Cara Kitar Semula Barang dengan Kreatif

Assalamualaikum .

Hai sayang-sayangku sekalian. Harini Mai nak share cara mengitar semula barang dengan kreatif, dijamin boleh guna balik barang tu .

Selalunya bila musim sekolah buat event pasal alam sekitar , mesti adik Mai minta idea nak buat ape. Tak habis-habis amik surat khabar , buat mende entah pape, pakaian kitar semula kejadah bagai, padahal bukan boleh pakai pun baju dari surat khabar tu kan. Bosannnn bosannnn...

Masa event kat sekolah tu semangat bagai , siap ada bersajak Sayangi Bumi kita lah, ada yang nyanyi lagu Hijau Zainal Abidin tu, end up , habis time sekolah, bersepahhhhh padang tu dengan sampah sarap aktiviti kitar semula ,konon nak bina bangunan guna botol lah. Haishhhh . Mai pun pernah sekolah dulu, kat U nie pun kadang-kadang ada gak aktiviti entah pape sebegini .

K k , straight to the point . Jom tengok apa boleh buat dengan barang kitar semula yang betul-betul boleh dimanfaatkan .

1.Tempat gantung kunci daripada seat belt lama.




2 . Tempat gantung kasut guna hanger besi




3. Holder phone time nak charge 

Anda alami masalah ini ?



Guna ini jeeee...





Menarik bukan?

Bolehhh lah cuba kan.
Hihi... 

K time to study . Mai ada 4 paper lagi . Analytical Chemistry , Genetic, Bacteriology , dan last paper Biochemistry . Kawan-kawan, sedekah doa sikit yeee :')

Assalamualaikum .

sumber: SINI
Previous
Next Post »

20 Comments

Click here for Comments
10/04/2012 8:46 PM ×

kreatif juga buat mcm ni ;D

Reply
avatar
TiranaAduka
admin
10/04/2012 8:46 PM ×

salam cik mai.
Pekabar.?salam kenal dari tirana aduka..

Nampak menarik juga.

Reply
avatar
CikMai
admin
10/04/2012 8:49 PM ×

@TiranaAduka salam kenalan juga dari saya

Reply
avatar
Fara Chew
admin
10/04/2012 8:51 PM ×

wow.. nice.. rase cube nk wat smua r.. kreatif btollll....

Reply
avatar
10/05/2012 12:15 AM ×

Salam perkenalan... Saya suka baca entry blog mai;) Btw, holder phone time charging memang bijak... Gud luck for all papers...:)

Reply
avatar
Mila Ahmad
admin
10/05/2012 8:41 AM ×

wah ! kreatif2..

Reply
avatar
10/05/2012 12:14 PM ×

Creative sungguh !! nice info . boleh le tryy XD

Reply
avatar
10/05/2012 1:52 PM ×

ya ALLAH.. semoga Mai sentiasa berjaya dalam apa-apa jua yang dilakukannya,, amiin,,

Reply
avatar
10/06/2012 7:50 PM ×

menarik idea ni. btw gudluck cikmaii. last paper bila. kita last paper 15.

Reply
avatar
10/07/2012 10:24 AM ×

Wuahhh hebatt siutt ! Haha

Reply
avatar
IntaNBerliaN
admin
10/07/2012 6:48 PM ×

mmg kreatif... idea yg bagus :-)

Reply
avatar
Anonymous
admin
10/11/2012 11:23 AM ×

I won't be able to thank you fully for the articles on your web-site. I know you'd put a lot of time and energy into all of them and hope you know how much I appreciate it. I hope I could do the same for someone else sometime.

Reply
avatar
Anonymous
admin
10/19/2012 8:57 PM ×

You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something which I think I would never understand. It seems too complicated and very broad for me. I'm looking forward for your next post, I'll try to get the hang of it!

Reply
avatar
Faieza MdR
admin
10/21/2012 9:52 AM ×

K.R.E.A.T.I.F....

Reply
avatar
Anonymous
admin
10/24/2012 1:52 AM ×

Hello can I reference some of the material here in this entry if I reference you with a link back to your site?

Reply
avatar
Anonymous
admin
1/22/2013 7:00 AM ×


Hi there! This post could not be written much better! Looking at this post reminds me of my previous roommate! He constantly kept preaching about this. I most certainly will forward this information to him. Fairly certain he'll have a very good read. Many thanks for sharing!

Reply
avatar