Preparation Majlis Tunang Simple

by - June 18, 2017


Mai & Kong finally are getting engaged? Yes, you heard it right! Selepas 6 tahun jadi bestfriend, nasib baik akhirnya dia nampak aku sambil cakap dalam hati 'She's the ONE' lalu mengajak aku untuk teruskan ke next step dalam perhubungan. Hahaha drama tak?

Aku bersyukur sebab ramai kawan-kawan mama yang sponsor serba sedikit untuk memeriahkan majlis tunang aku. Alhamdulillah urusan dipermudahkan Allah. Majlis akan dibuat simple saja, tapi or course sarat dengan kasih sayang, gittchewww~

-Pakaian Tunang-

  • Set Baju Tunang - Sponsor by kawan mama (Cik Ariyah)
  • Kasut - Pakai kasut raya je nanti. Sponsor by Abah.
  • Shawl - Belum beli lagi shawl putih.
  • Veil - Sewa je uols.
  • Makeup - Pakai pakej tunang MUA, nanti akan review.
  • Inai - RM30 both hands.
-Set Pelamin & Hantaran-

  • Background - Set langsir raya mama
  • Alas duduk - Sponsor by kawan mama (Cik Nora)
  • Carpet - Carpet mama + sponsor by Cik Nora
  • Bekas hantaran - DIY sendiri
  • Barang hantaran - 7 dulang ( chocolate, kuih raya 3 dulang, kek lapis sarawak, kek choc, buah)
-Makanan Tetamu-

  • Set Makanan - Sponsor by Mama.
  • Set Kuih Muih pencuci mulut

Hah siap list untuk majlis tunang nanti. Simple je kan? Semoga dipermudahkan urusan kami. Kawan-kawan doakan dari jauh untuk kami ye. Hihihi.

Sekarang aku tengah geram dengan jerawat sejibik atas pipi aku yang muncul entah dari mana ni. Adoi, nasib ada Skrub Ratu by Busyra, hari-hari duk tonyoh. Nanti aku buat full review pasal skrub yang best tu tau! Wait for it.

Kalau ada apa-apa yang aku tertinggal dalam list tu mohon ingatkan aku. Thank you semua yang mendoakan baik-baik untuk kami. Semoga doa yang baik itu berbalik pada kalian dan keluarga, aamiin. 


Follow

You May Also Like

40 orang rajin komen

  1. Semoga urusan dipermudahkan 😄👌👍

    ReplyDelete
  2. Tahniah Mai..Waaaa berdarah semanis madu la ni...
    Bila tarikh langsungnya? Kak Liez doakan semoga hubungan both of you kekal hingga ke jinjang pelamin terus ke syurga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Liez. tarikhnya nanti bincang masa tu. hehehe.

      Aamiin, aamiin ya Rabbal Alamin.

      Delete
  3. wahhh mayyy , tahniahhhh . selamat bertunang

    ReplyDelete
  4. Wahhh tahniahhh MAI, Happy for you!

    Tak lama dah tu nak jadi tunangan orang, hehe
    berdebar tak tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Husniey. Hahaha kena syndrome tak boleh stop tengok tangan sendiri skrg ni, berdebor. aha.

      Delete
  5. Congratulations Mai 😁😁😁

    ReplyDelete
  6. tahniah mai semoga dipermudahkan segala urusan ye. doakan saya sama kot2 terjumpa jodoh tahun ni..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Tiara, aamiin aamiin. Ada 6 bulan lagi ni, keep fighting sis, haha all the best!

      Delete
  7. Ramai sponsor tu hehehe. Btw tahniah mai nak jadi tunang orang dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, terharu tau.. Terima kasih kak Kinah <3

      Delete
  8. Wahhh dah nak tuang ye.. Tahniah ye mai.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe 'tunang' kak.kehkehkeh...terima kasihhhh <3 <3 <3

      Delete
  9. Alhamdulillah.. Tahniah Mai.. Akak doakan semoga segala perancangan Mai dipermudahkan Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin, amiin, thank you Akak :)

      Delete
  10. Ya Allah Mai.tahniah Umi ucapkan...teruja bila baca..dan semoga majlis berjalan lancar dan hurmm how is the lucky guy? Kong? ingatkan blogger yg sorang tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Umi :D Aamiin aamiin Ya Rabbal Aalamin. Hahahaha yg pasti orangnya itu bukan blogger Umi :P

      Delete
  11. wah seronoknya mai...tahniah akk ucapkan..semoga majlis mai berjalan dengan lancar ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Lina. Aamiin, aamiin. :)

      Delete
  12. Saya taktaw nak kena letak apa tapi rasanya macam dah cukup tu. TAHNIAH MAYY!!! I'm so happy somehow. May everything went smoothly!

    // afifahaddnan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Afifah..Aamiin aamiin ya rabbal aalamin <3

      Delete
  13. Alaaaa seronoknya nak tunang...akak tunang simple je..xde majlis2 sebab ni wedding kali ke 2..hhehehe..dah tunang 2015 tp x tau lagi bila nak tawen..wakakakaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe takpe kak nanti kita kawin sama2, hihi.

      Delete
  14. OMG congrats!

    semoga bahagia sampai ke syurga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you!

      Aamiin...Aamiin... <3

      Delete
  15. Alhamdulillah.. Syukurlah 😘😘..
    Semoga d'permudahkan semuanya, doakan supaya sy lg melangkah ke level strusnya 😂😂

    ReplyDelete
  16. Ohhh drama sangat tau. She's the one 😍

    Selamat bertunang Mai. Semoga dipermudahkan urusan semuanya semasa majlis berlangsung =)

    ReplyDelete
  17. insyallah smoga smua nya di permudahkn mai =D happy for u !!!!

    ReplyDelete
  18. Tahniah Mai.
    Semoga segala urusan majlis pertunangan akan dipermudahan.
    Semoga jodoh berpanjangan.

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah, tahniaahhh maiii!!!

    ReplyDelete
  20. Congratulations, Mayy. Semoga segala urusan pertunangan serta bakal pernikahan nanti dipermudahkan. Biar simple tapi diberkati majlisnya.

    ReplyDelete
  21. Tahniah Mai ! heheh Mellya tumpang excited :D

    ReplyDelete
  22. Tahniah Mai ! heheh Mellya tumpang excited :D

    ReplyDelete
  23. Tahniah Mai, Insha Allah, semoga segala urusan akan dipermudahkan.. Dan selamat menempuh alam pertunangan... =)

    ReplyDelete
  24. Rasa macam excited pulak bila Mai nak bertunang.. =)

    ReplyDelete