu bergurau bermesra, takde gaduh takde ribut , tetiba unfriend. Apakah? Bukan sorang , tapi berjamaah unfriend daku .

Ok fine ok fine . Mai tahu lah sebagai manusia biasa Mai tak boleh dan tak mampu nak puaskan hati semua manusia rakan taulan sahabat handai semua. 

Dan kalau orang tu berniat nak suruh Mai berubah , maaflah . Setakat nie takde lagi perancangan nak ubah diri Mai untuk orang lain . 


Yeah at least dengan bantuan https://www.unfriendfinder.com/home aku dapat tahu lah kan siapa benci aku , siapa meluat aku , sapa menyampah dengan aku :)

Tak kisahlah orang nak benci aku . Aku tak boleh paksa semua orang suka aku , hakikatnya aku pun bukan suka semua orang :) Lalala~ 

Sesiapa berminat untuk letak unfriend finder boleh la ke laman sesawang https://www.unfriendfinder.com/home dan klik install , ikut arahan dalam tu yea.

Assalamualaikum .


Previous
Next Post »

23 Comments

Click here for Comments
Izara4eva™
admin
6/11/2012 12:19 AM ×

dulu ada guna. skunk x guna da.. hehe

Reply
avatar
pha is
admin
6/11/2012 12:25 AM ×

x sgka aplication mcm ni pon ada jugak.. hehehe

Reply
avatar
zanairin
admin
6/11/2012 12:31 AM ×

takpe cik mai.. biar orang tak kawan kita jangan kita yang tak kawan orang..^^

Reply
avatar
ctk
admin
6/11/2012 12:43 AM ×

ct pon prnh guna...selalunyer ade yg dorg deactive, fb kira unfriend...cube chek dulu k...

tp mmg memerlukan kesabaran gk lau yg kita add tp dia xapprove...fb bleh detect...huhuhu..

Reply
avatar
Chic Na
admin
6/11/2012 1:01 AM ×

err bg cik na. lebih baik tak tau dr tau. wat jiwa kacau je. org xnk kwn sudah la. kan ramai lg kwn kat sini. :)

Reply
avatar
6/11/2012 1:08 AM ×

ohh, baru tahu ade benda ni. hahah

Reply
avatar
mrs mell
admin
6/11/2012 8:42 AM ×

xletak tu pun dah leh agak.. friendlist kite tak ramai.. hewhew

Reply
avatar
6/11/2012 10:39 AM ×

hye...salam kenal dik..

bgus jugak install software neh..boleh tahu..cume maybe akan sentap la kan...
hik3!!

Reply
avatar
6/11/2012 12:02 PM ×

ada install hari tu pas tu tak pernah cek dah sape uninstall sbab tak kisah sgt....

Reply
avatar
6/11/2012 12:11 PM ×

its ok dear..everything that happen doesn't bother u indeed..just let them doing what they want..as long as u live in happiness..just at all..nothing else right..perhaps there's a million people that need u..i'm pretty sure..=)

Reply
avatar
6/11/2012 1:12 PM ×

mun pakai gak benda nie . tapi kadang kadang benda nie sengal . dye tak unfren kita pun , benda tu cakap unfren . hehe . tapi yang paling funny , orang tuu baru add and unfren balik lepas setengah jam . macam ape je . hehe :p

Reply
avatar
Kancil 8349
admin
6/11/2012 3:51 PM ×

best...tapi ndak kisah sangat...

Reply
avatar
shedameor
admin
6/11/2012 3:58 PM ×

sempoi gila membe unfriend. hehe. sabar, yea. just be yourself :)

Reply
avatar
ASyraff Ryu
admin
6/11/2012 5:16 PM ×

salam..thanx follow...saya follow balik...btw application ni kekadang menyakitkan hati lagi ader r bile taw orang remove kita.Better kita x perasan orang delete kita...=P

Reply
avatar
Annisa mulia
admin
6/11/2012 5:42 PM ×

Waaahh.. Baru tahu ada apilkasi seperti itu..

Reply
avatar
Shah Rizar
admin
6/11/2012 9:45 PM ×

tak baik putuskan hubungan silaturahim.. kalau unfriend kena bagitau sebab apa.. tak pasal2 timbul fitnah nanti..

Reply
avatar
CikMai
admin
6/11/2012 10:00 PM ×

@Shah Rizar ehh mai tak unfriendlahh , diorang yg unfriend..sobs sobs

Reply
avatar
6/20/2012 9:48 PM ×

alaa kak . klu tak gne punn . tetp ade gak org unfriend kte . hihi sobs sobs . sedih kan . klu mbe sndri unfriend . wooo terkecik hti mak jemah tw . hahahaha

Reply
avatar
Kak Long
admin
10/14/2016 8:49 PM ×

Wah, positifnya Fatin tu..
I like friend like that. Jangan lepaskan dia tau.. ^^

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
10/14/2016 9:29 PM ×

@Kak Long Fatin afiqah namanya, masih kawan baik saya hingga skrg,hehe

Reply
avatar
Ahmad Hasif
admin
10/15/2016 2:12 PM ×

mmg susah nak puaskan hati semua org.. ada je yg tak suka dgn kita walaupun kita ni duk diam tak buat apa pun dkt dia ttp dia sakit hati juga.. apa boleh buat la kan.. :D :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
10/15/2016 11:17 PM ×

@Ahmad Hasif tu la masalahnya, redho jelah..

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon