Keputusan UPU Fasa 2 2016/2017 dah keluar, tahniah!


Tahniah diucapkan kepada semua yang terpilih untuk melanjutkan pelajaran ke pusat pengajian tinggi yang memohon melalui dah UPU fasa 2 haritu. 

يَرْفَعِ اللهُ الَّذِينَ ءَامَنُوا مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ وَاللهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرُُ
Allah akan meninggikan orang-orang yang beriman di antaramu dan orang-orang yang diberi ilmu pengetahuan beberapa derajat (Q.s. al-Mujadalah : 11)
Ayat kat atas jelas menunjukkan betapa Allah suka dengan orang yang berjihad menuntut ilmu. Menuntut ilmu adalah satu proses yang tak akan terhenti, sejak dari kita lahir hinggalah hujung nyawa nanti. Berdoalah semoga ilmu yang kita perolehi tu boleh menjadi bekalan akhirat kita.

Jangan mudah putus asa dan menyerah kalah sepanjang menuntut ilmu, tak kira berapa kali kita jatuh tersungkur. Bak kata Sharnaaz Ahmad, jatuh tujuh kali, bangun lapan kali. Tak kira juga kalau kita lambat sekalipun, jangat berhenti. 

So taknak lepaskan peluang nak wish tahniah kepada my lil sister yang telah terpilih masuk ke UiTM, yeay! Keluarga UiTM dihatikulah nampaknya kami. Bapak fakulti kejuruteraan, aku fakulti sains gunaan, dan now sorang lagi fakulti pengurusan maklumat. 

Good luck Cik Librarian! Kami semua support hang! Selamat berjaya. Yeay.


Oh ya kalau nak check keputusan UPU boleh klik SINI. Lepastu kalau nak baca dokumen penting yang perlu dibawa masa daftar uitm nanti boleh baca kat SINI.

Tahniah, dan selamat maju jaya!

9 comments

  1. Wahhhhhhh tahniah to your lil sis! Salam uitm dihatiku XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha terima kasih Athirah. Sama ka Uitm, yeayyy, Uitm dihatiku.

      Delete
  2. tahniah berjaya masuk ke universiti...
    semoga berjaya ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe terima kasih (bagi pihak adik) (^_^)v

      Delete
  3. wahh tahniah adik mai.. Moga di permudhkn segala urusan ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe terima kasih (bagi pihak adik) (^_^)v

      Delete
  4. Uitm mane dapat ? Best of luck ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kampus sungai petani mek...hihi...

      Delete
  5. Wah.. Amuk course library ye.. Nanti meh praktikal tempat akak.. Hehehe..

    ReplyDelete