Tuesday, September 18, 2012

Cara buat nota kecil sebelum exam .

Assalamualaikum.

Hai followers,readers , and friends...Err i dont think i have stalker , semua orang sayang saye kannnnnn..Weeee~(Yakin giler minah ni)... Okay-okay memandangkan pelajar-pelajar diploma di Uitm sedang menghitung hari nak menghadap final untuk sem ini, mesti ramai tengah buat notes kan. Pulunnnn hoyeahhh pulunnn..

So , kali nie Mai nak share cara Mai buat notes untuk subjek-subjek yang memerlukan nota kecik . Yelah bayangkan subjek microb tu , buku dah beribu riban mukasurat, kau larat nak usung kesana sini? Tak larat mak jemah oiii~

Straight to the point . Nama notes ni , NOTA YASIN. Haha , sebab bila Mai baca notes ni gaya dah macam baca Yasin.

Cara-cara :
  • Amik ketas kajang mengikut kuantiti yang korang rasa perlu , dan lipat macam dalam gambar.
  • Lipat lagi sekali sampai jadi macam dalam gambar. 

  • Gunting dekat bahagian yang tengah bahagian yang panjang tu . 

  • Susun kemudian stapler ikut cara dalam gambar. Cara nak stapler tu, dekat bawah kertas tu lapik dengan pemadam . Ye pemadam kertas tuuuu , eraser bak kata mat saleh.
  • Sekarang pusingkan dan tekan stapler tu bagi rapat. 
  • Sekarang kamu boleh la buat nota ringkas kamu. (^____^)v
  • Buat sebanyak sesuka hati kamu lah...Ni eden punya haaa.....












Good Luck Exam buat calon2 final, spm , stpm , pmr , dan semua !

p/s: Maaf kualiti gambar sangat teruk.Guna webcam komputer je,siksa tahuuuu. Semuanya gara-gara phone rosak. Harap korang suka . Sayang koranglahhh~

Doakan kami berdua dekan sem ni :)

Assalamualaikum.

17 comments:

mumui said...

nice tips! saya punya nota colourful lau masa nk final.. hehehe.. wish both of u get deanlist! =)

Kesuma Angsana said...

bagusnyer sgt2 bijak

farah.fauzi said...

wahhh...good info..thanks for sharing..tak terpikir nk buat cmni sblom niee..bole try utk final :D

Ain Najwa said...

Yup..tu mmg cara terbaik..chaiyok2 dear.. :)

Mrs Velentine said...

akak pun selalu buat...terbwa2 smpi skg espcly bila g kusus

TanpaNamaDer said...

jgn bawak masuk wak2 exam k hehe

miss niedNied said...

good luck mai :)

cik nana said...

zaman belajar dulu tak pernah buat nota kecik2 camni. hihi tak reti lah..

Nurrul said...

Awummmm ! adik nak buat cmnie jgk lah ! ^^
terima ksih akk share.. :")

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Wow . mengajar nmpak , haha . Gmbao last tu lawak :p haha

nur anis said...

rajinnya....good luck tau..:)

pha is said...

rajinnya.. siap buat buku kecil lagi... hehe

MéuzAngelo™ XXIII said...

wahh.. bagusnye! tapi bdk2 skrg pakai ipad je.. haha :p

Che Rosliza Che mat said...

hihihi ingat sis time sekolah dulu buat nota cam tue jugak..nice tuto..

si gadis melayu said...

nak try nti! tengs bg idea.
hihi
wish you goodluck okehh. :)

Are-Tulk said...

hehhehe... rajinnya dia ni...
mmg boleh jadi pakar motivator ni...
gudluck exam ye mai.... ;)

Nora Karim said...

bagus untuk mereka2 yang amik periksa2 besar... btw, jgn pula buat NOTA TOYOL yea... hehehe