Jom bekerja di cuti sem ini :)

Assalamualaikum .


Hah!Kawan-kawan yang masih tak tahu nak buat apa cuti sem yang sekejap teramat sangat ni, jomlah join den pergi kerja berjemaah .

Ceritanya begini, haritu try apply kerja dekat Tesco :)


Firstly kena isi form  dulu, under temporary job. Iyelah kan cuti sebulan je. Sobssss.Pergi interview jangan lupa bawa pen ye (^__^)v.

Then kene panggil masuk bilik, dia tanya sikit-sikit je ,cuti sampai bila,ade kwsp ke tak, study mana sekarang, dan bla bla bla. Itu je. Ada la dalam 5 minit, dia confirmkan no telephone , than dia cakap nanti dia call u back.

Ok ... 
Tunggu...
Tunggu... 
Tunggu... (bajet lama,sehari je pun :P )

Kriiingggggggg (phone Nokia 1280 comelku berderingggg ringggg ringgg)

"Hello ni akak dari Tesco. Awak NoorMaizan?"
"Ye saya"
"Okay awak diterima kerja.Nanti tolong buat akaun KWSP dulu ye,Khamis datang kita training, Jumaat masuk kerja, boleh? "
"Boleh ~! Terima kasih"

Yehuuuuuuuuu!Alhamdulillah :)

Nak join ? Jom, nanti Mai update kisah-kisah aku seorang cashier.Perghh poyo tahap minta kaki ... ($____$)v

Heeeee...Assalamualaikum.
Previous
Next Post »

16 Comments

Click here for Comments
CikMai
admin
10/22/2012 11:53 PM ×

thankssss awak . love love love!

Reply
avatar
Mila Ahmad
admin
10/23/2012 8:52 AM ×

wah dah keje makin bizilah ni jgn lupa berblog udah :)

Reply
avatar
are_lin@yu
admin
10/23/2012 9:16 AM ×

mcm pnh tgk teco ni..kt na eh..hehe

Reply
avatar
shedameor
admin
10/23/2012 12:07 PM ×

seronoknya mai keje. akak penganggur je ni haaa. huhu

Reply
avatar
~didiey~
admin
10/23/2012 3:50 PM ×

keje rajin rajin... :)

Reply
avatar
Cik Cyida
admin
10/23/2012 4:27 PM ×

wah! best dpt keje.. gud luck,t update kisah seorang casher yepp!

Reply
avatar
boni kacak
admin
10/23/2012 6:09 PM ×

dapat gaji bolehlah belanja saya makan ni.ahahaha :P

Reply
avatar
teha
admin
10/23/2012 7:31 PM ×

rajin nyee.. hihihi

Reply
avatar
10/23/2012 7:44 PM ×

kumpul duit banyak2...bagus, x buang masa time cuti sem :-)

Reply
avatar
10/23/2012 9:02 PM ×

haaaa.. kje elok2 na..

nnt dah kayo meh la masok minang den.. :D

Reply
avatar
10/23/2012 10:10 PM ×

Perghh !!! untung ahhh dapat main tekan tekan dengan butang nombot tuu nanti , hahakk:3

Reply
avatar
mrs mell
admin
10/24/2012 12:19 PM ×

selamat bekerja... teringat masa jd cashier mase bru pas spm dulu.. hehe.. pengalaman yg best tp penatt... huhuhu

Reply
avatar
10/25/2012 10:02 PM ×

muja pun nak keje,, dah ada yang nak anta anak dia tusyen ngn muja,, alhamdulillah,, :D moga2 muja tak hangat2 tahi ayam.. haha

Reply
avatar
Pondok Usang
admin
10/26/2012 12:09 AM ×

1st gaji jgn lupe banje pondok usang ye mai.. hehe.. Salam Aidiladha.. =)

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon