A fresh start.

by - September 23, 2016


Assalamualaikum and hi~

After become officially a NEET for a quite long period, perhaps since the last July. I can't handle being broke anymore. In spite of the fact that I never asked (eh maybe once, for the sake of the post-degree vacation) money from my parents for my own but masih cukup makan and hidup dengan happy. Tapi, mana cukup weh sebenarnya. 

Aku bersyukur sangat sebab mama & abah tak pernah desak aku untuk segera dapat kerja yang stabil dan sesuai dengan kelulusan walaupun dah bertubi-tubi aku habiskan duit sepanjang aku kecil sampai sekarang, terutamanya dalam pembelajaran. Mama dan abah selalu pastikan aku dapat kemudahan selengkapnya, walaupun tak pernah menjanjikan bulan bintang pada kami semua, tapi kami sentiasa dapat apa yang perlukan, dan kadang-kala yang kami inginkan pun mereka penuhi.

Ya Allah, Kurniakanlah ibu bapaku syurga tanpa hisab
Aku dah usaha untuk dapatkan pekerjaan yang sesuai dengan aku. Bermula dari bawah pun aku tak kisah sebenarnya, tapi korang tahu jelah zaman sekarang ni. Sampai aku apply nak jadi lab assistant pun tak da maklum balas lagi. Tapi mama kata,

Tak apalah, belum ada rezeki.
Mama tak kisah pun untuk aku kerja sambilan dulu kedai-kedai kecil. Takpa,kita mula dari bawah.

So aku amik keputusan nak kerja sambilan la dulu. Mula-mula nak apply Gintell, tapi aku ni lembik tak fit langsung pula tu, kang orang nak beli pun tak yakin. Ada dua lagi pilihan, kedai tudung and kedai perfume, korang rasa yang mana okay? Dari segi gaji aku tak kisah pun sebab aku cuma nak isi masa lapang dan ada la duit dalam poket nak belanja mama and abah..

Kedai Tudung?
@
Kedai Perfume?

Tolong bagi cadangan tau... 

Byee...
Tick satu tau.

You May Also Like

1 orang rajin komen

  1. kedai tudung senang..ramai customer dan p'gai

    ReplyDelete