Ulasan Review Blog By Safirul Amar


Assalamualaikum, hi.

Alhamdulillah sempat join Segmen Blog Review by Safirul Amar Azmi haritu, so dah dapat keputusan ditangan aku dah sekarang. Berdebar masa nak download keputusan blog review rasa macam tengah download result exam, hahaha.

Blogger Safirul bahagikan blog-blog yang dah direview kepada tiga part tapi aku download jer semua, bukan nak menyibuk, at least dapat juga aku belajar sikit sikit ilmu blogging dari kesalahan sendiri dan juga kesalahan orang lain yang aku tak tau pun selama ni salah. 

review blog


Terima kasih blogger Safirul Amar, kalau tak tegur Mai tak tahu ler sampai ke sudah penggunaan properties alt and title untuk photo tu. Ingatkan tak ada function. Hahaha. So lepas ni update je photo kena terus masukkan alt dan title supaya tak menjadi error pada blog.

Navicon pun akan diremove selepas ini. Memang tak sangka perkara yang nampak remeh tapi memberi kesan pada keberkesanan blog kita, fuh, ilmu baru ni.

57% SEO, banyak lagi kena belajar ni, hihihi, seronok tengok Kak Lea dapat 100%, hebat! 

Korang yang join segmen ni dah baca dah komen untuk blog korang? Apapun, thanks Blogger Safirul, memang gempaklah blog review kali ni sebab penuh dengan pengisian bermanfaat! 

13 comments

  1. saya pun join segmen ini. x sabar nak baca review dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh safirul belum review abam kie punya ke? cuba download pdf tu...

      Delete
  2. Alhamdulillah, nampaknya lepas ni makin hebat seo blog ni ��

    ReplyDelete
  3. Wah, tahniah Mai sebab dapat komen yang baik daripada blogger Safirul tue, kira okeylah dapat markah 57% SEO, akak lagi rendah markahnya..huhuhu

    ReplyDelete
  4. tak sabar tgu Unni punya pulak..hahahahahah.. bgus kan dpt teguran mcm nii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unni dah baca ke review unni? kena download pdf tu. hehe

      Delete
  5. wah ulasan yang bagus dari blogger safirul. busyra pun tak sabar nak tunggu komen dari dia. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ada rasanya busyra, cuba download pdf tu, ikut number giliran kita, hehehe

      Delete
  6. Yup dik.. Alt dan title dalam image juga memainkan peranan penting dalam blog dan google search serta untuk seo..

    ReplyDelete
  7. Mrs. A pun turut serta dah download semua tapi Mrs. A punya turn belum sampai lagi sobs..sobs..sob...
    Tiap-tiap hari singgah blog Safirul punyalah gigih nak tahu.

    ReplyDelete