Contoh Resume Ringkas

Assalamualaikum, hello.

I've shared 'Tips Menulis Resume' before, right? In that entry , semua knowledge yang I got from 'Finishing School' seminar during my final year study, aku concludekan dengan bahasa santai dan ringkas untuk rujukan korang. I hope the tips helps people a lot. Hihihi. Jadi, ingat lagi tak keyword yang aku tekankan? Ringkas dan padat

So if korang masih pening-pening lalat tak ada idea nak buat resume, bolehlah rujuk resume aku buat kat bawah ni. Ini pun aku baru je siap tadi, hehehe. Aku sendiri dah beribu kali tukar template resume sebab aku cepat rasa bosan. 


Taraaaa... Simple dan padat, hanya 1 page je. Mind to share with me your point of views?

Nak template macam ini? Okay don't worry, boleh iols tak kudukut tau. Kalau uols nak nanti jangan duk komen kat bawah pm, pm, pm, plak, aku bukan buat bisnes, hahaha. Emailkan terus permintaan anda kepada maizanfauzi93@gmail.com SELEPAS IKUT SYARAT YANG MAI TETAPKAN KAT BAWAH . Dalam email tu bagitahu nak tema colour apa, nanti aku emailkan sekali siap dengan free template cover letter satu set, haaa suka tak? (Nanti korang edit semua pakai Microsoft Word).

Syarat-syaratnya?
Syarat ditukar pada 29/11/16: Dah tak perlu like fanpage bagai.  Kalau nak template ni just tolong share entry ini pada facebook dan google + korang je. Thanks :D

Kalau lambat sikit maafkan saya okay sebab nak design lagi, nak prepare untuk interview lagi. Harap membantu~! Tata.

Download template resume lain (KLIK SINI)
Previous
Next Post »

15 Comments

Click here for Comments
10/31/2016 12:07 AM ×

wah cantik!!. bagus entri mai. tolong sesiapa yg perlukan resume

Reply
avatar
Nour Adieb
admin
10/31/2016 12:21 AM ×

thanks share cnth resume, sngt bguna buat rujuan. good luck iv

Reply
avatar
Unni Anje
admin
10/31/2016 5:05 AM ×

ok Unni nak.. jap lagi share then email mai

Reply
avatar
ayunie ramli
admin
10/31/2016 8:40 AM ×

Bgus dik :) lengkap dn kemas

Reply
avatar
Lea Azleeya
admin
10/31/2016 12:35 PM ×

Uik cantik resume dia.. Dulu kemain susah nak buat resume secantik ni.. Sekarang dah cam kemudahan ada untuk buat resume cenggini kan..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
10/31/2016 3:43 PM ×

terima kasih busira, harap membantulah,hihi

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
10/31/2016 3:44 PM ×

orait, bereh! (^_^)v

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
10/31/2016 3:46 PM ×

hehehe betul tu kak, skrg semua kt hujung jari je, hehehe, yang ini boleh edit pakai microsoft word je kak lea.

Reply
avatar
Reen Johari
admin
11/01/2016 3:46 PM ×

Jelesnya adik punya 1 page. Akak 3.. :( Dah habis padatkan untuk dijadikan 1 page. Tapi.. Tetap 3.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/01/2016 10:17 PM ×

Okey je tu kak, kalau dh banyak experience rugilah tak letak kan, tp kalau akak boleh padatkan jadi 2 lagi okay, sbb 3 mcm bnyk juga tu.

Reply
avatar
11/02/2016 12:59 PM ×

Pergh!! Cantik bangat..

Reply
avatar
NURRUL ツ
admin
3/17/2017 4:45 PM ×

Akk, untuk Li boleh guna ka resume ni ?

Reply
avatar
4/05/2017 10:11 PM ×

akak..ok saya nak share lah. Nanti email saya boleh? thank u :))

Reply
avatar