Dapat ahli family baru!



Tepat jam 3.09 pagi Stoken (Kucing Anana) telah melahirkan 3 ekor baby, 2 hidup tapi 1 tu tak bernafas, macam tak berapa sempurna lagi kejadiannya, entahlah aku nak belek lama-lama pun mulut ni tak boleh cover dari nak uwekk uweek tengok si stoken tengah makan uri tu. Ergh!

Patutlah tak jadi doktor, hahaha. Tapi malam ni aku jadi bidan sebab tuan Stoken duk kat Uitm sekarang, so aku tolonglah...Lagipun ni mesti kerja kucing aku juga si Owen gatal tu yang buntingkan anak orang, AHAHAHAHA. 

Gelabah aku google cara handle kucing beranak sebab ni kali pertama aku tengok depan mata tau. Aku dah bagi kotak tapi si Stoken ni lompat keluar dan last-last beranak depan tilam pula. Aigoo... Takpelah nak buat macam mana dia pun tak keruan kesakitan, aku tabahkan jelah hati tengok air ketuban dan darah yang melimpah kat lantai. Aku ni tak tahan sebenarnya, nak kata fobia tu tak tapi itulah, mulut tu tak boleh cover duk uwek uwek. 

Sorry Stoken, kakak tak dapat selamatkan satu baby. Owen nak kena cium ni esok sebab dah jadi daddy. Hihihi. 


11 comments

  1. Tahniah dah dapat ahli baru

    ReplyDelete
  2. Unni tak brani kat kucing yang baru branak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai tak berani kalau ibu tu tunjuk sign ganas2, tapi kucing adik mai ni jenis manja dan dia tak marah manusia, so mai beranikan diri jelah.

      Delete
  3. Yeah!! Yeah!! Dapat Baby baru.. you go girl..
    Berani Mai ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi yeahhh, buat-buat berani je kak sha,hahaha.

      Delete
  4. kucing kite pun penah jugak beranak atas toto...tanpa sedar kami..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke kak zatie ,, lepas tu mesti gelabahkan nak jadi bidan, hahaha.

      Delete
  5. mek biasa jadi bidan kucing ni :) sonok. hihi.

    ReplyDelete