Kenapa Payung Terjun Berlubang?


Payung tentera udara berlubang
Sumber
Assalamualaikum, hi.

Tertarik pula dengan post yang orang share kat Facebook pasal payung tentera udara Malaysia yang 'berlubang' tu. Aku sendiri bukanlah tahu mende pun pasal ni kan, last belajar fizik pun form 5 jadi aku pun tanyalah kat kawan aku yang mana dia sendiri adalah tentera udara. 

So inilah jawapan mereka.

Kenapa Payung Terjun Berlubang

Alhamdulillah, penerangan ringkas tapi memang mudah nak memahami. Sama jugalah macam konsep payung kita pakai masa hujan tu, kalau angin kencang sikit je mesti payung kita terlangkup kebelakang, muahahaha, tetambah kalau pakai payung murah beli kedai Rm2 tu, fuh, dasat. Basah dapat malu pun dapat. 

Cuma tak praktikal la kalau nak apply kat payung kita pakai masa hujan. Baik tak payah pakai payung sama je basahnya dah payung lubang-lubang gitu, hahahaha. 

Aku nak tekankan kat sini pasal apa apa yang kita dapat daripada media sosial ni, bukan semua kita tahu. Daripada menunjuk pandai lebih baiklah kita bertanyakan kepada ahlinya sendiri. Malu bertanya sesat jalan. Biarlah nampak bodoh 5 minit kerana bertanya daripada bodoh selamanya kerana tidak tahu.



4 comments

  1. HAHAHAHAH.. Unni pun baru tahu... lgipun tak penah persan pasal payung terjun ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai pun baru tahu unni, kalau saja2 nak amik kisah memang tidak ler, gayat.hahahah

      Delete
  2. Kak Sha pun baru tau..
    Bak kata orang tua-tua.. Biar rajin bertanya dari acah2 pandai tapi sebenarnya tak tau.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju dengan kak sha, bukan rugi pun bertanya, hihihi.

      Delete