Wallpaper Simple untuk Desktop Mai | Freebies

Wallpaper Laptop Simple  | Assalamualaikum. Hihi dulu Mai pernah kongsikan beberapa organizer wallpaper untuk desktop sebagai freebies kan? Ingat lagi tak? Kalau tak ingat boleh tengok kat Desktop Organizer Wallpaper. Maklumlah orang macam Mai ni suka tepek banyak-banyak file terus kat desktop, jalan paling mudah nak bagi senang jumpa mestilah kena susun elok elok. Nampaknya organizer wallpaper ajelah yang paling sesuai.

Organizer Wallpaper
Wallpaper Lama untuk Desktop Mai
Lawa tak organizer wallpaper ni. Yang ni Mai design sendiri, Mai ada share tools & saiz wallpaper dekat entry Cara Custome Organizer Wallpaper. Kalau malas nak design sendiri macam ni download je kat link yang first mai bagi tadi, ehehe. 

Eh dah melalut panjang pula. Actually entry Mai nak cerita pasal Mai sekarang dah tukar selera dari pakai organizer wallpaper ni kepada simple wallpaper je. Maklumlah dah meningkat usia kot, malas nak letak banyak-banyak dah kat desktop (padahal masih banyak, wakakakaka).

Wallpaper Simple untuk Desktop
Simple kan Wallpaper Baru ni?
Yeay finally Mai tukar lagi wallpaper setelah sekian lama selesa dengan organizer wallpaper. Mai buat simple-simple je sekarang sebab tak suka tengok benda serabut, lagipun haritu laptop diserang virus yang berlambak, terpaksa Mai clearkan apa yang tak penting dalam laptop ni. (T_T). 

Kalau ada yang suka dengan wallpaper macam ni, Mai nak belanja freebies sikit, haha. Jemputlah download kalau suka. Semua pastel-pastel je.

So macam mana wallpaper baru Mai? YAY or NAY?


FREEBIES


Pink

Blue

Green

Orange


Follow
Previous
Next Post »

40 Comments

Click here for Comments
Beeha Azman
admin
8/07/2017 4:46 PM ×

simple and nice mai, senang nak cari bila dh bahagi mcm tu.

Reply
avatar
8/07/2017 4:49 PM ×

design yang cantik

Reply
avatar
8/07/2017 5:14 PM ×

eeee cutenya... saya pun nak ada wallpaper macam ni sebab kat lappy saya, banyak sangat icon.. so kalo organize macam ni nampak menarik, :D mana nak dapat ya? download kat mana?

Reply
avatar
8/07/2017 5:51 PM ×

nmpak antivirus uitm tuu. haha. sama la kita uitm di hati :p btw mai. mmg cntik dan simple desktop mai tu <3

Reply
avatar
Noor Azlan
admin
8/07/2017 6:26 PM ×

Simple dan menenangkan...

Reply
avatar
8/07/2017 6:38 PM ×

kakak suka yang 1st tu !!! cantik gile..

Reply
avatar
sarah lalala
admin
8/07/2017 7:25 PM ×

Sara singgah sini :)

https://messarah.blogspot.my/2017/07/day-1-ten-things-you-want-to-say-to-10.html

Reply
avatar
Kin Naz
admin
8/07/2017 8:10 PM ×

Rajinnya mai. Kalau akak confirm terabur haha. Mai akak ada buat segmen jemput join
http://ape-kinah.blogspot.my/2017/08/segmen-blogwalking-merdeka-by-love-is.html

Reply
avatar
mamapp
admin
8/07/2017 9:39 PM ×

Cantiknya.. gerauaun aje file2 Di desktop. Kalau mama punyer desktop dah macam serabut APA je haha

Reply
avatar
8/07/2017 10:24 PM ×

rajin buat wallpaper sendiri. kita kalau boleh kat dekstop tu nak kosong je..hihi

Reply
avatar
8/07/2017 11:31 PM ×

Yay or Nay? Yay je. hihi. Nampak simple tapi cantik. Terbaik kak. :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 5:02 AM ×

Terima kasih ya kak :)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 5:04 AM ×

Hehehe tu la terpaksa organizekan diri bila tak terkawal sgt perangai sepah2 ni, haha.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 5:05 AM ×

Terima kasih kak Radhia :)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 5:08 AM ×

Mai ada bagi freebies kat https://missobsesi.blogspot.my/2016/09/kemaskan-desktop-dengan-organizer.html awak.

Thanks, hihi.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 5:09 AM ×

Wajib ada tuu, hahaha. Macam biasalah kalau print kat PTAR nanti berlambak short cut dalam pendrive, haha. Thanks busyra !

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 5:17 AM ×

Terima kasih ya ^_^

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 5:18 AM ×

Thank you akak :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 5:26 AM ×

hehehehe sebab sy jenis berterabut terpaksa buat camni kak. Setengah org lagi clean desktop depa.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 5:30 AM ×

Thanks Rabia ;)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 5:35 AM ×

Terima kasih Mamapp. hehehe, biasalah blogger mmg serabut sikit desktop :P

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 5:36 AM ×

Hehehe bosan nanti kosong :P

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 5:37 AM ×

Thank you CCL :)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 5:38 AM ×

Yayyy thank you!

Reply
avatar
8/08/2017 6:03 AM ×

Comel pastu simple je.. Suka..

Reply
avatar
8/08/2017 10:57 AM ×

Cantikla wallpaper tue, akak takleh nak buat sebab guna laptop opis.. Kang naya kena jawab, hihihi

Reply
avatar
ayunie ramli
admin
8/08/2017 12:52 PM ×

mek ambik yang green. thanks ye mai

Reply
avatar
Jasmi Bakri
admin
8/09/2017 12:34 PM ×

Pandainya Mai design.. Rasa nak belajar pulak ^^

Reply
avatar
Miza Talib
admin
8/10/2017 12:01 PM ×

Pandai mai design miza berkenan green tu

Reply
avatar
8/11/2017 6:55 PM ×

Cantik. Mai watlah freebies utk wallpaper hp lak.hee

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/12/2017 6:32 AM ×

Thanks kak SHa :)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/12/2017 6:34 AM ×

Hahahaha...takpa kak Shikin.. Macehhh tau <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/12/2017 7:03 AM ×

Hihihi yeay ada org amik..You're welcome <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/12/2017 7:09 AM ×

Hahaha, Mai biasa2 ja Jasmi. Even photoshop pun takda.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/12/2017 7:12 AM ×

Terima kasih Miza :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/12/2017 7:14 AM ×

Alamak phone saya pun pakai gambar Udin&Hairi je, haha

Reply
avatar