Rumah Dah Sunyi.

by - January 15, 2017




Start dengan adik aku yang 18 tahun masuk belajar, lepas tu yang PT3 masuk asrama, then yang 21 tahun masuk belajar juga, dan yang jantan, pun sama masuk vokasional. Phewww.

Tinggallah aku dan adik bongsu aku krik krik krik kat rumah, awkward gila rasa rumah sunyi ni. Hmmm. Tak biasalah, aku lagi sanggup duduk berhimpit bertumbuk bergaduh daripada sunyi, tapi apa boleh buat kan, masing-masing ada misi nak capai. Good luck ebelibodi.

To my sisters Faah yang akan lapor diri di Seri Iskandar Perak esok, do your best. Takdelah orang nak tag aku dekat gambar pelamin, nak makeup aku bagai lagi. Lepas ni janganlah expect nak tengok aku comel dah, jurumekap peribadi dah tinggalkan ai, wuwuwuwuw.

To my sister Anana, belajaq elok elok kat Merbok tu, aku luku pala kalau main-main. Jangan harap aku akan pergi sana tetiap minggu sebab GPS aku dah pergi Sri Iskandar, aku ni drive pi la beribu kali pun susah betul nak ingat jalan pergi sana.

To my sister Fazzy, PT3 buat elok-elok sebab aku harap hang dapat result cemerlang gemilang terbilang! (Dia ni special masa kecil Dr. sahkan dia ada autism, tapi mama tak mau masukkan dalam sekolah khas, so dia masuk sekolah biasa, start darjah 4 dia dah macam okay sikit pandai berinteraksi, dan masa darjah 6 dia dapat 5A! Sekarang dia di antara sekolah terbaik di Kedah), I'm a proud sistah~!

Apapun selamat maju jayalah semua orang. Aku pun nak kerja juga weh, dah jadi pekasam dah duduk rumah tanam anggur tak tumbuh-tumbuh. Sedih betul. 

Arghhh! Aku benci betul rasa sunyi ni. Lepas ni ada urusan apa pun buat sorang-sorang tak da sapa nak teman jadi penyibuk lepastu belanja makan Bihun Sup Power dah. Ai is sedih. 

Oklah bye, nak sambung sedih.

Follow

You May Also Like

35 orang rajin komen

  1. Nanti dah kawen duduk berdua saja dengan shuben lg terasa sunyi mcm sis rasa awal2 kawen dulu. Huhu. Syahdu jer. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe nanti mai tak tahu la dpt serumah lagi tak lepas kahwin sbb dia askar, tkut masing2 dpt tempat kerja jauh2... hehehe... throwback ye sis...

      Delete
  2. Berpisah seketika demi masa depan..alhamdulillah..moga masing-masing jaga diri dan dipermudahkan urusan menuntut ilmu..amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah PC. terasa sgt bila masing2 dah besar, teringat zaman kecik2 dulu.

      Delete
  3. itulah lumrah hidup mai. rumah amer ni dari ramai orang sampai lah jadi ke Amer, ayah and mak je kat rumah waktu weekday, kalau weekend ada si bongsu balik sabtu ahad. Nanti kalau amer dah start kerja lagilah sunyi rumah ni. :) apa kan daya masa tak akan kembali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, masa tak akan kembali. Teringat zaman kecik2 dulu berhimpun semua satu rumah... heee... Semoga ikatan kekeluargaan takkan lupus.

      Delete
  4. wahh hebatnya adik mai yg dapat 5A tu..berkat kesabaran mak mai kan..moga adik2 mai semua suksess...letaklah pic drpa..nak nengok gak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kak Irda, hihihi... Mai pernah letak gambar adik beradik mai dalam entry sini, hihi

      http://missobsesi.blogspot.my/2016/12/best-tak-ramai-adik-beradik.html

      Delete
  5. tak pe mai, dulu pun time mai sambung stdy macam tu jgk persaan adik2 mai, in shaa Allah rezeki ada tuk mai dapat keja nnti..skurang2 adik bungso ngn mak ayah ada lagi peneman kat umah x macam unni ni, duk umah sorang2..hahahahah, lagi sunyi :( ... Moga dipermudahkan rezeki kerja tuk mai..

    btw unni tag mai, tapi x sure mai da join ke belum...hihihi
    https://unnianje.blogspot.my/2017/01/give-away-by-astraveler-6-jan-2017-6.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul juga tu Unni, hahahaha... bertabahlah unni. terima kasih atas doa..Aamiin, aamiin..

      Delete
  6. Biasanya macam tu lah kalau adik beradik ramai kan. bila sorang demi sorang sambung studi mmg sunyi jadinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, terasa betul kehilangan...

      Delete
  7. pergi seri iskandar susah? hai, aku tak rasa susah pun, daripada tol ipoh keluar kat simpang pulai, kalau dari tol tapah keluar kat gopeng. Masuk jalan lama, sampai jumpa rtc gopeng kalau dari tapah, belok kiri ada sign board tulis batu gajah. ambil jalan ni, terus sampai jumpa Pekan bt.gajah. Dari situ ikut sign board yg tulis seri manjung, setiawan, kalau ada seri iskandar lagi elok. sebab apa, laluan ini puan akan jumpa Tronoh, Seri Iskandar dan akhirnya seri manjung. senang je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai hang salah faham statement ni, pergi merbok tu yang susah sebenarnya. emm sebenarnya tak susah pun tapi aku selalu lupa jalan sebab hyperthyroid aku ni. Apapun terima kasih sebab tips nak pergi seri iskandar tu :D

      Delete
  8. Rumah parent i pon sunyi.tinggal adik bongsu je. Sblum ni si bongsu duduk asrama. Tapi at last keluar jugak temankan emaknya yg sesorang di rumah bila ayah kerja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu tu la zaman dh berubah skrg ni, yg dulu kecil skrg besar...

      Delete
  9. Dah biasa ramai kan. Bila tinggal sikit je msti jd x best. Sunyii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpe kak reen... sunyi jee..

      Delete
  10. laa. sedih pasai apa plak nih.. hehehe

    lama x singgah sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha sedih rumah sunyi je..
      Singgahlahhh lagi bila rajin2 nanti.hahaha

      Delete
  11. kalau ada memang selalu bercakar kan dik, dah jauh rindu pulak huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha mcm peribahasa 'jauh bau bunga, dekat bau tetttt', hahaha

      Delete
  12. hehehe biasalah tu mai.. nanti mai kawen pown akan tinggalkan dorg semua.. ekeke.. bila nak kawen?? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha, alamak...hahaha. kahwin tak pasti lagi, tunggu pengumuman pihak sebelah sana je. hahaha

      Delete
  13. Trasa sunyi dan rindu kat adk bradik kan.. Akak pun masih menunggu kerja juga ni. Moh le kita berusaha lg ya mai :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga 2017 ni ada sinar untuk kita, hihihi.. All the best kak reen..

      Delete
  14. Rasanya inilah yg aku akan hadapi kali bila adik-beradik smua dah besar haha .. sedihnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes Atika, sgtlah tak best rasa mcm ni,hahahah.

      Delete
  15. aduhai sorg2 pergi teruskan pjuangan & misi masing2, mmg akan rasa snyi lg2 kalo mmg rapat dgn adik bradik smua =D
    semoga Mai dpt pluang pkerjaan scpt mgkin, hati ttp akan mcari dorg smua tp xla rasa snyi sgt.. insyallah amin =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah Kak Ju, rasa lain sgt suasana rumah, kurang meriah dah...\

      Aamiin, tu la nak sgt kerja secepat mungkin..

      Delete
  16. sunyi sekejap je tu nnt raya riuh semula ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi dh la raya pertama birthday mayy, hihihi. taksabar

      Delete
  17. Tu la kehidupan Mai..
    Masing-masing mengejar impian..
    Nanti Mai dah kerja mesti sebok..
    Kak Sha doakan Mai segera dapat kerja.. tak adalah sunyi sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak sha, aamiin..aamiin..

      Delete
  18. adik beradik saya pun study jauh dari rumah. tinggal saya sorang sorang mereput dekat rumah :(

    ReplyDelete