Supermoon vs Hujan


So macam mana tadi? Dapat peluang tengok SUPERMOON dengan mata kepala sendiri tak? Kulim hujan tadi so impian aku nak tengok supermoon itu terkubur begitu saja, hahaha, duk main dengan kucing jelah dalam bilik. 

Tetiba rasa nak text my Papito kot-kot tempat dia nampak bulan tu. He said Jitra nampak bulan siap pakej gelakkan aku punya nasib. Tapi dia janji nak send gambo... Aku pun tunggu ler.

He send me this pic
So dapat kat Whatsapp tu gambar tu loading la, aku punya la excited nak tunggu loading tu habis sbb nampak bersinar sangat. 

Tau tak ending dia keluar gambar pokjib. Kuang asam kenakan aku. Berdekah dia gelakkan aku tapi lepastu dia send la jugak gambar bebetul walaupun aku nampak macam ambik gambar mentol je. HAHAHA. 



Tetiba teringat kenangan dulu, masa tu fenomena blue moon, kemain romantik tahap nak muntah plak aku baca entry lama aku, hahahaha. > KISAH BLUE MOON< ... Sekarang siap kenakan aku plak eh. Ada lori ada bas, nanti aku balas!

22 comments

  1. wah.. tempat Unni jelas sgt mai :P rasa mcm xnk bganjak tgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lupa share gmbr unni.hihihi

      Delete
  2. kat tmpt cik renex pun xnmpk sangat. main sorok2 balik awan. :)

    ReplyDelete
  3. haaa, mek pun dapat tgk seketul mcm ni jugak. tunggu entry mek ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha jgn lupa update Mek, seketui pun seketui lah.

      Delete
  4. Assalamualaikum, kat tempat Cik Nur jangan kata bulan, cahaya bulan pun ngak ada kok... kuciwa rasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha sabar jelah ciknur, tak ada rezeki, tmpat mai hujan tapi langit cerah.

      Delete
  5. Semalam ujan kat tempat SB, SM malu nak tunjuk muka. Awal pagi tadi sempat tengok sebelum ianya hilang

    ReplyDelete
  6. waktu magrib kamek* ada nangga kejap.. pasya kmk abaikan sebabb ingat malam nanti dapat tengok lagi.... hurmmm time Isyak dah hilang entah kemana disaluti Awan Mendung yang berarak...

    ReplyDelete
  7. saya tak tengok pun..tidoo sudah..hehe

    ReplyDelete
  8. Kat tempat Mrs.A pun hujan last night.
    Jadinya Mrs. A tidur awal.
    Lagi 18 tahun kalau nak tengok huhuuhuu...
    Itupun kalau masih bernyawa

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah mudah-mudahan dipanjangkan umur kita...

      Delete
  9. tak kelihatan langsung..nasib dhubby kat Alor Staq..untung dia dpt snap pic..kena tunggu 18 tahun lagi...keke kalau panjang umur la..:D

    ReplyDelete
  10. owh kat jitra hujan ye mai. yela kalau hujan mana nampak kan. takpe2. yg penting mr sweet awk dh hntar gmbar tu. hehe. cantik gambar tu. terang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak busyra, dia yg jitra, jitra tak hujan, kulim yg hujan...

      Delete
  11. Kak Sha pun tak dapat tengok.. Hujan..

    ReplyDelete