Jemputan Kahwin

by - February 24, 2015

Ramainya kawan-kawan jemput kahwin sekarang. Hai, melayang diri ini sebab pantang dengar orang kahwin pastu terbayang diri sendiri dan my dream wedding.

Oh stop,stop.

Fikirkan matlamat balik, ok i don't really need to rush. 

I want to marry him, but not now. 

After.

Dah mampu.

Dunia&akhirat.

Saya mahu lengkapkan semua matlamat saya. Lepastu kita kahwin. Nak rush pergi mana? Bilik? I really do not agree bila org cakap "Kahwin muda nak elak zina" . Clap clap. Otak kuning awak memang fikir zina je ke? Oh i see.

Lepas tu gaduh sikit update status fb,twitter,blog.

Dah la, i'm sick with some friends yang kahwin muda dan tak habis-habis perlekeh orang bercinta tak kahwin-kahwin. Tahniah, please senyap. Kau tak tahu apa yang aku nak, sebab kau tak pernah ada keinginan macam tu. 

Lepas tu bahagia ,post gambar berpeluk sakan. And bagitau kami-kami, amalan kami tak diterima sebab buat ibadat campur dosa bercinta. Oh thanks again. Dah pandai mengaku tuhan.

Tak lama gaduh, isteri update post pasrah, husband update post give up. Serentak. Ingat masyarakat tak boleh bau?? Ada juga yang bermaki makian di wall. 

Mama cakap, if he gonna treat me macam hamba abdi then don't marry the man. Seumur hidup abah treat macam princess , takde kata kotor even 'bodoh' pernah aku terima.

Eh. 

Kad jemputan pergi ke matlamat la, dream wedding la, pastu entry jadi beremosi.HAHAHAH.
*mood swings 24/7/365

Tapi tak semua. Ada yang bahagia juga, hari-hari balik kampus ada suami tunggu. Heee...so cute.

Dah la, konklusinya tak mampu dunia dan akhirat lagi.

Tunggu 3 tahun lagi , ok. InsyaAllah.

ps: Thanks honey sebab ikut je saya ,haha . Keep calm and jom upgrade diri.

You May Also Like

2 orang rajin komen

  1. kawan-kawan zz lagi lah dok send invitation semua tu.. bila zz wish tahniah pakat semua tnya bila turn zz pulak.. alhamdulillah zz dah dpt kerja, tapi nk pikirkan bab tu bukan tak pikir tapi calon tak dak lagi so terus x jadi pikir..hehe

    ReplyDelete
  2. hihi,insyaAllah nanti datang suami soleh untuk zz :D

    ReplyDelete