Semak Prestasi Blog Lepas Tukar Template


Hi,

Template pun dah tukar, so inilah masanya untuk check performance blog aku. Fuh masa check tu berdebar gila sebab aku takut tak berbaloi tukar template. Tapi kalau tengok daripada pageview yang sempat aku compare sebelum dan selepas tukar template, memang berbeza banyak. Alhamdulillah.

Kenapa check performance kat Website Grader ni? Sebab daripada sini dia bukan saja tunjuk gred performance blog kita, tapi juga gred view dari mobile, dan juga gred tahap SEO dan security blog. Rujuk gambar kat bawah.


Menariknya lepas dah dapat gred tu, dia bagi lagi cadangan apa yang kita boleh buat untuk tingkatkan prestasi blog kita. Rujuk gambar kat bawah.


Menarikkan. Kalau korang nak check juga boleh pergi ke laman web Website Grader sendiri. 

Previous
Next Post »

27 Comments

Click here for Comments
AMER JAYA
admin
11/11/2016 4:19 PM ×

perkongsian yang menarik.. nanti dah tukar template, amer pun nak semak jugak la

Reply
avatar
11/11/2016 4:22 PM ×

Wahh tukar dah template.cantik

Reply
avatar
11/11/2016 4:26 PM ×

woww hebatnya 84! Kakcik 70 lebih je. sebab security blog kakcik 0 hahahhaa

Reply
avatar
11/11/2016 4:29 PM ×

mai.. cemana mai buat security tu? mai tukar http ke https ke? busyra nak buat haritu tp tak berani pulak. sbb security busyra 0. haha..

Reply
avatar
11/11/2016 4:40 PM ×

tq share MV nak semak jugalah

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/11/2016 5:42 PM ×

Kalau tak tukar pun boleh je semak Amer, hehehe.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/11/2016 5:42 PM ×

Hehehe thanks CikRenex <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/11/2016 5:44 PM ×

Kenapa ye security kakcik 0, pelik ni...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/11/2016 5:45 PM ×

Mai tak buat redirect https pun busyra, kalau lepas komen baru jadi https, selain tu dia http je. mai pun tak faham sgt sebenarnya.

Reply
avatar
BudakVanilla
admin
11/11/2016 5:47 PM ×

dah semak. sama je kita, performance je kurang :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/11/2016 5:47 PM ×

sama-sama MV... :D

Reply
avatar
Illya LeYa
admin
11/11/2016 5:50 PM ×

LeYa dah check.. Blog LeYa 84.. And die ckp website is good... Hehe...tq info

Reply
avatar
Ahmad Hasif
admin
11/11/2016 7:12 PM ×

waa tahniah.. dapat skor 84 tu.. hehe..

Reply
avatar
11/11/2016 7:47 PM ×

cantik template baru mai ni..suka! :)

Reply
avatar
11/12/2016 12:16 AM ×

Wah, nanti nak try la.. =)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/12/2016 3:54 AM ×

You're welcome, sama la kita gitu. hehe

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/12/2016 3:55 AM ×

Hahaha mekasihhh

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/12/2016 3:55 AM ×

hehehe thanks Tiara .... <3 free template je ni.hahaha

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/12/2016 3:56 AM ×

Try la nanti kak...

Reply
avatar
Elih Japahar
admin
11/12/2016 9:43 AM ×

Dah cek tadi...ada kena improve lagi..nice sharing :)

Reply
avatar
Unni Anje
admin
11/12/2016 9:47 AM ×

Unni dapat 70 lebih je,.. tpi y perfo tu low sgt dpt ..

Reply
avatar
ayunie ramli
admin
11/12/2016 12:15 PM ×

Nnt mek nk check punya plak brape :)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/12/2016 3:53 PM ×

takpa slow2 improve. hihihi thanks :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/12/2016 3:54 PM ×

takpa nnt improve lagi Unni...

Reply
avatar
11/12/2016 8:36 PM ×

Wah.. nak check jugalah.. nice tamplet Mai..

Reply
avatar