Jom bekerja di cuti sem ini :)

by - October 22, 2012

Assalamualaikum .


Hah!Kawan-kawan yang masih tak tahu nak buat apa cuti sem yang sekejap teramat sangat ni, jomlah join den pergi kerja berjemaah .

Ceritanya begini, haritu try apply kerja dekat Tesco :)


Firstly kena isi form  dulu, under temporary job. Iyelah kan cuti sebulan je. Sobssss.Pergi interview jangan lupa bawa pen ye (^__^)v.

Then kene panggil masuk bilik, dia tanya sikit-sikit je ,cuti sampai bila,ade kwsp ke tak, study mana sekarang, dan bla bla bla. Itu je. Ada la dalam 5 minit, dia confirmkan no telephone , than dia cakap nanti dia call u back.

Ok ... 
Tunggu...
Tunggu... 
Tunggu... (bajet lama,sehari je pun :P )

Kriiingggggggg (phone Nokia 1280 comelku berderingggg ringggg ringgg)

"Hello ni akak dari Tesco. Awak NoorMaizan?"
"Ye saya"
"Okay awak diterima kerja.Nanti tolong buat akaun KWSP dulu ye,Khamis datang kita training, Jumaat masuk kerja, boleh? "
"Boleh ~! Terima kasih"

Yehuuuuuuuuu!Alhamdulillah :)

Nak join ? Jom, nanti Mai update kisah-kisah aku seorang cashier.Perghh poyo tahap minta kaki ... ($____$)v

Heeeee...Assalamualaikum.

You May Also Like

16 orang rajin komen

  1. thankssss awak . love love love!

    ReplyDelete
  2. wah dah keje makin bizilah ni jgn lupa berblog udah :)

    ReplyDelete
  3. mcm pnh tgk teco ni..kt na eh..hehe

    ReplyDelete
  4. seronoknya mai keje. akak penganggur je ni haaa. huhu

    ReplyDelete
  5. wah! best dpt keje.. gud luck,t update kisah seorang casher yepp!

    ReplyDelete
  6. dapat gaji bolehlah belanja saya makan ni.ahahaha :P

    ReplyDelete
  7. kumpul duit banyak2...bagus, x buang masa time cuti sem :-)

    ReplyDelete
  8. haaaa.. kje elok2 na..

    nnt dah kayo meh la masok minang den.. :D

    ReplyDelete
  9. Perghh !!! untung ahhh dapat main tekan tekan dengan butang nombot tuu nanti , hahakk:3

    ReplyDelete
  10. selamat bekerja... teringat masa jd cashier mase bru pas spm dulu.. hehe.. pengalaman yg best tp penatt... huhuhu

    ReplyDelete
  11. muja pun nak keje,, dah ada yang nak anta anak dia tusyen ngn muja,, alhamdulillah,, :D moga2 muja tak hangat2 tahi ayam.. haha

    ReplyDelete
  12. 1st gaji jgn lupe banje pondok usang ye mai.. hehe.. Salam Aidiladha.. =)

    ReplyDelete