Blog Cik Renex Bertukar Responsive



Assalamualaikum, 

Semalam Mai ada offer untuk tolong installkan responsive template untuk sesiapa yang tak berkesempatan untuk bertukar tapi teringin nak tukar [Baca Sini]. Mai boleh tukarkan sekadar simple-simple jelah sebab Mai pun tak kreatif, tapi jangan risau sebab Mai akan bagi coding blog asal tu balik supaya kalau tuan blog tu tak puas hati boleh tukar balik, hihi. Harapnya semua berpuas hatilah, hehehe.

Sesiapa yang nak tukar sendiri tapi pening-pening lalat, boleh usha tutorial full cara bertukar kepada responsive template yang mai dah share [ Baca Part 1 & Baca Part 2] . Good luck! Hihi. 

Baiklah jom kita tengok apa dah jadi dengan template blog Kak Reen a.k.a Cik Renex kita setelah bertukar! Cewahh macam power rangers pulak bertukarnya.


Sebelum Tukar 

Simple Template
Klik Untuk Tumbesaran
Selepas Tukar 

Responsive template
Klik Untuk Tumbesaran 

Boleh check rupa responsive template ni bila view dekat phone di Responsinator [Klik Sini]. Checklah template korang sekali kat situ, hihihi, pastikan readers kita selesa untuk view blog kita dimana-mana sahaja oteyyy. Tata.

34 comments

  1. busyra dh tngokkkk! cntik mai buat. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Busyra , yeayyyyy! (^_^)y

      Delete
  2. Lebih kemas..lebih cantik..alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  3. Comeyyyy. Nampak lagi kemas and professional. Hehe

    ReplyDelete
  4. Lebih senang nak terjah blog Cik Renex pasni. Suka responsive template. Mudah nak BW di phone :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la sekarang mmg kebanyakan org pilih responsive template dh sbb org lagi melekat dgn phone daripada laptop/pc..

      Delete
  5. Alaaa cantiknya blog Cik Renex. Good job dear. Lps nie boleh amik upah tukar template blog dah 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe seganla nk amik upah sbb tak kreatif, takpe, kalau nk cantik2 mai tahu siapa boleh buat, mellya crayola :D

      Delete
  6. Keep it up mai.. Siap ade tuto.. Mudah untuk yg berminat untuk bljar buat sendiri 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi thank you kak reen, buat tuto senang nanti boleh rujuk sendiri juga.

      Delete
  7. thank youu mai tolont tukarkan. sekejap je setel tukarkan. thanks taw.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi sama-sama kak reen, :D seronok kerjasama dgn kak reen... <3

      Delete
  8. lepas tgk blog cin renex tu yg mai sini..nak explore jugak la kalau ada yg tak faham Hsna tanya ye..

    ku bru nak belajar berblog klu salah tunjuk ajarku sifu..kkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi tak mampu jadi sifu, tapi insyaAllah mai sedia utk share apa saja yg mai tahu psal blog dgn kawan2 , dont worry, tanya je ok. hihi

      Delete
  9. waaaa thorrrrrbaikk mai... Leh amek tempahan edit template la pas ni mai.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha malu la kak lea, tak kreatif, hahaha...

      Delete
  10. Tanteknya blog cik renex. Bagusnyaa sikap yang harus dipuji 😘

    ReplyDelete
  11. Nampak lebih kemas.
    Nak view kat phone pun senang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you berkongsi pendapat Mrs. A. :)

      Delete
  12. Cantik !! Nampak lebih kemas

    ReplyDelete
  13. cantik..warna pink tu i like sangattt..hehe

    ReplyDelete
  14. Wah, tahniah... nampak lebih kemas dan teratur... 😀

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. terima kasih pendapat kak sha <3

      Delete