Dan ini aku...

Assalamualaikum.

How to start? Nak luahkan rasa.Bila manusia kiri dan kanan sering mengharapkan yang terbaik dari aku,sampai aku takut untuk jadi diri sendiri. Apakah?

This is me. 
"Di dalam kubur manapun
Jasad aku ditanam
Aku akulah jua
Kita laksanakan
Mata hati yang damai
Disana kejujuran"

Cara memandang,lenggok bahasa,pemikiran dan pendapat aku. Itu cara aku. Adilkah aku perlu hipokrit sepanjang hidup aku ,semata-mata nak penuhi hati orang? Please let me being myself. At least in my blog.

Sampai rasa bersalah untuk jadi diri sendiri? Nonsense~

"Semarak impian
Segunung harap dipulang
Usah diragukan
Keupayaan diri"

Maybe it's not you,maybe it's me.(Ayat lazim orang minta clash). Yeah mungkin cara aku ada yang salah. Mungkin jua setiap manusia ada pendapat sendiri. Namun, kadang-kadang manusia tu sendiri lupa, bila dia mahu orang menerima pendapatnya, dia juga harus menghormati cara orang.

Aku bukan jenis perempuan lemah lembut gemalai sakti nak susun atur kata laksana sang Puteri idaman. Hello~! It's me! I'm not keras, but maybe outspoken? Kadang-kadang outspoken aku bertukar menjadi celopar, aku juga harus disedarkan. Tapi celopar aku takkan keluar kalau tak dicucuk kan?

Kalau tiada angin,masakan pohon bergoyang?

Maybe lepas nie kita boleh jalani hidup masing-masing dengan lebih tenang?Hormati cara saya...Hormati hidup saya...Dan orang-orang yang saya kasihi.

"Hati yang membara
Mengikutkan kata apa
Jawapannya disini
Semangat kita hilang"

Tak susah rasanya, benda basic lah kan, kita tak boleh paksa orang suka cara kita, even kita pun bukan suka  semua cara orang .

The point here.Hormatlah orang :) 

Okaylah membebel banyak pula. Undur diri yea. Selamat malam.

Assalamualaikum.

Sebarang pertanyaan,or nak cakap something dengan Mai tapi taknak Mai tahu siapa dia , it's sokay , tanya kat sini ye :) Mai jawab even Mai tak tahu siapa awak, jgn mencarut sudah. Love you. 




Previous
Next Post »

10 Comments

Click here for Comments
kura
admin
11/06/2012 2:02 AM ×

wooo. hormtatilahh :P

Reply
avatar
11/06/2012 9:50 AM ×

hormatilah orang, insyaAllah orang akan hormati kita...
hehe... susah kalau orang asyik suruh kita jadi orang lain...
tapi, tetap juga kita nak jadi diri sendiri...
jadi diri sendiri lebih seronok, kan... ^^

Reply
avatar
mrs mell
admin
11/06/2012 10:00 AM ×

layan rock tu.. hehehe.. just being yourself.. kalau ada nasihat yg baik untuk diri kita.. says Alhamdulillah.. sekurgnya ade yg mengingatkan diri kita.. :)

Reply
avatar
Cik Cyida
admin
11/06/2012 10:55 AM ×

it's ok utk jd diri sendiri,yg pntg kita bahagia, kan.. chill okey :D

Reply
avatar
Jue Jaynee
admin
11/06/2012 11:00 AM ×

mengharap padi seberang,

kikiki..jue cakap apa ni

Reply
avatar
11/06/2012 11:11 AM ×

heheh xpayah denga ckp org kat lua tu yg tak pernah puas,,

just be ourself =)

Reply
avatar
shedameor
admin
11/06/2012 11:43 AM ×

nice entry mai. ggod job. akak pon dah tukar prinsip macam mai. bukan semua orang suka kita kan. no matter how nice kita kat dorang, kalau orang tak suka still tak suka so just ignore people surround us. dorang tu nak menjatuhkan kite je sebenarnya.

Reply
avatar
11/06/2012 7:15 PM ×

cikmai ni tulis cam heart broken pulak. hihi

Reply
avatar
CikMai
admin
11/06/2012 8:48 PM ×

gadis : kite tak heartbroken pun,hehe

Reply
avatar