Tutorial Letak Top-Social Media Icon


Hola!

Siapa nak social media icon macam Mai tu? Hahaha tutorial ni untuk orang yang cari tak jumpa-jumpa sebelum ni macam Mai, kalau dah tahu abaikan :P Merata tau Mai cari macam mana nak buat social icon macam ni last-last jumpa juga, so meh nak share kat sini.

Copy je code kat bawah ni:

<a href='https://www.facebook.com/missobsesiblogspotmy/?ref=bookmarks' target='_blank'>
<i class='fa fa-facebook'> </i>
</a>
<a href='https://twitter.com/noormaizan' target='_blank'>
<i class='fa fa-twitter'></i>
 </a>  <a href='https://www.instagram.com/noormaizan/' target='_blank'>
 <i class='fa fa-instagram'></i>
 </a>
 <a href='https://plus.google.com/+NoorMaizan' target='_blank'>
 <i class='fa fa-google-plus'></i>
 </a>  <a href='http://gojeslady.tumblr.com/' target='_blank'>
 <i class='fa fa-tumblr'></i>
 </a>


Tulisan yang berwarna pink tu tukar dengan link laman social korang. Kemudian buka layout, add a gadget, dan paste kat mana-mana yang korang nak letak icon ni. Settle!
Previous
Next Post »

7 orang rajin komen

Click here for orang rajin komen
11/22/2016 11:46 PM ×

social icon ni mmg salah satu benda penting dalam blog kan. thanks mai untuk tunjuk ajar ni :)

Reply
avatar
Unni Anje
admin
11/23/2016 3:46 AM ×

mai nak toturial besfriends for life tu..hahahahaha

Reply
avatar
Mila Ahmad
admin
11/23/2016 11:53 AM ×

mai buat tutorial yg paling mudah nak buat ig yang ada gambar. kak mila hari tu ada try buat tapi mcm pening maklumlah faktor usia ni lambat sikit pick up haha..

Reply
avatar
Amira
admin
11/23/2016 12:18 PM ×

wah. thanks Mai ><

Reply
avatar
Reen Johari
admin
11/24/2016 8:27 AM ×

Pandai adik.. Bagus tuto ni.. Lagipun, nampak kemas dan smart letak gitu dari kat sidebar.

Reply
avatar
ndiey
admin
11/25/2016 4:54 AM ×

Bukan Font Awesome kah tu?
Pastikan masukkan link Font Awesome di HTMP bahagian head, klu tidak tidak akan jadi.

Reply
avatar
2/14/2017 10:57 AM ×

kita amik tuto ni..and menjadi...thanks

Reply
avatar