Cara buat nota kecil sebelum exam .

September 19, 2012

Assalamualaikum.

Hai followers,readers , and friends...Err i dont think i have stalker , semua orang sayang saye kannnnnn..Weeee~(Yakin giler minah ni)... Okay-okay memandangkan pelajar-pelajar diploma di Uitm sedang menghitung hari nak menghadap final untuk sem ini, mesti ramai tengah buat notes kan. Pulunnnn hoyeahhh pulunnn..

So , kali nie Mai nak share cara Mai buat notes untuk subjek-subjek yang memerlukan nota kecik . Yelah bayangkan subjek microb tu , buku dah beribu riban mukasurat, kau larat nak usung kesana sini? Tak larat mak jemah oiii~

Straight to the point . Nama notes ni , NOTA YASIN. Haha , sebab bila Mai baca notes ni gaya dah macam baca Yasin.

Cara-cara :
  • Amik ketas kajang mengikut kuantiti yang korang rasa perlu , dan lipat macam dalam gambar.
  • Lipat lagi sekali sampai jadi macam dalam gambar. 

  • Gunting dekat bahagian yang tengah bahagian yang panjang tu . 

  • Susun kemudian stapler ikut cara dalam gambar. Cara nak stapler tu, dekat bawah kertas tu lapik dengan pemadam . Ye pemadam kertas tuuuu , eraser bak kata mat saleh.
  • Sekarang pusingkan dan tekan stapler tu bagi rapat. 
  • Sekarang kamu boleh la buat nota ringkas kamu. (^____^)v
  • Buat sebanyak sesuka hati kamu lah...Ni eden punya haaa.....












Good Luck Exam buat calon2 final, spm , stpm , pmr , dan semua !

p/s: Maaf kualiti gambar sangat teruk.Guna webcam komputer je,siksa tahuuuu. Semuanya gara-gara phone rosak. Harap korang suka . Sayang koranglahhh~

Doakan kami berdua dekan sem ni :)

Assalamualaikum.

You Might Also Like

17 orang rajin komen

  1. nice tips! saya punya nota colourful lau masa nk final.. hehehe.. wish both of u get deanlist! =)

    ReplyDelete
  2. wahhh...good info..thanks for sharing..tak terpikir nk buat cmni sblom niee..bole try utk final :D

    ReplyDelete
  3. Yup..tu mmg cara terbaik..chaiyok2 dear.. :)

    ReplyDelete
  4. akak pun selalu buat...terbwa2 smpi skg espcly bila g kusus

    ReplyDelete
  5. jgn bawak masuk wak2 exam k hehe

    ReplyDelete
  6. zaman belajar dulu tak pernah buat nota kecik2 camni. hihi tak reti lah..

    ReplyDelete
  7. Awummmm ! adik nak buat cmnie jgk lah ! ^^
    terima ksih akk share.. :")

    ReplyDelete
  8. Wow . mengajar nmpak , haha . Gmbao last tu lawak :p haha

    ReplyDelete
  9. rajinnya....good luck tau..:)

    ReplyDelete
  10. rajinnya.. siap buat buku kecil lagi... hehe

    ReplyDelete
  11. wahh.. bagusnye! tapi bdk2 skrg pakai ipad je.. haha :p

    ReplyDelete
  12. hihihi ingat sis time sekolah dulu buat nota cam tue jugak..nice tuto..

    ReplyDelete
  13. nak try nti! tengs bg idea.
    hihi
    wish you goodluck okehh. :)

    ReplyDelete
  14. hehhehe... rajinnya dia ni...
    mmg boleh jadi pakar motivator ni...
    gudluck exam ye mai.... ;)

    ReplyDelete
  15. bagus untuk mereka2 yang amik periksa2 besar... btw, jgn pula buat NOTA TOYOL yea... hehehe

    ReplyDelete

Maaf jika saya tidak sempat membalas komen anda disini. Tapi saya pasti akan membalas kunjungan anda. Jangan lupa tinggalkan komen, teguran, ingatan dan kasih sayang untuk saya, hihihi.

Rakan Blogger

Ruang Escapism