My Favorite Song from Dhadkan ♥

Assalamualaikum wbr. Hi~

I'm a horror/thriller movies freaks as I love every mini heart-attack i got while watching the movies. But! As well as the thriller movies that became my favorite pass time, there another side of me. Hahaha.

Well sometimes when I watched to many thriller movies in a row I get headaches. Yelah, nak hadam setiap babak potong-potong, siat kulit, korek mata, ya ampuuuun, sakit banget! So then what i do? Jengjengjeng....... I get my ears seduced by the romantic Bollywood songs. Betul kata seseorang yang aku pernah dengar, dalam dunia ni, Hindi is the most romantic language.

Cliche sangat tau kalau sebut minat Bollywood tu cakap pasal lagu Kuch-kuch Hota Hai, SRK, Kajol. So harini aku nak kenalkan dengan filem Dhadkan dan lagu-lagunya yang sedap didengar, Hihihi.

Filem ini diterajui oleh dua hero kacak, Akshay Kumar dan Sunil Shetty. Heroin movie ni adalah Shilpa Shetty.
SINOPSIS:

Mulanya, Anjali (Shilpa Shetty) adalah kekasih kepada Dev (Sunil Shetty) dan dorang ni macam sweet couple la hangat bercinta. Tapi malang betul sebab family si Anjali ni tentang habis habisan pasal Dev ni anak orang miskin, berbezalah dengan diorang kan. Lepastu pula Anjali ni family dia jodohkan dengan Ram (Akshay Kumar) yang kaya raya. Sedih sangat masa ni sebab mak si Dev ni sayang sangat dengan Anjali tu dan dia sangka Anjali akan jadi menantunya dan jaga si Dev elok-elok. Anjali ni mula-mula tak suka la si Ram dan layan tak layan, yelah, sebab dia masih sayang kat Dev. Tapi perempuan kan macam kerak nasik, lepastu dia mulalah tangkap cintan dengan hubby kawin paksa dia tuh. Masa tulah juga si Dev kembali nak tagih cinta dia, dan Dev dah berubah, dia dah kaya.

Hmm, sedih cerita ni. Hahaha, kalau nak tahu ending kena tengok sendiri, wekkk :P

Songs:
Ada lagi lagu lain, tapi 3 ni adalah favorite aku dari movie ni, kehkehkeh.


1. Tum Dil Ki Dadhkan

2. Dil Ne Yeh Kaha Hai

3. Aksar Is Duniya Mein

Harap terhibur, hihi. Tata.
Previous
Next Post »

8 Comments

Click here for Comments
Mila Ahmad
admin
9/20/2016 12:05 PM ×

cete ni memg best sedih pun ada dulu waktu sekolah tgk byk kali pun xjemu

Reply
avatar
Mas
admin
9/20/2016 12:37 PM ×

seyes..mmg x jemu pun degr lgu bollywood ni..ad aura die yg tersendiri.

Reply
avatar
9/21/2016 11:29 AM ×

Wah minat hindustan upanyaaa 😂

Reply
avatar
9/21/2016 4:32 PM ×

Hahaha.. Samalah..
Nie pun lagu2 kesukaan Sha bila tengok citer nie..
Yup, citer nie memang ohsem..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
9/22/2016 2:31 AM ×

@Mila Ahmad betul tu kak mila, lagu-lagu dia pun tak jemu didengar.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
9/22/2016 2:31 AM ×

@Mas betul tu, tmbah2 lagu dari zaman tahun 2000 ke bawah. best masa tu.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
9/22/2016 2:32 AM ×

@Shahida Dzulkafli kann sis... bnyk lagi lagu yg mai suka.pendek kata lagu filem hindustan mmg ohsemmm.

Reply
avatar