Okay ke design blog ni?

Assalamualaikum, mai nak tanya sikit ni, hehe.

Mai ada tukar colour and size font untuk post entri. Korang rasa macam huduh tak blog ni sebab tulisan hitam dan terlalu besar tu? Ke tak terlalu besar? Ke okay je just nice? 

Sebelum ni pakai colour kelabu terang dan size 14 arial, sekarang colour hitam dan size 16. OK ke KO design blog ni? 

17 comments

  1. hanya berkongsi pendapat, better kecilkan sikit size font awak. at least mcm kat sidebar.. bgi saya lah, besar tu cantik

    ReplyDelete
  2. Okay, senang nak baca, cuma font yang besar ni mungkin akan rasa penat bila baca entry panjang. Hee, just personal opinion. :) tp overall okay.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh betul jugak kan... sy dah kecikkan sikit. Thank you pendapat~!

      Delete
  3. Siqah rasa okay je. Yang dulu okay, yang sekarang pun okay. Mudah nak baca )

    ReplyDelete
  4. pada saya ok je.. nampak nak baca. :D

    ReplyDelete
  5. Bagi akak, font size ni cukup bagus.. (mata akak tak leh nak tengok font halus)..

    ReplyDelete
  6. Siqah , Ahmad Hasif , Kak Sue Bee: Thank you sudi bagi pendapat (^_^)v

    ReplyDelete
  7. suka design ni...senang nak baca...nak jugak macam ni...tapi tak pandai nak buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai guna tutorial nabila medan n lyssa secret je untuk semua edit ni. hihi, bahagian komen je tak menjadi. hehehe

      Delete
  8. font kat entry ni besar sikit. nnt panjang pulok kalau entry panjang XD paling suka header blog ni. smart

    ReplyDelete
  9. Kak Sha suka.. simple dan mudah nak baca..
    memang suka font besar.. hahaha..

    ReplyDelete
  10. Ok dik.. Sbenarnya.. Memang size font yang direcommend oleh majority website adalah size 16. Tapi.. Depends pada tulisan.

    Ada tulisan yang saiz 16 nampak beso, ada yang nampak sederhana dan ada yang nampak kecil.

    Size 16 ni bagus juga sebab mudah untuk dibaca lebih-lebih lagi yang rabun dekat..

    ReplyDelete