I just hate when...

Assalamualaikum.

I just hate it, when I try to explain the real things , I got scolded . Truth is hurt, that's the reason sometime people tell lie. "White lie", perhaps. Tapi itu bukan jalan terbaik, kan? Tapi yelah bila kita jujur kena marah ? Entahlah.

I just hate it,when parents meragui tindak tanduk aku. Entah . Cuma terkilan. Tak perlu cakap banyak . Terkilan .

I just hate it when people treat me like "budak sekolah" . Bukan nak bebas sangat , but please. I need to breath. I have to explore my world . Hidup macam buku, kalau tak terokai , macam kita cuma baca satu muka surat , bored , and RUGI lah kan!

I just hate it, when orang cuma nampak benda salah. Benda baik aku buat , puih ke laut. Or aku yang tak tahu selama ni, yang bila nak buat benda baik, kena menunjuk depan orang?

Kadang-kadang aku tersekat . Nak meluahkan rasa, tapi dianggap aku mengada . Aku manusia. Aku ada hati. Aku ada perasaan .
Previous
Next Post »

9 Comments

Click here for Comments
MarnieyZ
admin
12/06/2012 1:36 PM ×

semua nya ada hikmah nya tu. sabar ye. be strong :)

Reply
avatar
Misz Mieza
admin
12/06/2012 3:40 PM ×

Adatlah tu Mai.. Kadang2 rasa buntu kan ? Diluah mati mak ditelan mati bapak.. Diluah kena marah, disimpan kang kata berahsia sangat.. Last2 menipu jugaklah baru dorang reti diam.. MM pernah lalui apa yang mai rasa tu.. Just sabar banyak2 & cekalkan hati k.. =)

Reply
avatar
cik nana
admin
12/06/2012 10:24 PM ×

Sabar ye Mai..Mungkin yang terbaik, hikmah nye kite tak nampak skrg.Tuhan uji untuk kita sentiasa berpikir atas tindak tanduk kite. In Sha Allah ada jalan nye nanti..

Reply
avatar
12/06/2012 10:39 PM ×

org kata, diam tu lebih mudah. tapi nak tanggung sakit hati tu yang susah kan.

Reply
avatar
Nurrul
admin
12/07/2012 1:53 AM ×

True... Kadang2 Nurrul alami benda yg sama... tapi bab rahsia Nurrul jarang menipu tuh.. takut nanti kantoi kemudan harii kita juga rugi...

Reply
avatar
nur anis
admin
12/07/2012 9:32 AM ×

sabar lah ye...

Reply
avatar
Izara4eva™
admin
12/09/2012 3:58 PM ×

sabar la wahai hati :)

Reply
avatar
12/10/2012 9:08 PM ×

semua yg mai xsuke pon saye xsuke gak kalau hadapi situasi yg cmtu

Reply
avatar
12/10/2012 10:16 PM ×

bersabarlah ye dear... kadang tak ada orang yang nak faham kita.. kadang kita je yang nak kena jaga hati orang...
tapi, in sha Allah, satu hari nanti akan ada masanya orang faham apa yang kita cuba buat dan orang pula yang akan jaga hati kita...

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon