Tutorial Letak Top-Social Media Icon


Hola!

Siapa nak social media icon macam Mai tu? Hahaha tutorial ni untuk orang yang cari tak jumpa-jumpa sebelum ni macam Mai, kalau dah tahu abaikan :P Merata tau Mai cari macam mana nak buat social icon macam ni last-last jumpa juga, so meh nak share kat sini.

Copy je code kat bawah ni:

<a href='https://www.facebook.com/missobsesiblogspotmy/?ref=bookmarks' target='_blank'>
<i class='fa fa-facebook'> </i>
</a>
<a href='https://twitter.com/noormaizan' target='_blank'>
<i class='fa fa-twitter'></i>
 </a>  <a href='https://www.instagram.com/noormaizan/' target='_blank'>
 <i class='fa fa-instagram'></i>
 </a>
 <a href='https://plus.google.com/+NoorMaizan' target='_blank'>
 <i class='fa fa-google-plus'></i>
 </a>  <a href='http://gojeslady.tumblr.com/' target='_blank'>
 <i class='fa fa-tumblr'></i>
 </a>


Tulisan yang berwarna pink tu tukar dengan link laman social korang. Kemudian buka layout, add a gadget, dan paste kat mana-mana yang korang nak letak icon ni. Settle!

7 comments

  1. social icon ni mmg salah satu benda penting dalam blog kan. thanks mai untuk tunjuk ajar ni :)

    ReplyDelete
  2. mai nak toturial besfriends for life tu..hahahahaha

    ReplyDelete
  3. mai buat tutorial yg paling mudah nak buat ig yang ada gambar. kak mila hari tu ada try buat tapi mcm pening maklumlah faktor usia ni lambat sikit pick up haha..

    ReplyDelete
  4. Pandai adik.. Bagus tuto ni.. Lagipun, nampak kemas dan smart letak gitu dari kat sidebar.

    ReplyDelete
  5. Bukan Font Awesome kah tu?
    Pastikan masukkan link Font Awesome di HTMP bahagian head, klu tidak tidak akan jadi.

    ReplyDelete
  6. kita amik tuto ni..and menjadi...thanks

    ReplyDelete