Apa beza lelaki dengan pengkid?

by - March 15, 2015

Entry suka-suka. Ini adalah pendapat peribadi saya. Kalau tak sama dengan awak itu masalah awak. :D

Assalamualaikum.

Haha. Gelagat akhir zaman, aku scroll-scroll fb jumpa post pasangan gay. Aku scroll-scroll wechat jumpa post pasangan lesbian aka abam pengkid. Aku pun tak tahu celah mana aku terfriend dengan mereka ni.

Tapi aku kan suka observe and buat kesimpulan. Observe, analyse, conclude. Orang sains katakan.. Ceish.

Takdelah, aku baca status2 pengkid ni, naik seram bulu tekak aku *eh tekak ada bulu ke?* . Tapi aku dapat conclude la apa yang orang bercinta dengan lelaki jarang nak dapat , or takkan mungkin dapat, sebab memang dah fitrah lelaki dan perempuan tu kan berbeza.

Bila awek dia menangis.
Pengkid - Gelabah gila, siap post gambar menangis bersama. Pujuk kemain kau. Peluk-peluk pujuk. Geli pulak aku.
Lelaki   - Suruh awek dia stop nangis pastu bagi solution2 utk selesaikan masalah awek dia.

Status fb,wechat,tuider
Pengkid - Kejap2 post status "Bini kesayangan saya tengah makan aiskrim , sexy lips dia, awww" . Kejap2 post status, "Bini kesayangan saya tengah berak,teman dia dalam toilet ni"
Lelaki - .......... Kalau dating pegang henset tu maknanya dia tengak men game, Takde maknanya nak post2 status setiap masa -.-

Overnight
Pengkid - Dengan girlfriend sesuka hati sesedap rasa lah nak g tidur hotel ke apa ke. Perempuan dengan 'perempuan'. Tanpa rasa bersalah check in hotel.
Lelaki - Memang taklah nak check in hotel dengan girlfriend. Sape tak sayang girlfriend. Kalau jenis check in dengan alasan tak suka girlfriend dia tidur merata-rata, tapi dia check in satu bilik je, fikir balik lah girls. Sah-sah dia tak sayang kau sebenarnya.

Merajuk
Pengkid - Merajuk kalah perempuan. Eh dia kan perempuan. Manja sangat. Sikit-sikit tacing tarik muka, naik status fb patah hati lah, kecewa la, nak bunuh diri la, sensitif sangat.
Lelaki - Takde maknanya merajuk. Kalau marah sentap kejap pastu okay balik . yang pasti lelaki takkan naik status kecewa2 patah hati tulah.HAHAHA tu perangai pompuan.

Okaylah kang aku kena maki lagi. Dulu aku pernah post gak entry pasal pengkid dan lelaki. HAHAHAHA. Ramai para pengkid dengan identiti anonymous marah. Sorry la, saya memang tak faham T_T, Tapi awak pun kena faham, cinta sejenis ni dilaknat Allah.

Bye. 



You May Also Like

3 orang rajin komen

  1. btol sgt la tu cik mai.. but, the first point tu, lelaki kekadang silap part bagi solution.. sebenarnya, perempuan ni bila dia citer, dia nk lelaki tu dengar with empathy.. so, jgn marah la kalo gf uolls ckp uolls mcm xdgr masalah dia.. dah pe'el typical girl cenggitu.. hee.

    ReplyDelete
  2. Hahah ,tulah, lelaki tak suka remeh2. baca buku man from mars woman from venus, dia kata lelaki lebih cenderung untuk solve problem, tapi perempuan suka bercerita masalah je.

    :B

    ReplyDelete
  3. wah bercerita pasal lelaki ni,,,huhuh,,,,taknak komen sal pengkid,,,malas,,hahah,,,,perasan tak ,,yang mai tulis sal lelaki tu,,,mesti different dgn perempuan kan?lelaki perangai camni,,perempuan lain lak,,,,kenapa????haaaa,,,sebab dekat situ la nampak yang lelaki n perempuan saling memerlukan,,,,perempuan cerita masalah,,lelaki leh cuba bgi jln solving....kalau lelaki jenis buat apa sambil lewa,,perempuan pulak yang tolong tegur,,haaaa,,kan sweet tu,kalau lelaki ngan peremuan tu sama,,,tak jadi apa la,,,,ahhaha,,macam da lari tajuk,,hahah

    ReplyDelete