Order 250 Pokemons soft toys dari 'Uncle Soft Toys' tetapi tidak datang ambil.

by - September 20, 2016

Sumber: World of Buzz

Assalamualaikum.

Siapalah manusia yang order 250 mainan Pokemons dari Uncle Soft Toy (Uncle David) ni tetapi tak datang untuk ambil semua mainan tu. Seriouslah? Dan kenapa dia order sebanyak tu kalau takda intention untuk beli?

Lebih menyedihkan, Uncle David adalah seorang penghidap kanser. Kuat kan semangat beliau yang masih bersemangat untuk bekerja menyara hidup. Berapa sangatlah keuntungan sehari beliau. 


Jadi selepas ni, sesiapa yang sampai ke Uptown Damansara, carilah Uncle David dan supportlah kekuatan yang beliau tunjukkan dengan membeli 'soft toys' dari beliau.

Coba bayangkan jika kita bisa
Mengangkat kesulitan orang yang kesusahan …
Mengenyangkan yang lapar …
Melepaskan orang yang terlilit utang …
Membuat orang lain bahagia,
Keutamaannya, itu lebih baik dari melakukan ibadah i’tikaf di Masjid Nabawi sebulan penuh.
Sungguh ini adalah amalan yang mulia.




وَاللَّهُ فِى عَوْنِ الْعَبْدِ مَا كَانَ الْعَبْدُ فِى عَوْنِ أَخِيهِ
“Allah senantiasa menolong hamba selama ia menolong saudaranya.” 
(HR. Muslim no. 2699)







You May Also Like

5 orang rajin komen

  1. Kuang hajaq betoi... Dah order tamo amek pulak ye..

    ReplyDelete
  2. comelnya soft toys tu! pikachu! spe yg smpai hati buat pakcik tu cmtu..Ya Allah..

    ReplyDelete
  3. tapi ada hikmah jugak dia tak datang ambik. sekarang pakcik ni dah viral, rezeki dia business dia maju lepas ni ;)

    ReplyDelete