Pageview Meningkat Selepas Tukar Template.


Selepas tukar template, aku banyak berguru dengan Blogger Hasrul Hassan mengenai tips dan panduan menjadikan blog mesra SEO, aku tengok banyak perubahan dari segi pageview yang blog aku dapat hari ke hari. Alhamdulillah. Kalau korang masuk je blog En. Hasrul Hassan mesti dah taknak keluar dah sebab banyak sangat tips dan panduan berguna dalam tu, so nak gali lagi gali lagi dan lagi dan lagi, tak habis-habis sbb banyak betul tips beliau bagi,hahahaha. 




Jadi ini adalah screenshot stats blog missobsesi.blogspot.com sehari selepas daripada aku menukar template. Daripada 490 pageview dah jadi 1014. Sebenarnya 490 tu pun dah kira banyak sebab average sebelum ni cumalah dari 200 ke 300 pageview sahaja untuk sehari.

Then semalam aku check lagi sekali nampaknya pageview aku maintain angka seribu ye. Alhamdulillah, kecik angka ni bagi blogger otai tapi aku rasa dah habis bangga dah, hahaha.


Amacam kalau nak juga macam aku, silalah berguru dengan blogger HasrulHassan  okay. Sangat membantu. 

15 comments

  1. Hi nak tanya. Pageview tu termasuk sekali ke dari view owner blog tu? Huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. Tak termasuk asalkan tick dulu. Mula2 klik 'Manage Tracking Your Own Pageviews' then you tick kat Don't track my views for this blog.

    ReplyDelete
  3. tahniah! sy nak cuba berguru dgn bro HH la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi pergilah nanti cikgu, memang best berguru sana. bnyk betul ilmu HH.

      Delete
  4. Tahniah Mai..=) Teruskan berblogging..

    ReplyDelete
  5. wahhh banyak pageview tu..nak terjah la jugak blog HH tu . thanks share mai. :)

    ReplyDelete
  6. wah...rasa nk tukar template gak la...blog masih suam2 kuku kambing ni...sobbbs

    ReplyDelete
  7. kipidap mai :) positif expose

    ReplyDelete
  8. wah hebatnya mai pageview tu 4 angka. kak mila dulu sampai jugak angka tu tapi dululah bila stop sekejap berblog tahun lepas terus merundum 200 300 je sehari.orang dh makin lupa akak kot hehe..

    ReplyDelete
  9. wahh tahniah mai... da capai 1k

    ReplyDelete
  10. WOW.. Tahniah Mai.. Akak jeles lagi.. hahaha

    ReplyDelete
  11. Okay nak kena belajar jugak ni! Haha

    ReplyDelete