Semak Prestasi Blog Lepas Tukar Template

by - November 11, 2016


Hi,

Template pun dah tukar, so inilah masanya untuk check performance blog aku. Fuh masa check tu berdebar gila sebab aku takut tak berbaloi tukar template. Tapi kalau tengok daripada pageview yang sempat aku compare sebelum dan selepas tukar template, memang berbeza banyak. Alhamdulillah.

Kenapa check performance kat Website Grader ni? Sebab daripada sini dia bukan saja tunjuk gred performance blog kita, tapi juga gred view dari mobile, dan juga gred tahap SEO dan security blog. Rujuk gambar kat bawah.


Menariknya lepas dah dapat gred tu, dia bagi lagi cadangan apa yang kita boleh buat untuk tingkatkan prestasi blog kita. Rujuk gambar kat bawah.


Menarikkan. Kalau korang nak check juga boleh pergi ke laman web Website Grader sendiri. 

You May Also Like

27 orang rajin komen

  1. perkongsian yang menarik.. nanti dah tukar template, amer pun nak semak jugak la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak tukar pun boleh je semak Amer, hehehe.

      Delete
  2. Wahh tukar dah template.cantik

    ReplyDelete
  3. woww hebatnya 84! Kakcik 70 lebih je. sebab security blog kakcik 0 hahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa ye security kakcik 0, pelik ni...

      Delete
  4. mai.. cemana mai buat security tu? mai tukar http ke https ke? busyra nak buat haritu tp tak berani pulak. sbb security busyra 0. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai tak buat redirect https pun busyra, kalau lepas komen baru jadi https, selain tu dia http je. mai pun tak faham sgt sebenarnya.

      Delete
  5. tq share MV nak semak jugalah

    ReplyDelete
  6. dah semak. sama je kita, performance je kurang :D

    ReplyDelete
  7. LeYa dah check.. Blog LeYa 84.. And die ckp website is good... Hehe...tq info

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're welcome, sama la kita gitu. hehe

      Delete
  8. waa tahniah.. dapat skor 84 tu.. hehe..

    ReplyDelete
  9. cantik template baru mai ni..suka! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe thanks Tiara .... <3 free template je ni.hahaha

      Delete
  10. Dah cek tadi...ada kena improve lagi..nice sharing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpa slow2 improve. hihihi thanks :D

      Delete
  11. Unni dapat 70 lebih je,.. tpi y perfo tu low sgt dpt ..

    ReplyDelete
  12. Nnt mek nk check punya plak brape :)

    ReplyDelete
  13. Wah.. nak check jugalah.. nice tamplet Mai..

    ReplyDelete