Preparation Majlis Tunang Simple


Mai & Kong finally are getting engaged? Yes, you heard it right! Selepas 6 tahun jadi bestfriend, nasib baik akhirnya dia nampak aku sambil cakap dalam hati 'She's the ONE' lalu mengajak aku untuk teruskan ke next step dalam perhubungan. Hahaha drama tak?

Aku bersyukur sebab ramai kawan-kawan mama yang sponsor serba sedikit untuk memeriahkan majlis tunang aku. Alhamdulillah urusan dipermudahkan Allah. Majlis akan dibuat simple saja, tapi or course sarat dengan kasih sayang, gittchewww~

-Pakaian Tunang-

  • Set Baju Tunang - Sponsor by kawan mama (Cik Ariyah)
  • Kasut - Pakai kasut raya je nanti. Sponsor by Abah.
  • Shawl - Belum beli lagi shawl putih.
  • Veil - Sewa je uols.
  • Makeup - Pakai pakej tunang MUA, nanti akan review.
  • Inai - RM30 both hands.
-Set Pelamin & Hantaran-

  • Background - Set langsir raya mama
  • Alas duduk - Sponsor by kawan mama (Cik Nora)
  • Carpet - Carpet mama + sponsor by Cik Nora
  • Bekas hantaran - DIY sendiri
  • Barang hantaran - 7 dulang ( chocolate, kuih raya 3 dulang, kek lapis sarawak, kek choc, buah)
-Makanan Tetamu-

  • Set Makanan - Sponsor by Mama.
  • Set Kuih Muih pencuci mulut

Hah siap list untuk majlis tunang nanti. Simple je kan? Semoga dipermudahkan urusan kami. Kawan-kawan doakan dari jauh untuk kami ye. Hihihi.

Sekarang aku tengah geram dengan jerawat sejibik atas pipi aku yang muncul entah dari mana ni. Adoi, nasib ada Skrub Ratu by Busyra, hari-hari duk tonyoh. Nanti aku buat full review pasal skrub yang best tu tau! Wait for it.

Kalau ada apa-apa yang aku tertinggal dalam list tu mohon ingatkan aku. Thank you semua yang mendoakan baik-baik untuk kami. Semoga doa yang baik itu berbalik pada kalian dan keluarga, aamiin. 


Follow
Previous
Next Post »

44 Comments

Click here for Comments
Nour Adieb
admin
6/19/2017 12:09 AM ×

Semoga urusan dipermudahkan 😄👌👍

Reply
avatar
FeyLiez
admin
6/19/2017 12:33 AM ×

Tahniah Mai..Waaaa berdarah semanis madu la ni...
Bila tarikh langsungnya? Kak Liez doakan semoga hubungan both of you kekal hingga ke jinjang pelamin terus ke syurga

Reply
avatar
6/19/2017 12:36 AM ×

wahhh mayyy , tahniahhhh . selamat bertunang

Reply
avatar
6/19/2017 1:03 AM ×

Wahhh tahniahhh MAI, Happy for you!

Tak lama dah tu nak jadi tunangan orang, hehe
berdebar tak tuu

Reply
avatar
Erni Hasmiza
admin
6/19/2017 1:25 AM ×

Congratulations Mai 😁😁😁

Reply
avatar
6/19/2017 1:52 AM ×

tahniah mai semoga dipermudahkan segala urusan ye. doakan saya sama kot2 terjumpa jodoh tahun ni..hihi

Reply
avatar
Kin Naz
admin
6/19/2017 5:29 AM ×

Ramai sponsor tu hehehe. Btw tahniah mai nak jadi tunang orang dah.

Reply
avatar
Lea Azleeya
admin
6/19/2017 5:31 AM ×

Wahhh dah nak tuang ye.. Tahniah ye mai.. :)

Reply
avatar
6/19/2017 6:45 AM ×

Alhamdulillah.. Tahniah Mai.. Akak doakan semoga segala perancangan Mai dipermudahkan Allah..

Reply
avatar
6/19/2017 7:24 AM ×

Ya Allah Mai.tahniah Umi ucapkan...teruja bila baca..dan semoga majlis berjalan lancar dan hurmm how is the lucky guy? Kong? ingatkan blogger yg sorang tu..hehe

Reply
avatar
Lina Shaza
admin
6/19/2017 8:59 AM ×

wah seronoknya mai...tahniah akk ucapkan..semoga majlis mai berjalan dengan lancar ye

Reply
avatar
Nurul Afifah
admin
6/19/2017 8:59 AM ×

Saya taktaw nak kena letak apa tapi rasanya macam dah cukup tu. TAHNIAH MAYY!!! I'm so happy somehow. May everything went smoothly!

// afifahaddnan

Reply
avatar
Amanda Suria
admin
6/19/2017 10:41 AM ×

Alaaaa seronoknya nak tunang...akak tunang simple je..xde majlis2 sebab ni wedding kali ke 2..hhehehe..dah tunang 2015 tp x tau lagi bila nak tawen..wakakakaka...

Reply
avatar
Nurul Rasya
admin
6/19/2017 11:50 AM ×

OMG congrats!

semoga bahagia sampai ke syurga

Reply
avatar
6/19/2017 12:16 PM ×

Alhamdulillah.. Syukurlah 😘😘..
Semoga d'permudahkan semuanya, doakan supaya sy lg melangkah ke level strusnya 😂😂

Reply
avatar
Siqah Hussin
admin
6/19/2017 1:21 PM ×

Ohhh drama sangat tau. She's the one 😍

Selamat bertunang Mai. Semoga dipermudahkan urusan semuanya semasa majlis berlangsung =)

Reply
avatar
Jun Zie
admin
6/19/2017 2:38 PM ×

insyallah smoga smua nya di permudahkn mai =D happy for u !!!!

Reply
avatar
6/19/2017 2:52 PM ×

Tahniah Mai.
Semoga segala urusan majlis pertunangan akan dipermudahan.
Semoga jodoh berpanjangan.

Reply
avatar
6/19/2017 5:10 PM ×

Alhamdulillah, tahniaahhh maiii!!!

Reply
avatar
Nisa
admin
6/19/2017 5:27 PM ×

Congratulations, Mayy. Semoga segala urusan pertunangan serta bakal pernikahan nanti dipermudahkan. Biar simple tapi diberkati majlisnya.

Reply
avatar
Mellya Musa
admin
6/19/2017 8:25 PM ×

Tahniah Mai ! heheh Mellya tumpang excited :D

Reply
avatar
Mellya Musa
admin
6/19/2017 8:25 PM ×

Tahniah Mai ! heheh Mellya tumpang excited :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/20/2017 12:04 AM ×

Aamiin, thank you Adieb :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/20/2017 12:07 AM ×

Terima kasih kak Liez. tarikhnya nanti bincang masa tu. hehehe.

Aamiin, aamiin ya Rabbal Alamin.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/20/2017 12:09 AM ×

Terima kasih Husniey. Hahaha kena syndrome tak boleh stop tengok tangan sendiri skrg ni, berdebor. aha.

Reply
avatar
6/20/2017 1:10 AM ×

Tahniah Mai, Insha Allah, semoga segala urusan akan dipermudahkan.. Dan selamat menempuh alam pertunangan... =)

Reply
avatar
6/20/2017 1:10 AM ×

Rasa macam excited pulak bila Mai nak bertunang.. =)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/20/2017 6:38 AM ×

Thank you Sis :)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/20/2017 6:39 AM ×

Thank you Tiara, aamiin aamiin. Ada 6 bulan lagi ni, keep fighting sis, haha all the best!

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/20/2017 7:06 AM ×

Tu la, terharu tau.. Terima kasih kak Kinah <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/20/2017 7:07 AM ×

Hehehe 'tunang' kak.kehkehkeh...terima kasihhhh <3 <3 <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/20/2017 7:16 AM ×

Aamiin, amiin, thank you Akak :)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/20/2017 7:17 AM ×

Terima kasih Umi :D Aamiin aamiin Ya Rabbal Aalamin. Hahahaha yg pasti orangnya itu bukan blogger Umi :P

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/20/2017 7:18 AM ×

Terima kasih kak Lina. Aamiin, aamiin. :)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/20/2017 7:22 AM ×

Thank you Afifah..Aamiin aamiin ya rabbal aalamin <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/20/2017 7:27 AM ×

Hehehe takpe kak nanti kita kawin sama2, hihi.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/20/2017 7:28 AM ×

Thank you!

Aamiin...Aamiin... <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/20/2017 7:29 AM ×

Thank you Mardhiyyah!

Reply
avatar
Kak Long
admin
6/23/2017 6:27 AM ×

Tahniah Mai. Semoga semuanya berjalan lancar. <3

Reply
avatar
6/23/2017 12:29 PM ×

Wahhhhhh 😍😍😍😍 tahniah Mai.
Semoga segala urusan dipermudahkan.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
7/03/2017 9:42 PM ×

< style="font-size: 20px;">Alhamdulillah, terima kasih semua yang mendoakan. Nanti saya balas visit ya

Reply
avatar
7/18/2017 4:42 PM ×

kalaulah muja dapat sponsor byk cam tu jugk.. jelez tauuuu

Reply
avatar