Kemaskan desktop dengan organizer wallpaper

by - September 22, 2016


Assalamualaikum, Hi~

Sekarang ni aku macam dah obses dengan organizer desktop wallpaper untuk komputer atau laptop. Sebelum ni, desktop aku memang bersepah sepah padat penuh. Haha *typical awek. Yelah nak buat macam mana, aku pulak jenis tak suka letak file tersorok, malas lambat nak cari, kalau boleh semua nak letak kat desktop. Masa nak guna tu berpinau mata nak cari, padan muka aku.

Tapi takpe, sekarang ni aku dah dapat penyelesaian. Guna organizer wallpaper ni sekejap je aku boleh nampak folder yang aku cari, muehehe. Tadaaaa~ 


Kalau korang pun suka macam ni bolehlah usha-usha yang aku dah cari kat bawah ni. Oleh sebab aku terpaksa disable right click dalam blog ni, korang tekan je link yang aku bagi disetiap bawah gambar tu, baru korang save. Ok. Harap membantu.












(yang ni tak sesuai untuk laptop lebar)












You May Also Like

8 orang rajin komen

  1. Hurmmm...macam best jer...

    Maybe kat laptop personal boleh cuba nih! sebab segala macam benda anak-anak save kat desktop.

    Kat PC office, desktop Mrs. A memang sentiasa organize muahhaaaa...

    ReplyDelete
  2. awakk, shuyaa guna satu :D tq

    ReplyDelete
  3. Mrs. A : Kena buat kotak utk depa masing2 la cmtu, hahah... senang tak serabut tgk..

    ReplyDelete
  4. menarik nie. boleh kemaskan desktop. tapi BV lebih prefer desktop kosong kalau kat laptop sendiri XD

    ReplyDelete
  5. @BudakVanilla

    Hahaha kalau kosong mai malas pula nk mencari nya.hhahahaha dah dasar pemalas :P

    ReplyDelete