Jom hilangkan kesedihan :') chill chill

Senyumlah :)


1.Bercakap dengan geng senasib
Ok sumpah lega bila bercakap ngan orang orang senasib ngan kita ni..Boleh teriak sama-sama,kenangkan nasib yang alahai~ pastu boleh gelak balik sama2...:)Yeah waktu ni,hanya orang senasib je faham kita, sebab hati kita dan hati dia tempuh benda yang sama .

2.Tanya orang yang juga penah lalui :)
Yeah, i mean orang yang sudah makan garam la mengenai hal yg kita runsing ni . Senior den kata :

Unbreakable Vow jgn la give up cpt sgt...org yg berjaya 2 slalunya org yg bljar dari rasa sakit ne larhh..chill maii...
11 hours ago ·  ·  



3:34pm
alooo..xmolah cmni.. xmo down2 cmni 
ok?
xde ape un nk malu
tuh namenye xde rezki
next sem
mai bljar lg
mane tau
ade rezki




3.Tengok orang yang tak bernasib baik :(
Bukan den nak suruh pandang rendah kat orang.Tapi sekurang-kurangnya Allah bagi peluang kita kat tengah2 lagi,ada chance nak daki naik balik,bukan dah jatuh gaung dah.


4.Gembirakan orang lain :)

Seronokkan tengok orang seronok?Yes ! Satu perasaan yang tak boleh nak gambarkan.So time ni gembirakan la orang sekeliling kita.Kalau aku , aku belanja adik adik aku je, biarlah habis duit aku sampai pokai tak topap henset sebulan, janji bila tengok orang hepi, aku lupa aku tengah sedih :)


5.Hargai diri sendiri 

 Yang ni aku memang selalu sangat buat.Ye hargai diri anda.Tak kira lah anda tak puas hati pun , jangan sesekali sakitkan hati anda sendiri ok ;) Cara aku camna?Makan lah,kalau makan boleh buat aku gembira.Hehehe....Jangan sesekali compare diri kamu dengan orang lain, bahaye ok, boleh kena sakit hati yang kritikal .  Tettt*

6.Mengadu dekat Allah :)
Tenang kan :) Allah never far . La tahzan.

Ermmm.actually banyak lagi usaha usaha aku mengurangkan kesedihan hati. Terharu aku dengan kawan-kawan yang tak jemu jemu bagi semangat perangsang dan motivasi.Ekekekek...Suhaifaniza Fasya,Farahin Shabuddin,Zatie Azhar,Fatin Iqa , readers blog aku dan semua semua la yang tak tersebut dek mulut. Terima kasih :")

Korang ade tumblr?Kalau sudi jenguklah tumblr eden ;)


Buat layout untuk facebook dan cara buang balik ;)

Kebiasaan aku tak log out facebook,tumblr,twitter dan blog aku setiap kali tinggal lappy.Sebab aku malas nak log in balik , heee~

Tapi adik-adik aku yang AMAT bertuah ni dah buat ape ntah ngan facebook aku...Nak menangis aku tengok facebook aku jadi pelik cenggini pagi pagi tadi.

Aku tak suka maybe aku rasa pelik .

ni dia wall facebook aku T___T

Ni home pulak...

siap ade button dislike~!

music box ape plak kat tepi tu~~!!!

ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!

Annoying sangat tau.Aku rasa nak cekik kelima-lima adik aku sebab tak tau sape punya keje ni,nak tuduh salah sorang nanti tak adil,kalau tanya sah2 diorang taknak mengaku.....

TAPI~~!

Aku kan kakak budiman yang ayu lemah gemalai,haha~Aku tak buat la depa depa tu.Aku pun search internet.Rupa-rupanya benda ni diorang download SOCIAL EXTRAS

Aku tanya keje sape memang la tak mengaku.Dah rupa aku kalah singa betina lapar kambing time tu.Hahaha...

Kalau korang berjiwa riang gumbira dan bosan ngan layout facebook mcm adik aku yang sampai skrg aku tak tau mana satu punya keje tu,bolehlah klik sini untuk download software tu.

Kalau korang rasa nyesal tak berlagu sebab application tu SEMAK serta ANNOYING...yeah,kita sejiwa.

Cara nak buang/remove application tu dari membelengu fb kesayangan kita

  • Pastikan anda google chrome
  • klik simbol spanar kat atas tu "customize and control Google Chrome"
  • Pilih tool
  • Pilih extension
  • Cari SOCIAL EXTRAS
  • Klik UNINSTALL
Ok jom hembuskan nafas kelegaan anda~

Sesungguhnya simple lagi best.

Assalamualaikum ~