Order 250 Pokemons soft toys dari 'Uncle Soft Toys' tetapi tidak datang ambil.

Sumber: World of Buzz

Assalamualaikum.

Siapalah manusia yang order 250 mainan Pokemons dari Uncle Soft Toy (Uncle David) ni tetapi tak datang untuk ambil semua mainan tu. Seriouslah? Dan kenapa dia order sebanyak tu kalau takda intention untuk beli?

Lebih menyedihkan, Uncle David adalah seorang penghidap kanser. Kuat kan semangat beliau yang masih bersemangat untuk bekerja menyara hidup. Berapa sangatlah keuntungan sehari beliau. 


Jadi selepas ni, sesiapa yang sampai ke Uptown Damansara, carilah Uncle David dan supportlah kekuatan yang beliau tunjukkan dengan membeli 'soft toys' dari beliau.

Coba bayangkan jika kita bisa
Mengangkat kesulitan orang yang kesusahan …
Mengenyangkan yang lapar …
Melepaskan orang yang terlilit utang …
Membuat orang lain bahagia,
Keutamaannya, itu lebih baik dari melakukan ibadah i’tikaf di Masjid Nabawi sebulan penuh.
Sungguh ini adalah amalan yang mulia.




وَاللَّهُ فِى عَوْنِ الْعَبْدِ مَا كَانَ الْعَبْدُ فِى عَوْنِ أَخِيهِ
“Allah senantiasa menolong hamba selama ia menolong saudaranya.” 
(HR. Muslim no. 2699)







Previous
Next Post »

5 Comments

Click here for Comments
Lea Azleeya
admin
9/20/2016 8:09 AM ×

Kuang hajaq betoi... Dah order tamo amek pulak ye..

Reply
avatar
Mas
admin
9/20/2016 12:35 PM ×

comelnya soft toys tu! pikachu! spe yg smpai hati buat pakcik tu cmtu..Ya Allah..

Reply
avatar
9/20/2016 3:02 PM ×

kesiannya uncle ni...

Reply
avatar
9/20/2016 11:57 PM ×

tapi ada hikmah jugak dia tak datang ambik. sekarang pakcik ni dah viral, rezeki dia business dia maju lepas ni ;)

Reply
avatar
9/21/2016 4:32 PM ×

Alahai.. kesian uncle nie..

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon