Demimu abang JPJ

Assalamualaikum.

Ahaaa... Yang selalu baca blog Mai mesti tahu Mai failed JPJ haritu sebab langgar lampu isyaratkan. So 6 Jun nie , eh dah tak lama dah ,  Mai ada repeat test . Pehhhh mcm ape lagi . Ingat tak payah dah jumpa abang JPJ tu dah, tahulah ensom belake , tp takmolahhhhh deting banyak banyak kali ngan korang wahai abe jpj, bebaskan dakuuuu bebaskan dakuuuu (sepak kang popuan ni tetibe hiperbola lelebih malam2.muahaha)

Tadi Mai ajak la mama pergi berlatih bawak kereta kejap untuk persediaan JPJ nanti . Yelahhhh dah lama tak pegang stereng mestilah gementar kan... Ulalalala~~

Oleh sebab kawasan ujian JPJ nanti berbukit . So aku pon ajak la mama pergi kawasan berbukit... Cewahhh dengan yakinnya nie...

Mama : Ok berhenti disini ....
Aku    : *Streeeettttttt break keta , tarik handbreak. Eh mama macam na nak jalan balik ney?
Mama : Ok tekan minyak, angkat clach slow2 , turunkan handbreak...

Kawan-kawan nak tahu tak apa jadi seterusnya?

Weeeeee~ kereta kami dengan gumbiranya meluncur ke bawah.

Mama : Eh tekan brekkkkkk!!!!!!!!!!!!
Aku    : Break laju*


Mama : Ok tekan minyak, angkat clach slow2 , turunkan handbreak...


Weeeeee~ kereta kami dengan gumbiranya meluncur ke bawah.


Mama : Ok tekan minyak, angkat clach slow2 , turunkan handbreak...


Weeeeee~ kereta kami dengan gumbiranya meluncur ke bawah.



Mama : Ok tekan minyak, angkat clach slow2 , turunkan handbreak...


Weeeeee~ kereta kami dengan gumbiranya meluncur ke bawah.


Dah sudah , akhirnya tiada harapan untuk kereta kami bergerak kehadapan semula. Mama pun cakap, "biarlah dia meluncur sampai ke bawah"


Hebat tak aku bawak kereta harini? Bebudak motor yang lalu lalang semua pandang kereta kami dengan muka pelik bin ajaib.. eh ape pandang-pandang, akak lawa sangat eh? Muahahahaha...

Begitulah endingnya cerita pelajaran memandu aku kali ini. Esok hari terakhir aku nak berlatih sebelum 6 Jun nie.

Ya Allah , permudahkanlah urusanku ~
Previous
Next Post »

32 orang rajin komen

Click here for orang rajin komen
[ miSsNanA ]
admin
6/05/2012 12:08 AM ×

senang jer cik mai..hehe..

Reply
avatar
CikMai
admin
6/05/2012 12:23 AM ×

senang eh...nty mai cube lagi...hehe

Reply
avatar
Chic Na
admin
6/05/2012 12:23 AM ×

selamat berlatih mai. takkan nk jumpa abg jpj lg buat kali ke-3 kot. hehe.. caiyok caiyok! :)

Reply
avatar
CikMai
admin
6/05/2012 12:26 AM ×

@chic na : tamoooo tamoooo..wuwuwuwuwuw...cemuih dah cek...hehehe , macehhh~ doa2

Reply
avatar
syukri adlin
admin
6/05/2012 12:34 AM ×

rajen2 berlatih..semoga berjaya...

Reply
avatar
CikMai
admin
6/05/2012 12:36 AM ×

@syukri : time kasih awak..besok je last nak berlatih pun..huhu

Reply
avatar
6/05/2012 1:20 AM ×

hari ahad lepas baru jer akak hampir2 kena langgar dgn 1 kete nih kat bukit mai ker tuh??? hehehehe sbb die pun mcm tgh belajar jugak kat area bukit beruntung pastu akak hon hehehehe

Reply
avatar
Aina Mansor
admin
6/05/2012 1:30 AM ×

eh sama laa kita . 6 Jun jugak ! nervous kan :(

Reply
avatar
CikMai
admin
6/05/2012 1:34 AM ×

@masmira : hahahaha.... geng mai ler tu ,budak budak baru belajar :P

Reply
avatar
CikMai
admin
6/05/2012 1:47 AM ×

@aina mansor ; good luck awak..haha , mai nervous gak ni..dup dap dup dap

Reply
avatar
NadNod
admin
6/05/2012 1:52 AM ×

haha. tak suka bukit :D lepasni bawa auto je. senang. minyak brek je :)

Reply
avatar
Fariz Reza
admin
6/05/2012 2:41 AM ×

hahah rilek je mai...cool je...anggap semua tu dah ade dalam diri je teknik memandu tu

Reply
avatar
CikMai
admin
6/05/2012 2:46 AM ×

@nadnod : haha tp kete mai manual..ayoo seram gambo awak.haha

@fr : rileks yea..fuuhh fuhhh

Reply
avatar
m0sHiE~
admin
6/05/2012 3:24 AM ×

hehe. lawak je :) btw gudluck nti

Reply
avatar
6/05/2012 10:41 AM ×

good luck utk esok..
kenyit2 mata sikit kat abg JPJ tuh..hehe

Reply
avatar
gdsbnga
admin
6/05/2012 11:14 AM ×

haha leklah mai . dulu kite jpj 5 kali tahu . empat - empat kali fail dekat bukit . bayangkan . betapa seksanya nak hadap muka JPJ tu sume . btw , goodluck ^^

Reply
avatar
9n0L4
admin
6/05/2012 11:14 AM ×

haha. tekan minyak lebih sikit dear, barulah die jalan ke depan. ;)

Reply
avatar
6/05/2012 12:14 PM ×

senang je bila time bukit tu. cuma jangan gabra. tenang dan paktis selalu. mesti dapat buat :)

Reply
avatar
6/05/2012 12:14 PM ×

cikmai kena kenyit kenyit mata dgn abg jpj ni. hihi

#belajar kereta yg ringgan dulu cikmai. ni org la yg ckp. kita mmg takkan bwk kereta sampai bila bila. haha

Reply
avatar
6/05/2012 12:14 PM ×

haha . kelakar laa yang time " meluncur dengan gembira nya meluncur ke bawah " . haha .. *senyum kambing je bila baca entri ni ..

Reply
avatar
6/05/2012 1:31 PM ×

hikhikhik. sy pon penah jugak kena repeat sekali kes xlepas bukit. wkwkwkw

Reply
avatar
IEQAH
admin
6/05/2012 1:43 PM ×

takpaaaa semogaaa timee ujian nanti lepass ok

Reply
avatar
6/05/2012 1:49 PM ×

hehe..part bukit ney..memang ramai y pandai memandu..pandai pandu kereta ke belakang..hehe..masa test dulu..tunggu turn..lucu jgk tgk y len..smpai part me..haha..lg la funny..kreta bjaln gostand..hehe..

Reply
avatar
CikMai
admin
6/05/2012 2:04 PM ×

@moshie : ehehe... mekasih awak...

@yaya : tenkiu awak... *wink wink

@gdsbnga : perghhh tanak tgk abe tu bnyk2 kali dah...

@9n0l4: haha ok ok roger

@sayidah : tenkiu kak...

@gadis : hahaha kenyit2 la besok..kene dgr nasihat org dh de lesen.haha

@dhia adawiyah : ehhheee gelakkan akak yea...

Reply
avatar
CikMai
admin
6/05/2012 2:05 PM ×

@cikwahidaidris : haha bukit ni payoh la..

@ieqah :AAMIIN~!

@etysalbiah : hahaha keta gostan..tu la jd kt mai semalam

Reply
avatar
6/05/2012 3:16 PM ×

haha . kelakar nye kak . hihi
btw gud luck k :p

Reply
avatar
nazira
admin
6/05/2012 3:43 PM ×

untungla ada mama yg jd blh jd cikgu.. haha..

http://ruangannazira.blogspot.com/

Reply
avatar
6/05/2012 3:46 PM ×

Toksah duk bg fail lagi faham ! HAHA , bwk aku pi jln2 fhm!

Reply
avatar
Izara4eva™
admin
6/05/2012 5:46 PM ×

weeee.. hehehe.. good luck test JPJ t syg :)

Reply
avatar
6/05/2012 7:17 PM ×

Hebatla dia drive gostan...heee... Good luck next test k.

Reply
avatar
CikMai
admin
6/05/2012 7:23 PM ×

@hazirah : hahaha , tenkiu sayang.

@nazira : hihi beliau supermak

@yana : wokey bos...

@pha is :mekasihhhh.

@izara :thanks honey

@msredcheesecake : hahaha time kasih :)

Reply
avatar