Dapat ahli family baru!



Tepat jam 3.09 pagi Stoken (Kucing Anana) telah melahirkan 3 ekor baby, 2 hidup tapi 1 tu tak bernafas, macam tak berapa sempurna lagi kejadiannya, entahlah aku nak belek lama-lama pun mulut ni tak boleh cover dari nak uwekk uweek tengok si stoken tengah makan uri tu. Ergh!

Patutlah tak jadi doktor, hahaha. Tapi malam ni aku jadi bidan sebab tuan Stoken duk kat Uitm sekarang, so aku tolonglah...Lagipun ni mesti kerja kucing aku juga si Owen gatal tu yang buntingkan anak orang, AHAHAHAHA. 

Gelabah aku google cara handle kucing beranak sebab ni kali pertama aku tengok depan mata tau. Aku dah bagi kotak tapi si Stoken ni lompat keluar dan last-last beranak depan tilam pula. Aigoo... Takpelah nak buat macam mana dia pun tak keruan kesakitan, aku tabahkan jelah hati tengok air ketuban dan darah yang melimpah kat lantai. Aku ni tak tahan sebenarnya, nak kata fobia tu tak tapi itulah, mulut tu tak boleh cover duk uwek uwek. 

Sorry Stoken, kakak tak dapat selamatkan satu baby. Owen nak kena cium ni esok sebab dah jadi daddy. Hihihi. 


Previous
Next Post »

11 orang rajin komen

Click here for orang rajin komen
12/01/2016 6:36 AM ×

Tahniah dapat ahli baru.

Reply
avatar
Cik Tie
admin
12/01/2016 11:39 AM ×

Tahniah dah dapat ahli baru

Reply
avatar
Unni Anje
admin
12/01/2016 12:42 PM ×

Unni tak brani kat kucing yang baru branak ni

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
12/01/2016 8:05 PM ×

Terima kasih WP. :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
12/01/2016 8:05 PM ×

Terima kasih Cik Tie.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
12/01/2016 8:06 PM ×

Mai tak berani kalau ibu tu tunjuk sign ganas2, tapi kucing adik mai ni jenis manja dan dia tak marah manusia, so mai beranikan diri jelah.

Reply
avatar
12/01/2016 9:42 PM ×

Yeah!! Yeah!! Dapat Baby baru.. you go girl..
Berani Mai ye..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
12/01/2016 11:00 PM ×

Hihihi yeahhh, buat-buat berani je kak sha,hahaha.

Reply
avatar
12/01/2016 11:08 PM ×

kucing kite pun penah jugak beranak atas toto...tanpa sedar kami..hahaha

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
12/02/2016 1:36 AM ×

Ye ke kak zatie ,, lepas tu mesti gelabahkan nak jadi bidan, hahaha.

Reply
avatar
ayunie ramli
admin
12/05/2016 1:08 PM ×

mek biasa jadi bidan kucing ni :) sonok. hihi.

Reply
avatar