D'Kayangan Steamboat Shah Alam

Assalamualaikum.

Malam minggu , so my friend la tetiba teringin steamboat. Bincang-bincang setuju nak keluar berempat pergi steamboat paling dekat dengan Uitm Shah Alam. Kawan yang sorang pulak sibuk google sana sini, terjumpa la D'Kayangan Steamboat.

Dari Uitm Shah Alam ke sana, naik teksi cost us RM20 je. Bolehlah sebab agak jauh Seksyen 13 dari Seksyen 7.HAHAH. Bahagi 4 orang tambang tu takdelah mahal sangat.

Sri Acappella, 1, Jalan Lompat Tinggi 13/33, Seksyen 13, 40100 Shah Alam Selangor.
Sumber google
Harga buffet takdelah mahal kalau nak banding dapat makan macam-macam jenis makanan kat situ. Even bihun/mee/koey tiaw goreng pun ada, nasi arab, ais kacang, kek , eskrem, teh tarik, dan steamboat mcm2 seafood, kambing golek, nak grill pun boleh...Hah boleh pilih sup ayam or tomyam for the kuah. Gua amik segala kerang-kerangan siput siputan yang takde kat cafe asrama puas-puas arrr.Hihik.Eh lupa nak cakap harga RM33 untuk dewasa dan RM17 untuk kanak-kanak. Bawak student card dapat discount ye, jadi RM29.80 seorang.

Call this number untuk buat reservation : 03-5523 4979 
Jangan lupa reserve dulu before pergi sebab memang ramai gileeeeeeeeer punya tak tipu.

Gua bagi 4/5 bintang. Untuk kepuasan dan makanan.


p/s:Tapi ada berita sedih time gelabah nak ambil makanan tu, gua terjatuh terkehel kaki ini. SAKIT T_T


Previous
Next Post »

3 Comments

Click here for Comments
3/29/2015 5:40 PM ×

pernah makan kat sini.. kenyang betul makan

Jom Vote blog acik bagi msmw

Reply
avatar
3/29/2015 5:40 PM ×

pernah makan kat sini.. kenyang betul makan

Jom Vote blog acik bagi msmw

Reply
avatar
CikMai
admin
3/29/2015 11:07 PM ×

puas kannn...

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon