Movie Review | American Mary


General Audience
Parental Guidance
PG-13
18SG/SX
Mesti Tonton

Sinopsis
Filem bergenre horror, thriller, and crime ini adalah mengenai Mary Mason, seorang pelajar medikal yang merupakan seorang bakal surgeon."A surgeon can't afford a mistake", pesan seorang lecturernya selepas dia menegur sikap Mary dalam kelas tapi dalam masa yang sama memberitahu yang Mary ni ada masa depan yang cerah. Sebenarnya Mary ni dihimpit masalah kewangan agak teruk kemudian mendorongnya bekerja di sebuah kelab seks. Agak skema jugalah sebab minta kerja tempat macam tu tapi bawa resume bagai kan. 

Mulanya dia dioffer kerja lain, tapi disebabkan dia seorang bakal surgeon, tugasannya bertukar...Diberi bayaran cash, yang mana Mary sangat perlukan, dia diminta untuk buat pembedahan haram untuk menyeksa musuh tokey kelab seks tu. Debaran Mary dapat dirasai bila dia teresak esak selepas operation tu. Tak habis dengan trauma itu, Mary diganggu oleh seorang perempuan pelik yang obses dengan plastic surgery atau "Barbie freak" ni untuk operate anak buah dia. Mary setuju lepas cash yang diorang offer mengaburi matanya. 

Then Mary dah boleh hembus nafas lega sikit, dia pun masuk praktikal ke hospital. Pada waktu itulah satu peristiwa yang amat buruk dan menyedihkan menimpa Mary dan mengubah dia menjadi seorang psiko yang kejam. Untuk tahu angkara siapa dan apa yang terjadi seterusnya, kena tengok sendiri ler...

Komen Aku?
Movie tengok online je ni satulah kekurangannya, tak de cut ke sensored ke apa pun tadak walaupun ada beberapa babak yang keterlaluan ganas dan gatai. So sangatlah tak sesuai nak tengok dengan anak anak or adik adik. Watak Beatress tu aku rasa sangatlah annoying, daripada muka sampai suara. Huh...Padahal bila aku google cantik je rupanya si Beatress tu.

Rupa sebenar vs Rupa sebagai Beatress yang annoying (or kinda disturbing for me, i dont know why)
Aku kesian dengan Mary tu, rosak masa depan dia macam tu je..Sebab itulah nak buat apa pun kena fikir panjang, dan jangan percaya sangat dengan orang walaupun orang tu nampak macam suci je,..Tetambah lain jantina kan, simpan sikit rasa curiga tu...

Movie ni juga menunjukkan bahawa sikap sesetengah manusia ni memang tak reti nak bersyukur dengan rupa yang ada. Siap salahkan Tuhan ciptakan muka yang dia tak pilih, padahal lepas plastic surgeri bagai tu ingat dah habis lawa la tu, aku tengok macam muka kena sengat tebuan je, sepesen plak tu semua. Adoi...

Berapa bintang nk bagi? 3/5 bintang, yeay!
Previous
Next Post »

6 Comments

Click here for Comments
Reen Johari
admin
10/17/2016 3:50 AM ×

Hahahaa muka sengat tebuan ye. Dik, kalau cerita horror ni memang kak reen tolak tepi.. Tak berani tengok.

Kalau tgk, confirm akan terbayang2 dalam fikiran. Risau masuk mimpi. Fuh.. Lemah semangat.

Tapikan.. Cerita ni ada terperanjat..?

Reply
avatar
Mas
admin
10/17/2016 10:47 AM ×

seyes ? best giler bca sinopsisnya..bila la dpt tgk nie haa..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
10/17/2016 10:32 PM ×

@Reen Johari Cerita ni tak ada terperanjat hantu, tapi terperanjat sebab terkejut dengan betapa seorang lelaki yang patut dihormati mampu bertukar menjadi seekor makhluk yang kejam dan tak bermoral. hahaha, (spoiler)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
10/17/2016 10:33 PM ×

@Mas hehehe tengok online je Mas.

Reply
avatar
Kak Long
admin
10/20/2016 12:01 AM ×

Haha.. Setuju dengan muka sepesen tu..
Biasanya org yg buat plastik surgery ni memang dah sedia cantik dah..
Tak tau l akenapa dorang tak puas..

Reply
avatar
Reen Johari
admin
10/20/2016 9:08 PM ×

Oh.. Igtkan macam hantu yang jenis sound system boleh buat Reen menjerit. Hahahaa fuh. Blh la ni tgk ;p

Reply
avatar