Tangan bergetar bukanku gemuruh :'|

Assalamualaikum , 

Sebenarnya aku nak kongsi kerisauan aku . Dah lama aku pendam, tak de bagitahu sesiapa tp tadi aku rasa aku kena juga bagitahu mak. Benda nie berlaku bukan 24 hours, cuma kadang-kadang. Pelik .

Antara situasi yang menyebabkan aku detect sesuatu yang tak kena dengan diri aku bila :

Time pergi makan waktu dekat Hentian Rehat Dan Rawat haritu , aku order ikan patin masak tempoyak. So, makcik tu letak lauk tu dalam mangkuk dan isi kuah penuh . Time nak bawak mangkuk tu kat meja aku, ya Allah. Tangan aku bergetar sangat-sangat dan lauk tu tertumpah-tumpah.Dengan muka tak malunya aku terpaksa tumpang letak lauk tu atas meja satu keluarga yang tengah menjamu selera, semua tengok aku pelik . Aku minta maaf dan terus pergi ke meja aku minta tolong mak aku ambilkan mangkuk tu untuk aku. Dan lepas tu tangan aku okay balik . 

Situasi lain  :

Tadi time aku nak keluar pergi kenduri , aku pun nak sapu bedak asas kat muka gebu aku ,errk. Then, time aku nak picit bedak tu dari bekas dia, sekali lagi tangan aku buat hal. Aku pergi kat mak dan buat demo , mak pun pelik. Mak kata mungkin aku lapar kut. Maybe lah. Aku buat tak tau je, tp tgk aku tetap bergetar ,  susahkan aku nak pakai eyeliner.

Kenapa ye jadi macam tu? Aku dengan rasa tak sedap hatinya aku search google td pasal tangan bergetar.Antara maklumat yang aku dapat :

Entah la , walau apa pun punca , aku harap takde la seserius mana dan takkan tinggal kesan dalam hidup aku . Aamiin~

Allahumma 'afini fi badani. Allaahuma 'afini fi sam'i. Allahumma 'afini fi bashari. Jauhkan aku dari segala penyakit . Sihatkan tubuh badanku , aamiin :') ~



Previous
Next Post »

23 orang rajin komen

Click here for orang rajin komen
Chic Na
admin
6/02/2012 8:14 PM ×

errr tryla p buat check-up mai. :)

Reply
avatar
CikMai
admin
6/02/2012 8:16 PM ×

@chic na : hee , nty ajak mak temankan..huhu

Reply
avatar
LuVidA^^
admin
6/02/2012 8:30 PM ×

err...mintak2 xde pape :)

Reply
avatar
CikMai
admin
6/02/2012 8:36 PM ×

@luvida : mudah-mudahan :)

Reply
avatar
6/02/2012 8:39 PM ×

p check la cik mai sayang. mana tahu ape2, boleh cegah dari awal kan.,
tp insyaAllah xde pape. kita doakan :)

Reply
avatar
CikMai
admin
6/02/2012 8:53 PM ×

@gadis : nanti Mai check yea.... hee ..aamiin~

Reply
avatar
sapix
admin
6/02/2012 9:01 PM ×

aku penah kne cmnie gak .. tp kdg2 je .. dlu tgh pegang air , tetibe getar2 .. pelik aku ..

Reply
avatar
CikMai
admin
6/02/2012 9:16 PM ×

@sapix : aku harap takde pape lah kita ni kan...

Reply
avatar
6/02/2012 9:17 PM ×

cik mai , beta pon penah gak jd cenggini . klau tmpt tuh mmg pnuh ng para2 kaum adam . huh ! ketar2 plus sjuk . seram ~

Reply
avatar
CikMai
admin
6/02/2012 9:24 PM ×

@acai : hahahahak.... itu gementar, bukan bergetar yunk...

Reply
avatar
Nurulee
admin
6/02/2012 9:45 PM ×

Pergi check-up je. InsyaAllah takda apa2 tu. Hope CikMai stay healthy :)

Reply
avatar
6/02/2012 9:54 PM ×

napa ek jadi mcm tu..huhu

Reply
avatar
CikMai
admin
6/02/2012 10:01 PM ×

@nurulee : trima kasih awak... mudah-mudahan...

@onitsuka_hana : tu la awak, mai pun konfius...

Reply
avatar
6/02/2012 10:05 PM ×

pegi la check dulu...apepon, hopefuly tak de ppe..aminnn

Reply
avatar
CikMai
admin
6/02/2012 10:37 PM ×

@sitifarhana : aamiin ~

Reply
avatar
Nurulee
admin
6/02/2012 11:03 PM ×

Sama sama awak. Hee =D

Reply
avatar
6/03/2012 2:22 AM ×

Minta jauh dari segala penyakit. InshaAllah :)

Reply
avatar
TanpaNamaDer
admin
6/03/2012 3:51 AM ×

pi check doktor ...jgn amek mudah

Reply
avatar
Awan Nina
admin
6/03/2012 9:32 AM ×

ntah ntah sebab lapar ?
better pegi check doktor Mai.

Reply
avatar
CikMai
admin
6/03/2012 10:15 AM ×

@nurulee : hehe rajin dtg sini :P

@zikrillah : mudah mudahan :)

@tanpanamader: ehheee baiklah... :')

@awan nina : nanti mai pegi check ye...hee

Reply
avatar
6/04/2012 12:53 AM ×

banyak nyamuk tak ???
haishh nyamuk hutan kalo dah kene mak aih.......

Reply
avatar
6/04/2012 1:32 PM ×

Dh buat entry jenguk cepat;)

Reply
avatar
7/26/2012 1:47 PM ×

sy pon sme..huwaaa...knp ye..riso3...T_T

Reply
avatar