Cabaran 30 Hari Blogging | Favorite Colour


Hola! Cabaran #14 malam ni bertajuk favorite colour.

Rasanya semua orang pun tahu berdasarkan blog lama aku dulu, aku memang suka warna biru. Kenapa? Bagi aku warna biru ni sangat menenangkan, lembut, dan rasa sejuk je. 

Sumber :  http://colorpalettes.net/color-palette-3068/

Sebenarnya selain biru aku juga suka warna hijau! Paling suka sebenarnya. Satu tips nak share, kalau rasa lepas study or bekerja dalam masa yang lama, so mata kita akan jadi stress, jadi untuk relaxkan mata kita, pandanglah permandangan warna hijau selama beberapa minit.

Sumber : http://colorpalettes.net/color-palette-3034/
Warna ketiga favorite aku adalah merah! Tak kira merah gelap atau terang, semua aku suka sebab warna merah memang suit dengan personality aku yang garang dan berani. Acewahhh. Pakaian dan lipstick aku juga kebanyakan warna merah. 

Sumber : http://colorpalettes.net/color-palette-3028/
Hihihi. Oh ya, kalau korang belum kenal dengan laman web ColorPallete ni, laman web ni banyak letak padanan warna-warna yang korang boleh ambil untuk jadikan rujukan semasa nak matchingkan warna masa design blog korang. Yelah pemilihan warna ni penting tau kalau tidak berpinar mata pengunjung tengok warna tak padan. Ewah pandai plak cakap orang padahal blog aku putih hitam je, kahkahkah. Aku kenal web Colorpallete ni dari sis Mellya, sejak tu terus bookmark, hahaha.
Previous
Next Post »

7 Comments

Click here for Comments
11/15/2016 11:16 PM ×

warna hijau muda pun salah satu fevret busyra. tapi paling suka warna nude, gold, purple!

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/15/2016 11:29 PM ×

gold nampak exclusive !

Reply
avatar
11/15/2016 11:55 PM ×

Cikla pun suka hijau...

Reply
avatar
11/16/2016 5:45 AM ×

Kak Sha suka Merah, Hitam, Biru dan Purple.. hehehe

Reply
avatar
Unni Anje
admin
11/16/2016 8:23 AM ×

ok dapat tau, lama dok tgu mai up cabaran ni..huhuhu...yeahh hijau Warna Rasulullah... Unni pun suka tgk warna Pallete oleh mellya, sejuk jgk mata ni tgk..

Reply
avatar
ayunie ramli
admin
11/16/2016 9:16 AM ×

biru and hijau tu cerah and sejuk mata :)

Reply
avatar
Mila Ahmad
admin
11/16/2016 10:20 AM ×

akak suka kaler hijau. dulu masa muda-muda tema kete akak garfield warna oren lepas tu tukar tema kaler hijau lak kura-kura sekarang dah tua dah takde dah kartun-kartun dalam kete kosong je hahaha...

Reply
avatar