Aku andartu?

by - March 29, 2015

Assalamualaikum,

Hi guys. Zaman sekarang zaman kahwin muda ye. Aku tak nak ulas pun pasal kahwin muda ni. Tapi aku ada terkilan dengan someone yang telah melabel aku.

 "BANGANG, belajar tinggi-tinggi tak reti nak kahwin"....."Mak bapak pun sama restu anak buat dosa"...

That damn words does hurt a lot. Thank you.

Kalau aku umur 22 kira muda lagi tak kahwin pun dah kena tohmahan gini, patutlah orang umur 30++ jadi stress. 

Hihi, takpelah. Belajar ini amanah ibu bapa. Redha ibu bapa redha Tuhan juga. Stop talking bad bout my parents, aku tak pernah tipu mereka. Kalau rasa kahwin muda boleh ambil tugas Tuhan atau Malaikat Atid. go on...

Terima kasih sebab keji saya.

You May Also Like

8 orang rajin komen

  1. erk. baru 22 je kot o.O sumbat je mulut dia dgn cili padi. hehe

    ReplyDelete
  2. what?!! umur 22 pun dh kena cenggitu?? perghh! nak katok kepala dia boleh? i is terasa gila bapak!

    ReplyDelete
  3. sy yg 25thn(terasa kerepot sgt) ni pun dh lali dgr org ckp cmtu..mulut org mmg xdpt ditutup..

    ReplyDelete
  4. Silap orang sekarang ialah jadikan kahwin sebagai matlamat.
    Sebab tu sebelum kahwin punya laa bersiap sana sini pinjam duit dkat bank dll..
    Lepas kahwin, terus papa kedana hutang keliling pinggang.

    Tapi kalau ada ilmu dan beramal, segalanya akan jadi elok.

    Bersabarlah, ya Cik Mai...

    ReplyDelete
  5. Salam. Hee kawen tu sonok, tp nk jaga perkawenan tu yg x seronok ;p

    ReplyDelete
  6. Gila la..baru 22 tahun kot, muda lg... Tp Cik Mai ni ada tolak pinangan orang ke sampai dia cakap mcm tu? Atau cik mai biasa pergi dating ni...sampai dia kata "mak bapak pun sama restu anak buat dosa.." Kadang2 kena muhasabah diri jugak betul ke apa kita buat selama ni. Maaf la, saya cuma tanya je bukan menuduh ye. Hrmm....tp x patut la cara dia cakap tu mcm xde adab langsung. Be strong :)

    ReplyDelete
  7. perrgghhh,,,pedasnya kata-kata tu,,perfect sgt ka dia nak atur hal orang,,,,tu bukan tegur,,,mengkritik teruk dah tu,,,mohon dia seda,,,and,,mohon anda sabar,,, :)

    ReplyDelete