Berjaya Verify Alamat untuk Akaun Google Adsense

Akaun Google Adsense

Alhamdulillah semalam (12 Jun 2017) posmen datang membawa khabar gembira sebab akhirnya surat dari Google pun dah sampai dengan selamatnya kerumah aku. Parents aku tertanya-tanya la surat apa bendalah aku dapat tu, hahaha, rupanya nak dapat duit raya. Tapi bukan duit raya tahun ni la, tahun depan InsyaAllah, kuikuikui. Sis baru merangkak.

Aku mestilah paling excited sebab hanya Tuhan yang tahu betapa susahnya Adsense nak pandang aku sebelum ni, hahaha drama sikit dipagi Ramadhan. Setelah aplikasi kali kedua dengan emel lain barulah akhirnya pinangan aku diterima abang Google Adsense ni.


Setelah beberapa lebih kurang dua bulan aku menabung dengan Adsense, akhirnya duit mencecah 10USD so aku pun dah layak untuk verify alamat aku untuk akaun Google Adsense ini. Alhamdulillah, alhamdulillah. 

Cara untuk verify alamat kita, nanti Google akan send surat dengan number pin, so kita perlu sahkan number pin tu untuk sahkan alamat kita tu betul. Oleh sebab surat tu dari France, adalah dalam 2 minggu aku tunggu untuk sampai ke rumah aku.  (2 minggu dari tarikh notification cakap dia dah send surat).

Akaun Google Adsense

Satu achievement unlock dalam dunia berblog ni. Walaupun masih jauh perjalanan untuk jadi seorang blogger yang hebat, tapi aku happy dengan segala rezeki duit, hadiah dan kawan-kawan yang baik dari dunia blogging ini.

Follow

Previous
Next Post »

22 Comments

Click here for Comments
raihanah
admin
6/13/2017 7:14 AM ×

alhamdulillah settle seperkara kan

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/13/2017 7:22 AM ×

Tu la kak, Alhamdulillah..

Reply
avatar
6/13/2017 9:25 AM ×

Bestnyaaa ... Nadia punya Adsense problem tak tahu kenapa. Dah letak coding bagai semua dalam blog tapi tak appear . Sampailah smlm Google Adsense bagitahu inactive acct . If within 30 hari inactive lagi Account kena delete.
Padahal , bila problem tue happen , Nadia terus email dkt Google Adsense tapi dorang tak reply pun . 3 kali tau Nadia email tnya. Smlm baru tgk setting balik semua tak tahu lah jadi ke tak .

Tgk balik blog tak appear pun . Sedih . Tak nak kena delete acct sbb dah dpt collect USD 5 . Sayanggggg

Reply
avatar
ANIS NABILAH
admin
6/13/2017 10:38 AM ×

wah cepat gila dua bulan dah 10USD

Reply
avatar
Mrs. A
admin
6/13/2017 11:30 AM ×

Wah! tahniah Mai.
Mrs. A pun dah apply lagi tapi adsense tak reply lagi

Reply
avatar
6/13/2017 12:06 PM ×

CCL dah cuba nak colabrate dengan adsense ni ... tapi adsense nak 2hri je ..lepas tue tarik balik akaun.huhu..sedihh

Reply
avatar
6/13/2017 12:41 PM ×

tahniah mayy jie :)

Reply
avatar
6/13/2017 1:26 PM ×

Alhamdulillah Mai.
Mudah2an pembawa rezeki.

Reply
avatar
6/13/2017 8:52 PM ×

alhamdulillah tahniah sis hikhik. akan datang tinggal cash out je hahaha. silap2 sis cash out dulu daripada elsa hahaha

Reply
avatar
mamapp
admin
6/13/2017 8:54 PM ×

Wah tahniah ye. Bolehlah mama bercuti.

Reply
avatar
6/14/2017 7:11 AM ×

Tahniah ... memang best buat duit dengan adsense ni. Pada rakan-rakan blogger yang masih lagi berusaha nak dapatkan akaun Adsense penuh, boleh tgk di blog saya. Ada banyak tips mengenai Adsense... dan ada panduan disediakan kalau nak muat turun

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/15/2017 12:24 AM ×

Kenapa jadi macam tu Nadiah...takutnyaa.... cuba letak sekali lagi code tu, manually guna code dari web GA sendiri, ataupun guna add a gadget tu.. Sayang tu kalau burn je akaun tu/

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/15/2017 12:26 AM ×

Hehehehe rezeki..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/15/2017 12:32 AM ×

Terima kasih Mrs.A.

Berapa lama dah Mrs.A apply tu?

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/15/2017 12:33 AM ×

Eh kenapa jadi macam tu CCL? Takutnya saya...

Reply
avatar
Fatina
admin
6/15/2017 4:35 PM ×

Wahh! Tahniah, Cik Mai! Fatina pun nak buat jugalah nanti hehe :)

Btw, fatina dah tukar link baru tau. Ni yang baru - http://www.theinfinitywords.blogspot.com ☺️

Reply
avatar
aRzMoHa
admin
6/16/2017 1:34 AM ×

Tahniah....semoga terus dimurahkan rezeki

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/16/2017 4:27 AM ×

TERIMA KASIH SEMUA YANG MENDOAKAN REZEKI SAYA. INSYA ALLAH KITA BERJAYA SAMA-SAMA. NANTI SAYA BALAS VISIT SATU2 YA

Reply
avatar
6/16/2017 8:05 AM ×

Akak dlam proses nak mohon semula. Tp sblum mohon kena draftkan entri lama yg ayat2nya sikit.haha

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/16/2017 2:10 PM ×

Good luck kak Reen.

Reply
avatar
Jun Zie
admin
6/16/2017 3:08 PM ×

alhamdulillah & thniah =D

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon