Aku andartu?

Assalamualaikum,

Hi guys. Zaman sekarang zaman kahwin muda ye. Aku tak nak ulas pun pasal kahwin muda ni. Tapi aku ada terkilan dengan someone yang telah melabel aku.

 "BANGANG, belajar tinggi-tinggi tak reti nak kahwin"....."Mak bapak pun sama restu anak buat dosa"...

That damn words does hurt a lot. Thank you.

Kalau aku umur 22 kira muda lagi tak kahwin pun dah kena tohmahan gini, patutlah orang umur 30++ jadi stress. 

Hihi, takpelah. Belajar ini amanah ibu bapa. Redha ibu bapa redha Tuhan juga. Stop talking bad bout my parents, aku tak pernah tipu mereka. Kalau rasa kahwin muda boleh ambil tugas Tuhan atau Malaikat Atid. go on...

Terima kasih sebab keji saya.
Previous
Next Post »

8 Comments

Click here for Comments
3/30/2015 3:36 PM ×

erk. baru 22 je kot o.O sumbat je mulut dia dgn cili padi. hehe

Reply
avatar
Zizie Zack
admin
3/30/2015 5:05 PM ×

what?!! umur 22 pun dh kena cenggitu?? perghh! nak katok kepala dia boleh? i is terasa gila bapak!

Reply
avatar
Farra N
admin
3/30/2015 8:33 PM ×

sy yg 25thn(terasa kerepot sgt) ni pun dh lali dgr org ckp cmtu..mulut org mmg xdpt ditutup..

Reply
avatar
cEro
admin
4/01/2015 12:09 AM ×

Silap orang sekarang ialah jadikan kahwin sebagai matlamat.
Sebab tu sebelum kahwin punya laa bersiap sana sini pinjam duit dkat bank dll..
Lepas kahwin, terus papa kedana hutang keliling pinggang.

Tapi kalau ada ilmu dan beramal, segalanya akan jadi elok.

Bersabarlah, ya Cik Mai...

Reply
avatar
tiga lalat
admin
4/03/2015 7:03 PM ×

Salam. Hee kawen tu sonok, tp nk jaga perkawenan tu yg x seronok ;p

Reply
avatar
Bro Ley
admin
4/06/2015 9:20 PM ×

Gila la..baru 22 tahun kot, muda lg... Tp Cik Mai ni ada tolak pinangan orang ke sampai dia cakap mcm tu? Atau cik mai biasa pergi dating ni...sampai dia kata "mak bapak pun sama restu anak buat dosa.." Kadang2 kena muhasabah diri jugak betul ke apa kita buat selama ni. Maaf la, saya cuma tanya je bukan menuduh ye. Hrmm....tp x patut la cara dia cakap tu mcm xde adab langsung. Be strong :)

Reply
avatar
4/09/2015 5:53 PM ×

perrgghhh,,,pedasnya kata-kata tu,,perfect sgt ka dia nak atur hal orang,,,,tu bukan tegur,,,mengkritik teruk dah tu,,,mohon dia seda,,,and,,mohon anda sabar,,, :)

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon