14th August 2012 : Tips kekalkan hubungan bahagia

by - August 14, 2012

Assalamualaikum :)

Haha . Harini birthday anak buah Mai . Ya Allah rindunyaaaaa kat dudak omey omey kesayangan hati tu . 

Selamat hari lahir buah hati auntie. Nanti auntie dah abis study, dah ada keje , auntie belanje kamu macam-macam ye sayang . Sekarang kamu suruh mama kamu beli sendiri dulu, hikhokkkk.

Teringat dulu Mai sacrifice zaman lepas SPM Mai untuk jaga anak buah mai ney, walaupun berbulu mata tengok status fb kawan kawan horay horay sana horay horay sini , tapi Mai puas hati terperuk kat rumah jaga anak buah mcm anak sendiri , sebab Mai tak percaya pada babysitter luar, hygiene macam mana, attention diorang tu 100% ke tak, ahh macam-macam la mai fikirkan . 

Sekarang dudak omey omey kesayangan hati ini dah besar :) dan dia tetap baby comel yang gebu bagi mai tak kira dia dah besar mana dah .


ehhh ada selingan nie.

14 August , hewhewhew. Masuk nie , 7 bulan Mai dengan Akmal tersayang :) Alhamdulillah , kasih sayang masih macam hari pertama dia bagi cincin tanda kasih dulu. Perhhhh ayat hakuuuu, tanak kalah, sorry lah ye sape geli tekak. Muahahaha :)

Mai ada 15 cara yang Mai dan dia amalkan dalam perhubungan , dan setakat nie berjalan lancar. Mai kongsikan disini ye. 

  • Always love each other. Yelah kalau tak sayang abis la cerita.
  • Jangan menipu . Jujur je walaupun sedih pedih sikit. 
  • Keep communication open. Selalulah bawak berbincang, jangan ada perasaan takut nak bersuara.
  • Stay sweet :) Semanis gula hati .
  • Bila ada sikit sakit hati, apa kata kita forgive and forget. Takde orang sempurna dalam dunia nie . Maybe dia ada problem sebab tu dia tak dapat puaskan hati kita. 
  • NEVER TALK ABOUT BREAK-UPS . Nie aku dah highlight kat dia awal awal lagi. Kalau setakat nak couple clash macam budak hingusan , sorry aku bukan orangnya.
  • Forget about pride. Dengan si dia tak payah kut nak berlagak sangat. 
  • Kalau minta maaf, minta maaf bersungguh-sungguh
  • Tak payah compare masa silam dengan sekarang
  • Dont talk about your stupid ex's
  • Beware of his feeling .
  • Kalau TAK okay, jangan cakap OKAY . Berterus terang , dan settle masalah secepatnya.
  • Give and take process.
  • Kalau ade perselisihan faham, selesaikan hari tu jugak. Takyah tangguh tangguh, merajuk sampai besok lusa tulat tunggang terbalik.
  • Last but not least , Dont be the perfect one . Be the right one.
Okay maaf ye kawan kawan yang Mai belum balas jejak di komen anda. Sebab Mai ada test petang nie, perlu study sikit. Insya Allah nanti Mai balas jejak dan melepak di blog anda anda pulak . 

Doakan Mai punya test ye. Sayang korang,

You May Also Like

7 orang rajin komen

  1. baik juga untuk hubungan suami isteri yang baru bercinta lepas kahwin kan hehe...

    ReplyDelete
  2. 30 ogos.. cukup 5 taun.. dr bercinta, bertunang dan berkahwin.. and 2 sep.. cukup 1 taun nikah... awwww....
    bahagianya tetap terasa sampai skrg tanpa jemu..

    mishu a lot dear...

    p/s : ai pun jaga ketiga2 anak buah ai dulu... wuhuu.. xsaba nak blik kg jupe dorg.. rinduuu...

    ReplyDelete
  3. bagus bagus. teruskan lagi. :)

    ReplyDelete
  4. wuwut.. ade tips la.... nak tambah lagi satu boleh?? trust each other..:)

    ReplyDelete
  5. peewit. dah macam bagi tips nak kahwin gituuu. hehe

    ReplyDelete
  6. Nurrul pun pegang prinsip yg kak Mai senaraikan nie...
    perhubungan jarak jauh :)

    *Alhamdulillah bahagia sampai sekarang.. harap kekal di dunia dan di akhirat :)

    ReplyDelete