Tutorial : Tukar warna highlight dalam blog .

by - November 05, 2012

Assalamualaikum.

Hai ladies and gentleman. Bosan dengan highlight anda yang biru je? Nak tukar ? Jom ikut tutorial Mai kali nie. Insya-Allah mudah .

Step mudah.

  • Dashboard > Layout > Edit HTML
  • Tick expand widget template dan tekan F3 (ataupun CTRL F)
  • Cari code body {
  • Postkan code ini di atas body 
::-moz-selection {
background: #CC3399;
color: #ffffff;
}
sumber
  • Tukarkan code yang dihighlight dalam gambar diatas dengan code warna yang anda suka. Code warna bolehlah cari di >SINI< . 
  • Save dan lihat hasilnya. Goodluck :)
p/s:Kepada kawan-kawan yang ada tanyakan soalan dalam Ask.fm Mai, Mai dah jawabkan dalam twitter. Kalau ada masalah apa-apa lg jangan segan-segan ye tanya dengan Mai dalam    Ask fm atau twitter . pssstttt ,soalan selain blog pun okay,jomlah berkenal-kenalan :)


You May Also Like

3 orang rajin komen

  1. wooo.. begituu. tp mcm pening dan malas, kura buta it. hahaha

    ReplyDelete
  2. cikmai buatkan boleh tak. hewhewhew

    ReplyDelete
  3. gadis : boleh aja,suruh liyana...dia yg buat edit2 semua nie.haha

    ReplyDelete