Kemaskan desktop dengan organizer wallpaper


Assalamualaikum, Hi~

Sekarang ni aku macam dah obses dengan organizer desktop wallpaper untuk komputer atau laptop. Sebelum ni, desktop aku memang bersepah sepah padat penuh. Haha *typical awek. Yelah nak buat macam mana, aku pulak jenis tak suka letak file tersorok, malas lambat nak cari, kalau boleh semua nak letak kat desktop. Masa nak guna tu berpinau mata nak cari, padan muka aku.

Tapi takpe, sekarang ni aku dah dapat penyelesaian. Guna organizer wallpaper ni sekejap je aku boleh nampak folder yang aku cari, muehehe. Tadaaaa~ 


Kalau korang pun suka macam ni bolehlah usha-usha yang aku dah cari kat bawah ni. Oleh sebab aku terpaksa disable right click dalam blog ni, korang tekan je link yang aku bagi disetiap bawah gambar tu, baru korang save. Ok. Harap membantu.












(yang ni tak sesuai untuk laptop lebar)












Previous
Next Post »

9 Comments

Click here for Comments
Mrs. A
admin
9/22/2016 11:41 AM ×

Hurmmm...macam best jer...

Maybe kat laptop personal boleh cuba nih! sebab segala macam benda anak-anak save kat desktop.

Kat PC office, desktop Mrs. A memang sentiasa organize muahhaaaa...

Reply
avatar
Cik shuya
admin
9/22/2016 11:43 AM ×

awakk, shuyaa guna satu :D tq

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
9/22/2016 5:37 PM ×

Mrs. A : Kena buat kotak utk depa masing2 la cmtu, hahah... senang tak serabut tgk..

Reply
avatar
BudakVanilla
admin
9/23/2016 1:31 AM ×

menarik nie. boleh kemaskan desktop. tapi BV lebih prefer desktop kosong kalau kat laptop sendiri XD

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
9/23/2016 6:09 AM ×

@BudakVanilla

Hahaha kalau kosong mai malas pula nk mencari nya.hhahahaha dah dasar pemalas :P

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/06/2017 8:14 PM ×

Jemputlah :D Hihi

Reply
avatar
Jasmi Bakri
admin
8/09/2017 12:40 PM ×

Suka suka suka.. Semua dah aku download. hehehe^^

Reply
avatar