Semua tak percaya aku...



Ini adalah seekor kucing bapak (UTEH) yang mama rescue 2 tahun lalu. Masa tu dia patah pinggang, mungkin sebab accident, atau orang pukul? Kami pun tak tahu. Mama jaga dia sampai dia sembuh 100%. 

Tapi malangnya lepas dia sembuh, dia sayang sangat kat mama. Hari-hari dia bawa balik hadiah untuk mama, iaitu SEEKOR ANAK KUCING setiap hari! Ada saja dari anak kucing biasa, hingga anak kucing mahal. Masalahnya anak kucing yang dia bawa balik tu dah nazak dah sebab dia gigit leher. Aduh tepuk dahi. 

Mama terpaksa letak dia di pasar lepas tu supaya dia tak boleh bunuh anak kucing orang dah. Sebab mama pun dah buntu sangat dah masa tu. Tak tahu nak buat apa lagi dah. Sebab dah seminggu dia buat kerja jenayah kat taman kami.

Tapi mama selalu juga jenguk dia kat market, mama cerita dia dah ada gelpren. Mama bagi makan sekali dengan gelpren dia haritu.

***Tahun 2016***


Pagi tu mama pergi pasar yang mama buang Uteh tu dan bawak balik seekor anak kucing. Bila balik tu aku terkejut sebab bila aku pegang je bulu dia aku teringat dengan Uteh yang mama buang dulu tu. 

Bulu yang sama jenis. Panjang-panjang dan lembut tapi tak gebu sangat. Warna pun sama. Dan! Rupa pun sama! Aku ingat lagi.

A photo posted by Mayy Jie (@noormaizan) on
Bila aku cakap ni anak Uteh, semua orang dalam rumah ni gelakkan aku dan tak percaya dengan aku. Padahal aku tahu la sebab aku paling rapat dengan Uteh tu, dan aku ada banyak gambar Uteh. Huhuhu, sedih-sedih.

Korang tolonglah percaya ni anak Uteh...kan?


Previous
Next Post »

9 orang rajin komen

Click here for orang rajin komen
Mrs. A
admin
11/29/2016 5:23 PM ×

Waa... template sudah tukar color pink la...
so sweeet.
Susah sikit nak percaya tempoh masa dia tu lojik tak kalau gelpren Uteh tu nak pregnant huhuhuuu...

Reply
avatar
11/29/2016 5:38 PM ×

hahaha yela mai, mell pecaya 😂😂

Reply
avatar
Kin Naz
admin
11/29/2016 5:50 PM ×

Keke kena buat ujian DNA untuk confirm ni mai

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/29/2016 8:33 PM ×

Hihihi comel tak template baru? hihi.

alaa mrs A pun tak percayaa T_T

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/29/2016 8:34 PM ×

Yes, akhirnyaaa! ahahaha ada juga org percaya. lega rasa :P

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/29/2016 8:35 PM ×

Hahahaha, kena cari bapaknya balik ni baru bleh bt DNA test :P

Reply
avatar
11/29/2016 9:41 PM ×

okay busyra percaya. hehehe.. tp warna dia tu dh lebih kurang dah tu..

Reply
avatar
Unni Anje
admin
11/29/2016 9:57 PM ×

HAHAHAHAHAHAH.... MAI RINDU SGT KAT UTEH NI!! TAK PELAH UNNI PCAYA KAT MAI :)

Reply
avatar
11/29/2016 10:03 PM ×

okay okayyy laaa. kc percayaaa. sian maii takdak orang nak percaya heee.

Reply
avatar