Cara Kitar Semula Barang dengan Kreatif

Assalamualaikum .

Hai sayang-sayangku sekalian. Harini Mai nak share cara mengitar semula barang dengan kreatif, dijamin boleh guna balik barang tu .

Selalunya bila musim sekolah buat event pasal alam sekitar , mesti adik Mai minta idea nak buat ape. Tak habis-habis amik surat khabar , buat mende entah pape, pakaian kitar semula kejadah bagai, padahal bukan boleh pakai pun baju dari surat khabar tu kan. Bosannnn bosannnn...

Masa event kat sekolah tu semangat bagai , siap ada bersajak Sayangi Bumi kita lah, ada yang nyanyi lagu Hijau Zainal Abidin tu, end up , habis time sekolah, bersepahhhhh padang tu dengan sampah sarap aktiviti kitar semula ,konon nak bina bangunan guna botol lah. Haishhhh . Mai pun pernah sekolah dulu, kat U nie pun kadang-kadang ada gak aktiviti entah pape sebegini .

K k , straight to the point . Jom tengok apa boleh buat dengan barang kitar semula yang betul-betul boleh dimanfaatkan .

1.Tempat gantung kunci daripada seat belt lama.




2 . Tempat gantung kasut guna hanger besi




3. Holder phone time nak charge 

Anda alami masalah ini ?



Guna ini jeeee...





Menarik bukan?

Bolehhh lah cuba kan.
Hihi... 

K time to study . Mai ada 4 paper lagi . Analytical Chemistry , Genetic, Bacteriology , dan last paper Biochemistry . Kawan-kawan, sedekah doa sikit yeee :')

Assalamualaikum .

sumber: SINI
Previous
Next Post »

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon