Ujian Ramadhan

by - June 10, 2016

Assalamualaikum, hi guys. Selamat hari keempat berpuasa.

Today I got appointment at Hospital Shah Alam regarding to my health problem, as semua tahu aku ada hyperthyroid yg agak kronik. But here's a good news! My hormones ranges menghampiri paras normal.

So nak dijadikan cerita, parking sangat penuh di dalam kawasan hospital so i have to park my car diluar gate hospital berhampiran dengan bus stop. Ada berderet juga kereta parking disitu ,eheh. 

Sedang aku menyusun fail dan kad kad penting before turun dari kereta, 'pin, pin,pin' , Hon motor Aku menjeling cermin pandang belakang. Ada seorang lelaki memakai helmet putih. Abaikanlah, aku rasa bukan hon aku pun, lagipun aku bukan buat salah apa apa (walaupun salah parking disitu sebab kawasan teksi,HAHAH) , aku bukan langgar dia pun. 

Aku turun kereta. Bergerak kebelakang. Kujeling dia yg diatas moto.
ASTAGHFIRULLAH HAL AZIM. 

Anunya jelas kelihatan dari luar seluar. Aku langsung tak pandang mukanya, langkah kaki diperderas. Seorang kakak yang tadinya jalan dibelakangku juga terus mengendong anak kecilnya dan terus berjalan laju. M

Sampai saja dalam perkarangan hospital aku memanggil Pakcik Guard dan meminta pakcik keluar mengambil tindakan sepatutnya dan menghalau org gila tersebut.

So far, dah tiga kes kejadian begini di Shah Alam yg aku dengar dari sahabat terdekat, kawan aku kena di Bus Stop Seksyen 2, seorang lagi pernah terkena di gate UNISEL dan aku sendiri terkena di gate Hospital Shah Alam.

Memang tak sempat nak ambil no plet atau amik gambar sebab pertama kali aku kena mcm ni, ketaq lutuit jugalah.>HAHAHA. Next time aku jumpa siaplah aku nak rakam je. Kurang hajar betul.

Semoga Allah terus melindungi kami semua (perempuan) dari lelaki gila begini. 

You May Also Like

0 orang rajin komen