Cabaran 30 Hari Blogging | Fashion Saya


Cabaran #8 yakni mengenai fesyen. Mai ni bukan jenis hijabista mahupun fashionista so nak cerita apa kali ni? Segan pula. Hahaha. Lagipun semua pakaian Mai parents yang pilih dan beli dan Mai pula jenis tak kisah, asalkan selesa. Bila selesa baru rasa confident je nak buat aktiviti seharian kan. 

Gaya ke Kelas
Baju kurung, kebaya, atau jubah. Tudung selalunya shawl sebab aku malas iron tudung bawal. Beg galas belakang sebab senang nak sumbat segala buku dan telekung sekali. Kasut bertutup sebab aku budak lab.

Gaya hari raya/kenduri 
Pakai jubah je sebab selalu senang nak sarung, tudung shawl atau instant shawl, senang tak payah iron, err okaylah aku jujur, aku tak pandai pakai bawal sebenarnya nanti herot sbb tu selalu pilih shawl. Sejenis perempuan yang suka pakai kasut tinggi wajib walaupun dah sebenarnya dah cukup tinggi.


Gaya keluar jalan/dating/bercuti
Kalau selain pergi kelas or kenduri, aku hanya akan pakai jeans dan t-shirt/kemeja sahaja. Tak minat pula nak pakai skirt dan kain sbb entah aku rasa nampak pelik. Sebab aku jenis jalan laju dan kasar kot. 


Inilah gaya aku, sempoi je yang penting selesa. :D

6 comments

  1. Jubah selesa.. Sejuk je. Angin masuk ikut bawah. Heh :D

    ReplyDelete
  2. kan kak reen, sejuk je, lgpun skrg bnyk design comel2 utk jubah.

    ReplyDelete
  3. comel jubah mai... kemain ganas muka tu mai.. but still comel.

    ReplyDelete
  4. FASHION kalau ikut trend kadang boleh mati kita haha..tapi klu ikut selesa kita akan kelihatan yakin dengan diri sendiri hihhi..

    ReplyDelete
  5. lebih kurang gaya mek jugak :) i feel ue mai :)

    ReplyDelete