Blog Cik Renex Bertukar Responsive



Assalamualaikum, 

Semalam Mai ada offer untuk tolong installkan responsive template untuk sesiapa yang tak berkesempatan untuk bertukar tapi teringin nak tukar [Baca Sini]. Mai boleh tukarkan sekadar simple-simple jelah sebab Mai pun tak kreatif, tapi jangan risau sebab Mai akan bagi coding blog asal tu balik supaya kalau tuan blog tu tak puas hati boleh tukar balik, hihi. Harapnya semua berpuas hatilah, hehehe.

Sesiapa yang nak tukar sendiri tapi pening-pening lalat, boleh usha tutorial full cara bertukar kepada responsive template yang mai dah share [ Baca Part 1 & Baca Part 2] . Good luck! Hihi. 

Baiklah jom kita tengok apa dah jadi dengan template blog Kak Reen a.k.a Cik Renex kita setelah bertukar! Cewahh macam power rangers pulak bertukarnya.


Sebelum Tukar 

Simple Template
Klik Untuk Tumbesaran
Selepas Tukar 

Responsive template
Klik Untuk Tumbesaran 

Boleh check rupa responsive template ni bila view dekat phone di Responsinator [Klik Sini]. Checklah template korang sekali kat situ, hihihi, pastikan readers kita selesa untuk view blog kita dimana-mana sahaja oteyyy. Tata.

Previous
Next Post »

34 orang rajin komen

Click here for orang rajin komen
1/04/2017 10:43 PM ×

busyra dh tngokkkk! cntik mai buat. <3

Reply
avatar
PeRdU cINta
admin
1/04/2017 11:04 PM ×

Lebih kemas..lebih cantik..alhamdulillah :)

Reply
avatar
Ana Fatihah
admin
1/04/2017 11:06 PM ×

Comeyyyy. Nampak lagi kemas and professional. Hehe

Reply
avatar
Siqah Hussin
admin
1/04/2017 11:48 PM ×

Lebih senang nak terjah blog Cik Renex pasni. Suka responsive template. Mudah nak BW di phone :)

Reply
avatar
Ana Suhana
admin
1/04/2017 11:48 PM ×

Alaaa cantiknya blog Cik Renex. Good job dear. Lps nie boleh amik upah tukar template blog dah 😍

Reply
avatar
Reen Johari
admin
1/05/2017 2:07 AM ×

Keep it up mai.. Siap ade tuto.. Mudah untuk yg berminat untuk bljar buat sendiri 😊

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/05/2017 2:41 AM ×

Thank you Busyra , yeayyyyy! (^_^)y

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/05/2017 2:41 AM ×

Terima kasih PC. :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/05/2017 2:42 AM ×

Hihihi thank you Ana Fatihah

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/05/2017 2:43 AM ×

Tu la sekarang mmg kebanyakan org pilih responsive template dh sbb org lagi melekat dgn phone daripada laptop/pc..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/05/2017 2:43 AM ×

Hehehe seganla nk amik upah sbb tak kreatif, takpe, kalau nk cantik2 mai tahu siapa boleh buat, mellya crayola :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/05/2017 2:44 AM ×

Hihihi thank you kak reen, buat tuto senang nanti boleh rujuk sendiri juga.

Reply
avatar
1/05/2017 8:33 AM ×

thank youu mai tolont tukarkan. sekejap je setel tukarkan. thanks taw.

Reply
avatar
Husna Rahman
admin
1/05/2017 3:03 PM ×

lepas tgk blog cin renex tu yg mai sini..nak explore jugak la kalau ada yg tak faham Hsna tanya ye..

ku bru nak belajar berblog klu salah tunjuk ajarku sifu..kkkk

Reply
avatar
Lea Azleeya
admin
1/05/2017 4:13 PM ×

waaaa thorrrrrbaikk mai... Leh amek tempahan edit template la pas ni mai.. :)

Reply
avatar
1/05/2017 5:30 PM ×

Tanteknya blog cik renex. Bagusnyaa sikap yang harus dipuji 😘

Reply
avatar
1/05/2017 7:39 PM ×

waw! cantikknya.. :)

Reply
avatar
Mrs. A
admin
1/06/2017 3:13 PM ×

Nampak lebih kemas.
Nak view kat phone pun senang.

Reply
avatar
Cik Tie
admin
1/06/2017 7:11 PM ×

Cantik !! Nampak lebih kemas

Reply
avatar
Jun Zie
admin
1/06/2017 8:07 PM ×

Wahh comel =D

Reply
avatar
1/06/2017 9:16 PM ×

cantik..warna pink tu i like sangattt..hehe

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/07/2017 1:32 AM ×

hihi sama-sama kak reen, :D seronok kerjasama dgn kak reen... <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/07/2017 1:33 AM ×

hihihi tak mampu jadi sifu, tapi insyaAllah mai sedia utk share apa saja yg mai tahu psal blog dgn kawan2 , dont worry, tanya je ok. hihi

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/07/2017 1:34 AM ×

Hahaha malu la kak lea, tak kreatif, hahaha...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/07/2017 1:34 AM ×

Terima kasih sis Husniey <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/07/2017 1:36 AM ×

Terima kasih kak intan <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/07/2017 1:37 AM ×

Thank you berkongsi pendapat Mrs. A. :)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/07/2017 1:37 AM ×

Terima kasih Cik Tie.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/07/2017 1:38 AM ×

Hahah thank you kak Jun zie

Reply
avatar
Nora Karim
admin
1/07/2017 2:10 AM ×

Wah, tahniah... nampak lebih kemas dan teratur... 😀

Reply
avatar
1/07/2017 7:22 AM ×

Cantik dan kemas mai..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/08/2017 12:35 AM ×

thank you kak zati <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/08/2017 12:37 AM ×

thanks kak nora <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/08/2017 12:37 AM ×

terima kasih pendapat kak sha <3

Reply
avatar